Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 215 záznamů.  začátekpředchozí174 - 183dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ovčí farma
Ledvinková, Šárka ; Šuhajdová, Eva (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Čuprová, Danuše (vedoucí práce)
Jedná se o ekologickou rodinnou farmu zabývající se chovem ovcí a zpracováním ovčího mléka. V areálu je restaurace a ubytování na hotelové úrovni. Navržený soubor objektů je situován jiho-západně od obce Pozďatín na mírném návrší a je obklopen pastvinami a lesem. Koncept vychází z tradičního venkovského statku s polouzavřeným dvorem. Budovy jsou nepravidelně protkány úzkými a vysokými kvádry odlišné barvy, které rozšíří a osvětlí podkrovní prostor a umožní tak jeho využití. V severním objektu se nachází restaurace, ubytování hostů a byt majitele, na jihu jsou stáje a na západní straně se nachází krytá stání pro mechanizaci. Budovy jsou navrženy systémem dřevěné, tzv. rámové konstrukce.
Objekt pro malé a střední podnikání
Zatloukalová, Veronika ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Novotný, Miloslav (vedoucí práce)
Zadání bakalářské práce řeší objekt pro malé a střední podnikání při ulici Kšírova v Brně. Místo stavby se nachází v městské čtvrti Horní Heršpice. Nejbližší okolí je charakteristické sousedstvím různých funkcí. Zároveň se uvažuje s plánovanou novou městskou třídou. Areál určený k přestavbě je v současné době využíván jako stavební dvůr. Navržená stavba se skládá ze dvou objektů a je na pozemku situována tak, aby vytvářela městský blok. Obě budovy jsou navrženy jako čtyřpodlažní, v jedné z budov se nachází podzemní parkoviště. V objektech se nachází vstupní chodba, výrobní prostory s vlastním příslušenstvím, stravovací provoz, administrativa a parkoviště. Přístup k jednotlivým výrobním jednotkám je z venkovních pavlačí. Mezi budovami vzniká vnitřní dvůr, který bude sloužit částečně k zásobování a částečně k odpočinku. Uliční fasády mají kompaktní charakter, strohé plochy jsou obloženy cementotřískovými deskami, pásová okna jsou rozmístěna v pevných horizontálních a vertikálních liniích.
Cestování za gastronomií
Mokrišová, Kristýna ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent)
Tématem bakalářské práce je gastronomický cestovní ruch, jenž je stále populárnější v moderních trendech cestovního ruchu. Práce si vytyčuje za cíl vymezit základní terminologii předmětné oblasti - především definovat pojmy stravování, stravovací služby a gastronomie; popsat gastronomii jako součást kultury národa a současně jako prvek globalizace; analyzovat cestování za gastronomií a zmapovat atraktivity v oblasti gastronomie; v neposlední řadě představit specifické typy cest za poznáním gastronomie a zdůraznit přednosti kuchyně jednotlivých destinací. V práci se blíže budeme věnovat třem vybraným destinacím, které budou rozpracovány do modelových nabídek. Součástí cíle práce je vytvoření rozhodovacích modelů a návrh systému pro podporu rozhodování, umožňující gastronomicky orientované cestovní kanceláři učinit relevantní nabídku klientovi.
Průzkum stravovacích návyků u studentů FM VŠE
Jelínková, Barbora ; Syrovátka, Oldřich (vedoucí práce) ; Hiršová, Miloslava (oponent)
Cílem této práce je zmapovat stravovací návyky, preference potravin, stravovací zlozvyky a způsob stravování u studentů bakalářského stupně Fakulty managementu VŠE. Výsledky výzkumu mohou posloužit k rozhodování o nabídce stravovacích zařízení, které jsou zřízeny fakultou (menza, bufet). Dále mohou být tyto informace prospěšné samotným studentům.
Anylýza postavení vybraného stravovacího zařízení na trhu pohostinských služeb
Ilinskaya, Ekaterina ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Cílem teto práce je zpracování analýzy postavení americké restaurace Jáma na trhu pohostinských služeb v Praze, zaměřených na americkou kuchyni. Podle požadavku majitele v analýze porovnány nezávislé restaurace a americké řetězce fungující na pražském trhu. Na základě provedené analýzy navrženy možné změny na zlepšení a zajištění výhodné pozice na trhu.
