Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 373 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Viniční majer v Jaroslavicích
Vala, Jiří ; Stříteský, Pavel (oponent) ; Mléčka, Jan (vedoucí práce)
Jedním ze základních prvků strategie projektu je využití skrytého potenciálu tohoto zářezu a propojení krajiny s vzniklou viniční usedlosti. Umístění výrobní části celku je vytvořeno klasickou metodou využívanou při kopaných sklepech, kdy výrobní část zároveň zajišťuje stabilizaci svahu a stává se jeho součástí. Koncept vychází z historického principu hospodářské usedlosti a soustředění jednotlivých funkcí okolo centrálního dvora.
Návrh marketingového mixu společnosti
Čížek, Tomáš ; Horák, Ondřej (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou současného stavu podniku. Pro zjištění tohoto stavu je využito analýzy marketingového mixu a vnější a vnitřní analýzy podniku. Návrhová část bakalářské práce představuje řešení pro zvýšení prodeje, konkurenceschopnosti podniku a získání nových zákazníků.
MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM
Kršková, Nikola ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je návrh vinařství s vinotékou, salonem vín a degustačními prostory. Dále čtyřhvězdičkový hotel pro šedesát osob s restaurací, malým wellness centrem, a to vše samozřejmě s dostatečným technickým zázemím. Tento nově navržený objekt je osazen v extravilánu města Mikulov mezi přírodními rezervacemi Turold a Růžový vrch. Právě Růžový vrch se stal inspirací pro tento návrh. Navrhuji zde terasy, jakožto analogii na pěstování vinné révy na terasách, přičemž majitelem zde pěstovaných vinohradů je právě investor. Základní koncept vznikl v závislosti na svažitosti terénu a na orientaci vůči světovým stranám. Dále jsem se snažila maximálně využít hodnotných výhledů a potlačit výhled na technickou zónu, jež se nachází jihozápadně od dané parcely. Důležitým výrazovým prvkem mého návrhu je předsazený fasádní systém z keramických “jeklů”, jež primárně slouží jako slunolam.
VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV
Ondrová, Klára ; Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Tématem diplomové práce je multifunkční stavba hotelu, v nezastavěném území malebných mikulovských vinic. Expandující vinařství Nikolsburg plánuje stavbu hotelu s krásným výhledem na historické město Mikulov a Pálavské vrchy. Hotel by měl zahrnovat ubytování pro alespoň 30 hostů ve ****pokojích, restauraci, wellness a především prostory pro skladování vína. Víno bude v objektu zrát a dále se distribuovat. Návštěvníci jej zde mohou degustovat i nakupovat. Architektonický koncept ještě rozšiřuje multifunkčnost zadání. Společné prostory by se měly přizpůsobovat situacím a problému jednorázové vytíženosti stavby především v sezóně a o víkendech. Návrh pracuje s výhledy do krajiny a vytváří, jak vnitřní, tak venkovní prostory pro jejich pozorování.
Vinařství
Koláčková, Jana ; Havířová, Zdeňka (oponent) ; Lavický, Miloš (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem novostavby výrobního objektu vinařství. Vinařství je podsklepená, jednopodlažní budova obdélníkového tvaru. Výrobní objekt je dispozičně složen ze tří částí. První část – výroba, kde se bude provádět celá výroba vína od odstopkování hroznů, lisování, kvašení, lahvování, etiketování, skladování po následný export. Výroba je o celkové produkci cca 300 000 l vína. Druhá část je administrativní. Nachází se zde dvě kanceláře a zasedací místnost. Třetí část je pro využívání veřejnosti. Skládá se z degustační místnosti s výhledem na vinice a z maloprodejny. Konstrukční systém objektu je rámový, prefabrikovaný, železobetonový skelet, zastřešený plochou vegetační střechou.
CENTRUM VINAŘSTVÍ NĚMČIČKY
Ondrová, Klára ; Velička, Jaroslav (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Zadáním bakalářské práce byla novostavba vinařského centra pro oblast Modrých Hor. Navržený objekt by měl svou architektonickou formou, urbanistickým zasazením a konstrukčním řešením respektovat okolní prostředí a zároveň zatraktivnit území. Parcela pro výstavbu je zadaná v blízkosti obce Němčičky u Hustopečí na návrší kopce Nové hory. V současné době zde probíhá obnova vinic, které obklopují řešené území prakticky ze všech stran. Objekt vinařského centra má zahrnovat občerstvení pro turisty, degustační místnost pro ochutnávku vín, kvelbený sklep pro skladování lahví, technické a hygienické zázemí. Výrobní složkou je zde vlastní výroba elektrické energie. A to pomocí obnovitelného větrného zdroje. Součástí návrhu měla být i vyhlídka, pro další zatraktivnění lokality. Samotný objekt vinnou révu nezpracovává, pouze archivuje lahve a funguje jako showroom a zastávka při vinařské cyklostezce. Má jednoduchý obdelníkový půdorys s předsazenou střechou, která tvoří kryté závětří a stínění rozsáhlého prosklení. V přízemí najdeme kavárnu se zázemím, degustační místnost, hygienické zázemí, v suterénu pak kvelbený sklep a technické místnosti. Fasáda objektu je opláštěna dřevěným obkladem ze sibiřského modřínu. Západně od objektu, téměř na vrcholu kopce, je umístěna vyhlídková věž. Věž má válcovitý tvar a měří téměř 14,5 m. Je rovněž opláštěna dřevem stejného typu. Výrobu elektrické energie zde zajišťuje 9 vertikálních větrných turbín, umístěných podél severní hranice objektu na umělém valu.
