National Repository of Grey Literature 134 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Rope center service building
Julíček, Jan ; Rabl, Tomáš (referee) ; Hradil, Dušan (advisor)
A topic of this Bachelor thesis is developing a design documentation for a building of the Rope center service building, which is situated in a village of Vážany nad Litavou, near the town of Slavkov u Brna. The building is designed as a free-standing single-storey building, with basement. In the basement is a housing unit 4 + kk. On the first floor there is the background of the rope center. The housing unit includes a garage for two cars. In front of the building there are six parking spaces, one of them is for a people with reduced mobility. The dominant element of the building is a steel spiral staircase, located in the southeastern part of the building. This staircase allows descent to the area of the rope center. The exterior walls are designed from a 300 mm thick porotherm ceramic block and are insulated with 160 mm thick thermal insulation. The ceilings are reinforced cast-in-place concrete.
Multifunctional house in Brno
Ernestová, Eva ; Elešová, Klára (referee) ; Dulenčín, Juraj (advisor) ; Hradil, Dušan (advisor)
This Bachelor´s thesis adressess the multifunctional building in the vacant space. It is a five-storey apartment building with parterre use for business (a bookshop and gallery). The exterior appearance of a simple, modern act. The building is located in Brno, on the street Kopečná, on the slope below Petrov, in Park Studánka. Adjacent to the five-storey residential building and two storey older building of an Art school. In solution I follow boundary of the plot, and in relation to adjacent buildings, I propose atrium and courtyard of the house. The yard is designed only to residents of the house, and follows the music school yard. The roof is designed as vegetation with a terrace and is open to residents of the house. The building itself is simple, vertically aligned with the buildings in the street Kopečná, with white facade and different lining material used for the stalls. It offers seven residential units with an area of approximately 100m2. The building fits into the surrounding environment through green roof and its compact shape. White facade does not disturb the neighborhood.
Pension
Koršala, Martin ; Řezníček, Petr (referee) ; Hradil, Dušan (advisor)
The subject of this final thesis is the preparation of a project documentation for the building construction of a new pension with restaurant and wine cellar. The compound is located in Vážany nad Litavou. Its location falls under Velké Pavlovice area. Due to the location in this wine-growing region is in the project located, a wine cellar with a vineyard. The project is designed as a guesthouse with the restaurant designed for families with children, and for holding small social or company events. For this purpose, is in the main building designed a lounge with capacity of 20 people and a restaurant with capacity of 60 persons. The accommodation capacity provided in the pension is 43 beds. Pension offers background designed for relaxation or wellness stays thanks to the sauna and whirlpool. The building has rectangular plan on two basements and two above-ground floors with a mono-pitched roof facing south. This makes it possible to use solar power from the roof and south-facing facade. Water from the roof of the building is collected in a small pond, which serves as a storage reservoir useful in case of fire and vineyard irrigation. Near the building there are paved and parking areas.
Extension of the building on Husova Street in Slavkov u Brna
Mitura, Daniel ; Rabl, Tomáš (referee) ; Hradil, Dušan (advisor)
The subject of this bachelor's thesis is the assessment of the existing building of a family house and the design of a complete reconstruction, abovestructure and extention and its change to a multifunctional building. The solved building is located in a terraced house on Husova Street in the center of Slavkov u Brna. The building is divided into 3 functional parts, namely the rebuilt and upgraded part of the building, the demolished part of the existing extension and the newly designed part of the extension. The entrance to the building is secured by an underpass to an enclosed courtyard with additional parking spaces. The new condition has two floors, a residential attic and a partial basement. There is a hairdressing salon on the first floor of the converted part of the building. In other parts of the upper floors there are four residential units. In the basement there are warehouses, cellars, hygiene, utility room and relaxation room with sauna and shower. In the rebuilt part, the original load-bearing system made of mixed masonry and wooden beam ceilings was preserved. In the built-up part, a reinforced concrete monolithic ceiling and ceramic fittings are proposed. The supporting system of roofing with a mansard roof is made of a wooden truss and steel central beam. Concrete blocks in the basement and ceramic fittings for the above-ground floor are connected for the load-bearing structures of the extension. The rigidity of the structure is ensured by reinforced concrete monolithic wreaths, ceilings. The roofing of the ports is solved by a single-skin roof over the stairs and a double-skin countertop roof over the housing units. Thermal insulation of peripheral structures is the subject of the ETICS contact thermal insulation system. The facade on the south side facing Husova Street will be renovated to its original condition.
LAHOFER WINERY DOBŠICE
Nytrová, Bohdana ; Dvořák, Martin (referee) ; Myslín, Jiří (advisor) ; Hradil, Dušan (advisor)
The bachelor thesis designs new buildings of the Lahofer Winery in Dobšice u Znojma. It is based on a study carried out in the studio AG32. The complex will consist of production line and warehouses with the overall production of 1.000.000 bottles a year, altogether with a public and administration building where the wine will be exhibited. The building plot is located on the eastern edge of the land registered area of the nearby village Suchohrdly. The plot is undeveloped agricultural land full of vineyards, arable land and gardens. The ground plan is the most profound part of the design. The circumference of the building symbolizes a wine grape or wood-shavings which refer to a famous woodcarver Jan Lahofer whose name the winery carries. The many atriums create half-enclosed space protected from the wind and serve as handling areas of the production; a terrace or an attractive entrance. The building consists of four successive matters on two levels. The production is placed in three of them. It creates a circle on a single level so that there is a need for only one entrance to the handling area. The public part of the structure is located on a separate level perched on the slope above. It is predominantly made up of showrooms and restaurants. The accommodation units for guests and employees can also be found here. The building is made of a steel framed structure with a hanging facade and a flat roof. The massiveness is softened by the glass facade in the atrium and other glass parts - some of which are as tall as the building itself.
