Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 57 záznamů.  začátekpředchozí48 - 57  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vinařství s penzionem
Gelatková, Barbora ; Pospíšil, Tomáš (oponent) ; Pěnčík, Jan (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je projekt objektu vinařství s penzionem. Součástí je také restaurace a kuchyň. Kapacitou výroby vína se jedná o střední kategorii vinařství, v penzionu je možno ubytovat 20 osob, v restauraci je až 50 míst k sezení. Objekt je situován v okrajové části obce Zaječí. Objekt je dvoupodlažní zcela podsklepený. V suterénu se nachází technologie výroby vína a technické zázemí. V prvním nadzemním podlaží je restaurace s kuchyní a přidruženým provozem, zázemí zaměstnanců a jedna ubytovací jednotka určená pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. V druhém nadzemním podlaží je 6 ubytovacích jednotek a prostorná terasa určená pro pobyt hostů. Součástí každé ubytovací jednotky je samostatná koupelna. Nosné obvodové suterénní zdivo je tvořeno ztraceným bedněním, obvodové zdivo nadzemní části je z keramických tvárnic. Obvodový plášť je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovná nosná konstrukce je tvořena železobetonovými předepjatými nosníky. Střecha je sedlová, z dřevěných příhradových vazníků se střešním pláštěm z pálených tašek.
Vinařství
Špalková, Radka ; Pobořil, Lukáš (oponent) ; Petříček, Tomáš (vedoucí práce)
Téma diplomové práce je novostavba VINAŘSTVÍ. Objekt je členěn na tři provozní celky - provoz restaurace, provoz penzionu a provoz vinařství. Objekt je zasazen do svažitého terénu. Stavba má dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Budova je navržena ze systému POROTHERM se železobetonovými stropními konstrukcemi. Střešní konstrukce je navržena jako jednoplášťová plochá střecha, v části nad vinařstvím je stabilizovaná kačírkem, v části nad penzionem s restaurací je jednoplášťová plochá vegetační střecha.
Podnikatelský záměr rozvoje firmy
Fink, Michael ; Sáček, Jiří (oponent) ; Žižlavský, Ondřej (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je vytvoření podnikatelského záměru rozvoje obchodní firmy, působící na trhu s vinařskou chemií, o další tržní segment, kterým je produkce alkoholických nápojů se specializací na výrobu vín. Přesněji řečeno půjde o záměr navrhnout business model nového vinařství se zkušenostmi soudobého managementu společnosti, jenž disponuje klíčovými výrobními faktory nezbytnými pro realizaci projektu. Mezi ty hlavní řadíme vlastnictví vinohradu s příslušným povolením k činnosti, zahraniční pracovní sílu v podobě odborníků na enologii, italské know-how pěstování a zpracování vína a v neposlední řadě přístup ke kapitálu a to zejména strojnímu zařízení a finančním prostředkům. Důležitou roli nadále sehraje v rámci podnikatelské aktivity participace potenciálního spoluinvestora na záměru, který by měl díky své majetkové účasti přispět k akceleraci dílčích plánů a přinést odborné tržní znalosti českého vinařského sektoru.
Vybudování sítě malých vinařských podniků
Švásta, Ondřej ; Samek, Jiří (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem koncepce vinařského podniku založeného na podnikatelské síti drobných vinařů, využívající synergický efekt. Výchozím stanoviskem pro tento návrh je kritická analýza makro i mikro prostředí. Dále byl proveden explorativní výzkum mezi drobnými pěstiteli. Na základě analýz a výzkumu byl proveden návrh koncepce vinařského podniku.
Kvasinky a víno
Palíková, Petra ; Vadkertiová, Renata (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá identifikací vinných kvasinek izolovaných z bobulí a moštu vinné révy. K izolaci byla použita bílá odrůda vína Sauvignon, které bylo pěstováno a vyráběno podle požadavků ekologického zemědělství. Odebrané vzorky byly zpracovány v laboratoři a pomocí zřeďovací metody byly získány čisté kultury jednotlivých kvasinek. Z těchto čistých kultur byla pomocí komerčního kitu UltraCleanTM Microbial DNA Isolation Kit vyizolována DNA, která byla použita k další analýze. Izolovaná DNA byla naamplifikována metodou PCR, za použití ITS1 a ITS4 primerů. PCR produkty byly detekovány elektroforeticky v agarozovém gelu. Naamplifikované vzorky, následně přečištěné, byly podrobeny restrikční analýze, ke které bylo použito pět restrikčních endonukleáz: HaeIII, HinfI, TaqaI, AluI a MseI. Vzorky po restrikční analýze byly opět elektroforeticky detekovány, vizualizovány pod UV detektorem a porovnány s obrazem štěpení sbírkově zařazených kvasinek. Dále byla srovnána similarita těchto izolátů a to za použití programu BioNumerics, kde jako kritérium podobnosti byly zvoleny Pearsonovy koeficienty a UPGMA klastrová analýza. Výsledkem je potom dendrogram genetické podobnosti izolovaných kvasinek.