VINAŘSTVÍ LAHOFER DOBŠICE
Nytrová, Bohdana ; Dvořák, Martin (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Hradil, Dušan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá novostavbou vinařského domu Vinařství Lahofer v Dobšicích u Znojma vycházející ze studie vypracované v ateliéru AG32. Vinařství mělo obsahovat výrobu a sklady odpovídající výrobní kapacitě až 1 000 000 lahví ročně a veřejněsprávní část určenou k prezentaci vína. Stavební parcela se nachází na východním okraji katastrálního území Dobšic nedaleko obce Suchohrdly. Jedná se o nezastavěnou zemědělskou oblast plnou vinic, orné půdy a zahrad. Základní myšlenka objektu se projevuje především v půdorysném tvaru. Vlnité vinutí objektu do trojúhelníku symbolizuje vinný hrozen či hoblinu, která odkazuje na slavného řezbáře Jana Lahofera, po němž vinařství převzalo své jméno. Vzniklá atria tvoří polouzavřený prostor chráněný před větrem a slouží jako manipulační dvůr výroby, terasa nebo atraktivní vstupní předprostor jednotlivých provozních celků. Objekt je tvořen čtyřmi na sebe navazujícími hmotami o dvou výškách. Ve třech z nich je umístěna výroba, která je řešena v jedné úrovni do kruhu, aby pro vstup i výstup z výroby sloužil jeden manipulační dvůr. Veřejná část objektu se nachází v samostatné hmotě posazené ve svahu o něco výše. Obsahuje převážně prostory pro prezentaci vinařství, restauraci, několik ubytovacích jednotek pro hosty a administrativu. Objekt je navržen z ocelové skeletové konstrukce s předsazenou provětrávanou fasádou a plochou střechou. Jeho mohutnost je zjemněna prosklenými fasádami v atriích a dalšími prosklenými dílci z čirého či mléčného skla, z nichž některé probíhají přes celou výšku stavby.
VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE
Kunz, Ondřej ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Čupr, Karel (vedoucí práce)
Na základě architektonické studie z druhého ročníku bakalářského studijního programu je zpracovaná následující bakalářská práce, která studii dále rozvádí do dalších navazujících stupňů projektové dokumentace. Tématem práce je novostavba rodinného vinařství v obci Velké Němčice pro Vinařství Kamil Prokeš. Objekt bude obsahovat jak výrobní prostory, tak bydlení vinaře, ubytování pro hosty a vinotéku s přilehlou degustační místností. Stavba je situována na okraj vesnice Velké Němčice, kde se v těsné blízkosti nachází stará hospodářská stavení a zahrady, fotbalové hřiště a jednopodlažní garážové stání. Pozemek je nezastavěný a v současné době se zde nachází pouze náletové dřeviny. Na svažitém pozemku je navržen jeden objekt, který je dělen na několik částí. Výroba vína se nachází v suterénu, který je ze severní strany přístupný z terénu a je tak umožněn přísun hroznů a expedice. Nadzemní podlaží tvoří tři vzájemně propojené hmoty. Střední část, kde se nachází vinotéka a degustační místnost se zázemím, je navržena jako jednopodlažní, prosklená budova s plochou, zelenou střechou. Po obou stranách této budovy se nacházejí dva totožné, dvoupodlažní objekty se sedlovou střechou. V západním objektu se nachází bydlení vinaře a ve východním ubytování pro hosty. Všechny tři hmoty jsou vizuálně propojeny přesahující plochou střechou středového objektu. Vzniká tak jednotná stavba, která je doplněna na severní a jižní straně o pobytové terasy pro hosty i majitele vinařství. Před objektem je navržen vzorový vinohrad, který zjemní celkový pohled na fasádu z pohledového betonu a také jednoznačně poukazuje na to, jakou funkci objekt plní. Konstrukčně je spodní stavba řešena jako monolitický železobetonový blok a nadzemní podlaží je tvořeno dílci z lehčeného betonu, skládanou stropní konstrukcí a krovem sedlové střechy. Středová část má jádro kde se nachází zázemí přilehlých provozů, střešní konstrukce je vynesena pomocí dřevěných sloupů (viz. Příloha D bakalářské práce)
Rodinné vinařství VILARO, Velké Bílovice
Zálešák, Roman ; Semrád, Antonín (oponent) ; Štěpánek, Ladislav (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem projektu rodinného vinařství VILARO ve Velkých Bílovicích. Na pozemku se nachází dva objekty. Prvním je penzion s restaurací a druhým je výrobní budova s veřejnou degustační místností. Penzion je řešen ve stádiu návrhu objektu. Výrobní objekt, tedy vinařství, je dále řešeno jako prováděcí projekt. Stavba vinařství leží v mírně svažitém terénu. Objekt je zčásti podsklepen a má jedno nadzemní podlaží. Stavba je atypického tvaru, která je z části zastřešena tříplášťovou pultovou šikmou střechou a z části plochou střechou se stabilizační vrstvou. Hlavním konstrukčním prvkem nosného systému jsou keramické tvárnice, železobetonové stěny, železobetonové desky, železobetonový trámový strop a předpjaté stropní panely Spiroll. Řešený objekt je navržen z typického stavebního materiálu.
Marketingový mix společnosti
Hudec, Martin ; Chlebovský, Vít (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na marketingový mix rodinného vinařství. V teoretické části jsou definovány základní marketingové pojmy a proměnné marketingového mixu. V analytické části jsou detailně zpracované analýzy, na základě kterých jsou v návrhové části diplomové práce navrhovány způsoby zlepšení marketingového mixu vinařství.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 373 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.