Mixed-use building in Mikulov
Machů, Kateřina ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor) ; Hradil, Dušan (advisor)
The bachelor's thesis follows a project developed within the subject AG033 Studio of Architectural Creation. The subject of design is a multifunctional house, which is located in the place of a gap on a sloping, uneven terrain, which currently serves as a parking lot or market place. The design of the multifuncitonal house is located under the castle walls of the Mikulov castle gardens, on a street of Alfons Mucha. It is located in the area of the urban conversation zone, wich was declared in Mikulov in 1982. Due to the character of Mikulov and its development, where the terrain is sloping from the street, the proposed multifunctional house is optically divided by changing the roof height into two imaginary houses. but inside they still have the same floor level. Due to the fact that the adjacent buildings are about same high, the proposed multifunctional house is four-story, of which the top floor is adjacent to the attic and outdoor terrace. The first floor of a multifunctional house is assigned to commerce (cafe, rentable space). On the second and third floors there are already apartments and a porch, which allows access only to apartments that will be used only for short-term rental. There is also a great demand for the improvement of the remaining adjoining space, which is adjacent to the walls of the Mikulov castle, and also the restoration of the wine cellar, which was walled up on this plot. A staircase will be designed, which will lead from street of Alfons Mucha, through which it will be possible to connect directly to the castle walls and further to the Mikulov castle ot it will be possible to go to the wine cellar and the adjacent outdoor terrace. The facade is designed with regard to the surrounding buildings. They are designed in white or light gray plaster. I take into account the fact that the multifunctional house is located in the area of the urban conversation zone. The roof of the building is traditional gable roof, with brick colour.
Kindergarten
Bartolčicová, Alice ; Pospíšil, Jaroslav (referee) ; Hradil, Dušan (advisor)
This thesis describes the design and solution of the object for the education of children of preschool age. It is a newly built kindergarten in the village Želetice, which consists of two classes, each for 20 children. The whole building is divided into several zones - children's departments, communication zone, administrative zone and economic zone.The building is designed as a single-storey brick building and plan corresponds to an L-shaped. Ceiling is made of prestressed panels Spiroll and the roofing is made as single-flat roof.
House at the chapel
Leitmannová, Barbora ; Žák, Libor (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Hradil, Dušan (advisor)
This work deals with elaboration of project documentation, adjustments of architectural study and processing architectural detail of a House next to the Kaple svatého Františka z Assisi. The task was to design a polyfunctional building on a corner lot, which is a part of the housing estates of Táborská Street and ends the housing estates of Nezamyslova Street, in the city district Brno-Židenice. The goal of this project was to create an object that would be attractive by it's content for the whole district.The design is composed of two objects. The object that would be a part of the Táborská Street housing estate is a five storey building. The ground floor is used for commerce, specifically a library with a coffe shop. The other three stories are dedicated to residential accommodation for young. The first floor contains two smaller and two larger flats, where each of them is composed of two residential compartments and a shared kitchen joined with the living room. One of these flats is barrier-free. Trough the second and third storey pass six duplex flats. The second object that is a part of the Nezamyslova Street housing estate is a three storey building. The ground floor is again used for commerce, specifically a paper shop. The first floor houses one two floor flat and one four room flat. Due to the shortage of parking space an underground parking lot is situated below the objects which is accessed from the Nezamyslova Street.A significant element of this project is an object formed by an intersection of cubical shapes laid partially on the residential objects. This object creates a vertical garden accessible not only to the tenants, but primarily to the public. This object adds an otherwise absent green space in an unconvientional vertical form. It is a two storey object made of a steel contsruction, overgrown by green vines, whose irregularity allows the visitors increased view of the surroundings and at the same time allowing relaxation while surrounded
Multifunctional building
Culík, Tomáš ; Řezníček, Petr (referee) ; Hradil, Dušan (advisor)
Diploma thesis is the project of a six-storey multifunctional building in Brno. The building is designed for commercial and housing. In the basement is a garage for residents with a technical room, first floor are commercial spaces such as cafes, bike shop, newspaper shop, bakery, then there is the entrance to do the apartments which are located in the remaining upper floors. Each residential floor has 6 apartments, 4 three-room and 2 four-room apartments. There is a total of 24 apartments. Housing has green flat roof, above the underground is operational flat roof with a parking area. This project is developed with a computer software AutoCAD, 3D models are developed with ArchiCAD and renders are developed with rendering software Lumion. This thesis was created with an emphasis on a correct layout and architectural design, static requirements and safety construction usage.
Multi-funkcional building
Hájková, Katarína ; Bolkovec, Martin (referee) ; Sátora, Josef (advisor) ; Hradil, Dušan (advisor)
The study of the multi-functional building in Brno solves the new spaces with the residential and administrative function, and a space for the bookshop. The groundplot is situated in the vacant lot on the street Milady Horákové (town district - Zábrdovice). The building is incorporate between the existing residential houses on a flat terrain. The southwest plot boundary is oriented into the courtyard in the direct of the business center IBC. The object has 7 floors and one underground technical floor, where are situated also the underground garages for the flat owners. The bookshop and the entrance into the building are in the first floor. In the second floor there is the office space. The rest of the building has the residential function.

National Repository of Grey Literature : 134 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
24 Hradil, David
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.