Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 780 záznamů.  začátekpředchozí731 - 740dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ovčí farma
Ledvinková, Šárka ; Šuhajdová, Eva (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Čuprová, Danuše (vedoucí práce)
Jedná se o ekologickou rodinnou farmu zabývající se chovem ovcí a zpracováním ovčího mléka. V areálu je restaurace a ubytování na hotelové úrovni. Navržený soubor objektů je situován jiho-západně od obce Pozďatín na mírném návrší a je obklopen pastvinami a lesem. Koncept vychází z tradičního venkovského statku s polouzavřeným dvorem. Budovy jsou nepravidelně protkány úzkými a vysokými kvádry odlišné barvy, které rozšíří a osvětlí podkrovní prostor a umožní tak jeho využití. V severním objektu se nachází restaurace, ubytování hostů a byt majitele, na jihu jsou stáje a na západní straně se nachází krytá stání pro mechanizaci. Budovy jsou navrženy systémem dřevěné, tzv. rámové konstrukce.
Podnikatelský plán
Růžička, Robert ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Špička, Jindřich (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavit podnikatelský plán nově vznikající společnosti Reclu s.r.o., která plánuje provozovat italskou restauraci La Bisteccheria v Praze 10. Účelem tohoto plánu je ověření, zda je daný projekt realizovatelný. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude čtenář seznámen nejprve s rozdělením a definicí malých a středních podniků a dále s pojmy, které obecně souvisí s podnikatelskou činností. Na závěr této části se autor věnuje detailnímu popisu, účelu, významu a struktuře podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá již samotným podnikatelským plánem společnosti Reclu s.r.o. se zahrnutím veškerých náležitostí. Mezi stěžejní body plánu patří popis firmy, klíčových osobností a produktu. Dále je součástí podnikatelského plánu analýza okolí a marketingová, prodejní a personální strategie. Závěr práce obsahuje detailně rozpracovaný finanční plán na prvních pět let podnikání, který je sestaven ve třech variantách možného vývoje: realistické, optimistické a pesimistické.
Podnikání v gastronomii formou franchisingu
Šimáčková, Markéta ; Hartman, Ladislav (vedoucí práce) ; Mejdrech, Vlastimil (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá volbou formy podnikání v gastronomii. Cílem této práce je usnadnění rozhodování při volbě vhodné formy podnikání při otevření restaurace. V teoretické části je popsána problematika franchisingu a následně rozepsán postup při otevření franchisové restaurace. V praktické části je toto téma uvedeno do praxe. Je zde ukázán postup otevření franchisové pobočky řetězce Taco Bell v Praze. Druhá polovina praktické části je tvořena příkladem otevření mexické restaurace vlastní značky. Součástí praktické části je vždy stručný nástin příjmů a výdajů dané restaurace. V závěru bakalářské práce jsou stručně popsány a porovnány obě možnosti podnikání v gastronomii a následně je vybrána vhodnější forma pro otevření restaurace.
Podnikatelský plán
Langrová, Ivana ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Předmětem mé diplomové práce, Podnikatelský plán, je vytvoření podnikatelského plánu založení restaurace v Humpolci, která nabízí pokrmy z oblasti zdravé výživy. Teoreticko-metodologická část vychází z odborné literatury. V aplikační části se zabývám konkrétním zpracováním plánu, včetně analýzy mikrookolí, makrookolí a finanční analýzy, která je doplněna ukazateli likvidity a rentability. V závěru práce prezentuji, zda je podnikatelský plán reálný a jakého zisku či ztráty dosahuji.