Národní gastronomické produkty, suroviny a s nimi spojené eventy
Parmová, Markéta ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou národní gastronomie a gastronomického cestovního ruchu v České republice. Práce je zaměřena na typické české národní produkty a suroviny a na eventy s nimi spojené. Práce se soustřeďuje zejména na gastronomické atraktivity ve Středočeském kraji. Součástí práce je také popis chráněných označení podle Evropské unie a přehled certifikovaných potravin a produktů v České republice. Celkově práce prezentuje gastronomii jako jednu z významných součástí cestovního ruchu České republiky.
Provozní studie vybraného stravovacího zařízení
Marethová, Veronika ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Cílem této bakalářské práce je vypracování provozní studie a analýzy spokojenosti zákazníků se službami restaurace Bonato, pomocí metody dotazníkového šetření. Pro naplnění hlavního cíle je třeba se zaměřit na restauraci z hlediska marketingového mixu a zpracovat návrhy na případné zlepšení podmínek provozu. Součástí studie je i srovnání s konkurenčními podniky, které se nachází v okolí hotelu a které mají nabídku produktů v přibližně stejné cenové hladině. Práce je rozdělena na čtyři tematické kapitoly, přičemž první pojednává o stravování jako službě cestovního ruchu a rozvádí podstatu podnikatelského plánu. Ve druhé kapitole je provedena analýza hotelové restaurace, třetí kapitola je věnována výstupům dotazníkového šetření a čtvrtá kapitola se zaměřuje na konečné návrhy na zlepšení.
Gastronomie a cestovní ruch - zájezdy pro gurmány
Agafontseva, Tatiana ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent)
Současným trendem je cesta za gastronomií a za poznaním cizí zemi všemi smysly. Tématem bakalářské práce jsou gastronomický cestovní ruch a nabídka zájezdů pro gurmány.Cílem bakalářské práce je zhodnotit současný stav gastronomického cestovního ruchu na základě nabídky zájezdů pro gurmány v českých a ruských cestovních kancelářích. Hodnocení vychází z nabídek připravených zájezdů pro gurmány, které jsou uvedené na webových stránkách cestovních kanceláří.
Příčiny neúspěchu v podnikání konkrétní malé firmy
Kovářová, Lenka ; Müllerová, Jana (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na zjištění možných příčin neúspěchu malých podniků. Vymezuje konkrétní situace, které se mohou objevit při podnikání v oblasti pohostinství a poskytování sportovních služeb. Zpracovává názory zákazníků i zaměstnanců. Cílem práce je zhodnocení situace v konkrétním malém podniku, nalezení a konkretizace příčin neúspěchu této firmy a následné navrhnutí možných změn a řešení.
Zaměstnanecké výhody podle českých předpisů
Klouparová, Iveta ; Müllerová, Libuše (vedoucí práce) ; Valášková, Mariana (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou poskytování zaměstnaneckých výhod v České republice. Práce nejprve zasazuje zaměstnanecké výhody do konkrétní oblasti podniku, kterou je vnitropodniková sociální politika podniku. Následuje část věnující se legislativnímu rámci, který upravuje poskytování těchto výhod v roce 2015. V práci nechybí kapitola charakterizující zaměstnanecké výhody, jejich členění a systémy jejich různé distribuce. Analýza trendů v poskytování výhod je součástí čtvrté části této práce. Dále jsou detailně rozebrány tři druhy zaměstnaneckých výhod, kterými jsou příspěvky na stravování, příspěvky na vzdělávání a příspěvky na spoření na penzi zaměstnanců. V závěru práce je prozkoumán celý systém zaměstnaneckých výhod používaný ve společnosti Siemens, s. r. o., jsou analyzovány její jednotlivé benefity a nechybí ani dotazníkové šetření.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 215 záznamů.   začátekpředchozí174 - 183dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.