Porovnání extrakčních metod pro prvkovou analýzu zemědělských půd
Štursa, Václav ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací postupu přípravy vzorku půd z vinic pro prvkovou analýzu metodou ICP-MS. První část práce pojednává o prvkové analýze a jejím využití v agrotechnice a ve vinařství, popisem toxických a nutričních vlastností jednotlivých prvků a legislativou definující příslušné koncentrační limity prvků v zemědělských půdách. Následně jsou popsány běžně užívané metody prvkové analýzy jako jsou AES, AAS, rentgenová fluorescenční spektrometrie a ICP-MS. V další části bakalářské práce jsou popsány metody odběru vzorků a jsou diskutovány rozkladné a extrakční postupy pro úpravu vzorků. Experimentální část práce se zabývá porovnáním vybraných extrakčních metod (extrakce 2M HNO3 za studena, extrakce 2M HNO3 za horka, extrakce Lučavkou královskou a mikrovlnný rozklad směsí HNO3 a H2O2). Tyto metody byly aplikovány na certifikované materiály půd. Pro analýzu extraktů byla použita technika ICP-MS. Nejlepší výsledky vykazovala metoda extrakce 2M HNO3 za horka. Tato extrakce byla následně aplikována na reálné vzorky půdy z vinice.
Česká a moravská vína a jejich dovoz a vývoz
Černá, Hana ; Bolotov, Ilya (vedoucí práce) ; Čajka, Radek (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat česká a moravská vína a zachytit jejich postavení na českém trhu. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje základní informace o vínu (historie, rozdělení vín, faktory ovlivňující chuť a kvalitu vín a postup při posuzování jakosti vína). Druhá kapitola se věnuje hlavním vinařským regionům v České republice. V poslední kapitole je analyzován zahraniční obchod s vínem. Jde především o spotřebu a produkci vína a zhodnocení dovozu a vývozu.
Význam viničních usedlostí v Praze pro cestovní ruch
Jakešová, Veronika ; Netková, Jarmila (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Tato bakalářská práce se týká významem viničních usedlostí v Praze pro cestovní ruch. Cílem práce bylo zjistit míru povědomí o viničních usedlostech v Praze, jejich využití, pěstování vína v Praze a o existenci jediné dochované a stále fungující viniční usedlosti Salabka, která je nejstarší dochovanou usedlostí v Troji a zároveň největší vinicí v Praze. Předmětem této práce je také zhodnocení současného stavu a významu určitých usedlostí a analýza již zmíněné usedlosti Salabka.
Marketingová komunikace a její význam pro prezentaci vinařské oblasti Bzenecko
SALČÁKOVÁ, Barbora
Cílem mé bakalářské práce ?Marketingová komunikace a její význam pro prezentaci vinařské oblasti Bzenecko? je popis veškerých informačních zdrojů, využívaných tímto regionem pro svoji prezentaci. V práci se zabývám marketingovou komunikací využívanou mikroregionem Bzenecko, jak místními obyvateli, tak potenciálními návštěvníky regionu. Práci jsem rozdělila na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsem pomocí definic uvedených v literatuře objasnila základní marketingové a jiné teoretické pojmy, které by měly přispět k uvedení do problematiky a seznámení se s nejrůznějšími pojmy marketingové komunikace. Součástí je také představení samotného mikroregionu a jeho největších zajímavostí. V praktické části bakalářské práce jsem pak provedla rozbor konkrétních informačních zdrojů mikroregionu Bzenecko.
Podíl vinařství na rozvoji okresu Znojmo
Matušů, Magdalena ; Kadeřábková, Jaroslava (vedoucí práce) ; Hájek, Ladislav (oponent)
Diplomová práce popisuje současný stav vinařství na Znojemsku včetně jeho historického vývoje, faktory přispívající k rozvoji vinařství, dále se zabývá dotační politikou, problémy v oblasti vinařství a možnostmi rozvoje regionu v souvislosti s vinařstvím. Teoretická část obsahuje pouze krátce základní teorie regionálního rozvoje, dále se zabývá souhrnnou charakteristikou okresu Znojmo, geografickými a ekonomicko-sociálními podmínkami okresu, potom stručně vývojem vinařství v ČR a podrobněji vývojem vinařství v okresu Znojmo. Dále se zaměřuje na právní aspekty vinařství a na specifické podmínky podpory vinařství po vstupu do EU. Analytická část zhodnocuje vypracovanou SWOT analýzu a obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření, na jehož základě je pak stanovena míra významnosti vinařství pro okres Znojmo a jsou určeny vlivné faktory rozvoje této oblasti.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 57 záznamů.   začátekpředchozí48 - 57  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.