Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 238 záznamů.  začátekpředchozí216 - 225dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Česká a moravská vína a jejich dovoz a vývoz
Černá, Hana ; Bolotov, Ilya (vedoucí práce) ; Čajka, Radek (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat česká a moravská vína a zachytit jejich postavení na českém trhu. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje základní informace o vínu (historie, rozdělení vín, faktory ovlivňující chuť a kvalitu vín a postup při posuzování jakosti vína). Druhá kapitola se věnuje hlavním vinařským regionům v České republice. V poslední kapitole je analyzován zahraniční obchod s vínem. Jde především o spotřebu a produkci vína a zhodnocení dovozu a vývozu.
Marketingová analýza vinotéky
Glížová, Zuzana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Cílem práce je analýza marketingových nástrojů vinárny Víno-klub. Teoretická část se zmiňuje o marketingu v obecné rovině, marketingovém mixu v cestovním ruchu, klasifikaci vín a chování českého spotřebitele vína. Praktická část se zabývá analýzou konkrétních marketingových nástrojů ve Víno-klubu a její aplikací na reálnou činnost vinotéky. Dále pak dochází ke zhodnocení marketingového mixu provedeným dotazníkovým šetřením. A v úplném závěru práce se nachází nástin doporučení, návrhů a opatření ke zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Podnikatelský plán
Bartoš, Pavel ; Habrmanová, Blanka (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Cílem diplomové práce je vytvoření konkrétního podnikatelského plánu a ověření jeho realizovatelnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou definovány základní pojmy, provedeno zhodnocení výběru právní formy podnikání a popsána struktura podnikatelského plánu. Praktickou částí je vytvoření konkrétního podnikatelského plánu pro e-shop nabízející zejména vína, která jsou vyráběny tradičními postupy. Součástí praktické části práce je především analýza konkurence, analýza produktového portfolia, marketingová strategie a finanční plán.
Vinařský cestovní ruch ve vybrané oblasti Francie
Steklá, Radka ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Diplomová práce je zaměřená na poměrně nový koncept vinařského cestovního ruchu ve Francii. Cílem této práce je zhodnotit současný vinařský cestovní ruch v Burgundsku na základě stavu a trendu aktuální poptávky a nabídky. Dílčím cílem je zhodnocení organizace a spolupráce subjektů v rámci destinace. Teoretická část se zabývá charakteristikou základních pojmů v oblasti vinařského cestovního ruchu a managementu destinace. Praktická část je z vělké části založená na analýze vinařského cestovního ruchu v Burgundsku z hlediska nabídky, poptávky a fungování destinace. Výsledky dílčích částí analýzy vedou k celkovému zhodnocení vinařského cestovního ruchu v Burgundsku.
Analysis of saccharides in grapes and wine using HPLC with various stationary phases
Flodrová, Dana ; Čmelík, Richard ; Šalplachta, Jiří ; Bobálová, Janette
The quality of wine is influenced by its saccharides content, especially glucose and fructose. Monitoring of wine oligosaccharides is of great interest, because of their physiological, medical and food importance. The aim of study was to develop method for fast analysis of saccharide composition of wine, grape juice and grapes.
Ochrana spotřebitele na trhu vína v ČR
Simajchlová, Petra ; Hykš, Ondřej (vedoucí práce) ; Plášková, Alena (oponent)
Cílem této práce je identifikovat rizika, kterým čelí spotřebitel na trhu s vínem v České republice. Dále pak určit existující opatření na ochranu spotřebitele a navrhnout možné řešení tam, kde opatření chybí. Identifikace rizik je provedena pomocí analýzy sekundárních dat dostupných především na internetu a dále prostřednictvím dotazování odborníku ze sféry vinařství. Aktuálnost nejzávažnějších identifikovaných rizik je dále ověřena prostřednictvím spotřebitelského šetření. V další části práce jsou analyzována ochranná opatření, která v současné době fungují na našem trhu. Toto je provedeno opět pomocí analýzy sekundárních i primárních dat. V závěru práce jsou sumarizovány výsledky analýzy a nastíněna možná řešení tam, kde v současné době systém selhává.
Světový trh vína a postavení ČR na tomto trhu
Merzová, Linda ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Štemberk, Jan (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat světový trh vína a postavení ČR na tomto trhu. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje základní informace o víně (historie, rozdělení vína, technologie zpracování, výroba). Hlavní část je věnována analýze světového trhu. Jde především o zahraniční obchod s vínem a situaci na trhu v jednotlivých členských státech EU. Poslední kapitola pojednává o situaci na českém trhu (zahraniční obchod ČR, cenový vývoj, spotřeba hroznů a pohled do budoucna).
Pláň Tortilla - charakteristika komunity v díle Johna Steinbecka
ANTOŠOVÁ, Tereza
Práce si klade za cíl prozkoumat význam komunity a postavení jejích jednotlivých členů v díle Pláň Tortilla amerického autora Johna Steinbecka. Zaměří se především na otázky přátelství a mezilidských vztahů ve výše zmíněném díle, dále na motiv svobody a její důležitost pro jednotlivé postavy, jakož i celou komunitu. Práce se rovněž bude soustředit na historický kontext díla a také na roli žen a ostatních obyvatel Pláně Tortilla. Podstatnou součástí práce je srovnání dvou Steinbeckových novel Na plechárně a Pláň Tortilla. Tato část hledá společné rysy, ale i rozdílnosti ve dvou výše zmíněných dílech. Práce se tedy bude zabývat příznačnými rysy členů komunity, s cílem porozumět funkcím jednotlivých postav a na základě jejich jednání tyto postavy interpretovat.
Pivo, víno a lihoviny v české společnosti v roce 2012
Vinopal, Jiří
V září 2012 CVVM SOÚ AV ČR, v.v.i., v rámci výzkumného projektu Pivo v české společnosti probíhajícího od roku 2004 zařadilo také otázky, které měly za cíl porovnat pozice různých druhů alkoholických nápojů v české společnosti. Konkrétně šlo o pivo, víno a skupinu alkoholických nápojů zahrnující destiláty, lihoviny, likéry atp. Tato tisková zpráva přináší základní výsledky o vnímání jejich tradice v české společnosti a o místě, jaké zaujímají v každodenním životě lidí z hlediska míry a frekvence jejich konzumace.
Ochrana spotřebitele ve vinařském odvětví
Brýlová, Tereza ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Hrabálková, Liana (oponent)
Bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele ve vinařském odvětví, konkrétně na území České republiky. Cílem práce je analyzovat povědomí a znalosti spotřebitelů v rámci ochrany spotřebitele, jejich zkušenosti s nekalým obchodním jednáním a organizacemi na ochranu spotřebitele. Druhotným cílem bakalářské práce je analýza dodržování legislativní úpravy zaměřené na vinařské odvětví ze strany prodejce a samotného výrobce a to v rámci zajištění nezávadnosti distribuovaných produktů. Tato část je zaměřená zejména na zkoumání reklamačního procesu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 238 záznamů.   začátekpředchozí216 - 225dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.