Podnikatelský plán
Holá, Petra ; Machek, Ondřej (vedoucí práce) ; Tyll, Ladislav (oponent)
Předmětem této práce je zpracování reálného podnikatelského záměru založení artového kina s kavárnou vyvíjející se v restauraci v Rudné u Prahy, dále analýza jeho proveditelnosti a celkové zhodnocení plánu. Kompletní práce se skládá ze dvou částí. První, teoretická je zaměřena na vymezení pojmů a jejich obsahu, stručný rozbor forem podnikání a jednotlivých složek podnikatelského záměru. Praktická část se sestává z vlastního dotazníkové šetření a kompletně vypracovaného podnikatelského plánu artového kina KiBi v lese. Ten by měl zhodnotit převoditelnost podnikatelské myšlenky do praxe a ekonomické parametry jejího fungování
Analýza a návrh optimalizace informačních, produkčních a řídících systémů ve vybrané organizaci
Baláž, Martin ; Malinová, Ludmila (vedoucí práce) ; Říhová, Zora (oponent)
Tato bakalářská práce se věnuje zefektivnění fungování systémů v malém podniku zaměřeném na gastronomii. Hlavní cílem práce je analýza a následný návrh optimalizace a doporučení k informačnímu, produkčnímu a řídicímu systému v konkrétní organizaci. První částí práce je nutný teoretický základ související s tématem, dále je popis metodiky zpracování práce. Třetí část, praktická, obsahuje obecnou charakteristiku podniku, analýzu současného stavu a dotazníkový výzkum. V poslední části práce je návrh optimalizace a doporučení k potřebným částem vyplývajícím z analýzy a průzkumu. Výsledkem práce je analýza podniku v oblasti objednávkového systému a jejím hlavním přínosem jsou změny provedené v restauraci na základě uvedených doporučení.
Aplikace metod finanční analýzy na stravovací zařízení
Stibůrková, Michaela ; Kondrashov, Alexey (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace restaurace pomocí metod finanční analýzy. Analyzovaný podnik je z finančního hlediska zajímavý zejména tím, že po dobu monitorovaného období (roky 2008 až 2012) vykazuje záporný hospodářský výsledek, tudíž i vlastní kapitál. Nicméně, výsledky hodnocení finanční situace podniku ukazují, že se management podniku snaží o zlepšení finanční situace.
Příčiny neúspěchu v podnikání konkrétní malé firmy
Kovářová, Lenka ; Müllerová, Jana (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na zjištění možných příčin neúspěchu malých podniků. Vymezuje konkrétní situace, které se mohou objevit při podnikání v oblasti pohostinství a poskytování sportovních služeb. Zpracovává názory zákazníků i zaměstnanců. Cílem práce je zhodnocení situace v konkrétním malém podniku, nalezení a konkretizace příčin neúspěchu této firmy a následné navrhnutí možných změn a řešení.
Podnikatelský plán
Říha, Martin ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského záměru s cílem založit nové restaurační zařízení. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá obecnými podmínkami, které musí podnikatel splnit, než začne podnikat. Nechybí zde ani přesný postup, kterého by se měl podnikatel držet, aby byl jeho podnikatelský plán sestaven správně a obsahoval všechny náležitosti. Praktická část se věnuje samotné realizaci podnikatelského plánu, ve které nalezneme detailní popis podnikatelské činnosti spolu s několika analýzami, na základě kterých je posuzována životaschopnost zvoleného záměru.
Podnikatelský plán
Veselá, Petra ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení restaurace. Podnikatelský záměr spočívá v zaplnění mezery na trhu restaurací se zdravým stravováním v okresním městě Pelhřimov. Teoretická část je věnována popisu zpracování podnikatelského plánu a popisu strategických a ekonomických analýz, na jejichž základě dojde v praktické části k vyhodnocení podnikatelského záměru a zpracování vlastního podnikatelského plánu. V rámci diplomové práce budou využity PESTLE analýza, Porterův model 5 sil, Analýza rizik a SWOT analýza. Stěžejní částí je sestavení finančního plánu restaurace, který umožní posouzení reálnosti a životaschopnosti podnikatelského záměru. Finanční plán je doplněn nejdůležitějšími poměrovými ukazateli, vyplývajícími z finanční analýzy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 780 záznamů.   začátekpředchozí731 - 740dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.