Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 21 záznamů.  předchozí2 - 11další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nemoci telat dojeného skotu v období mléčné výživy
Jandová, Jana
Bakalářská práce „Nemoci telat dojeného skotu v období mléčné výživy“ přináší přehled nejčastějších onemocnění telat od narození do odstavu. Predispozice ke vzniku onemocnění a životaschopnost telat jsou ovlivňovány několika faktory. K těm nejvýznamnějším se řadí výživa a morfologický a funkční vývoj celého trávicího traktu. První část práce popisuje fyziologii předžaludků telat v období mléčné výživy. Následuje kapitola, ve které jsou popsány zásady výživy telat ve výše uvedeném období se zaměřením na mlezivové období, kdy tele získává pasivní imunitu. Třetí kapitola tvoří přehled nejčastějších onemocnění telat, která nejvíce zatěžují ekonomiku chovu. Závěr práce se zaměřuje na prevenci uvedených onemocnění, která začíná již péčí o matku, pokračuje porodem a následnou péčí o tele.
Strategie žen na manažerských pozicích směřující k harmonizaci rodiny a kariéry
Jandová, Jana ; Höschlová, Eva (oponent)
Práce se zabývá strategiemi žen na manažerských pozicích k harmonizaci rodiny a kariéry. Je čerpáno z oblasti psychologie práce a organizace v teoretické části a z osobních zkušeností manažerek v empirické části. Práce rozpracovává v empirické části význam práce v současné společnosti, její proměny a zvyšující se nároky na jedince. Dále jsou vyzdvižena témata ženy v managementu a společenská očekávání od ženy. Kombinovaným výzkumem s použitím polostrukturovaného rozhovoru a dotazníku byly zjišťovány strategie žen umožňující prakticky skloubit péči o rodinu a vykonávání vedoucí pozice. Vzorek se skládá z 19 manažerek pracující v jedné organizaci. Ústředním zájmem byla nabízená, absentující a poptávaná firemní opatření mezi manažerkami. Dále se práce zabývala zdrojem podpory a či překážkami v procesu harmonizace rodiny a práce. V závěru práce jsou diskutovány výsledky a shrnuty poznatky výzkumného šetření. Klíčová slova kariéra, žena, management, harmonizace rodiny a práce, vedení, děti
Etické aspekty využití sociálních sítí v procesu získávání a výběru pracovníků
Jandová, Jana ; Dvořáková, Miroslava (vedoucí práce) ; Gruber, Jan (oponent)
Tato práce se věnuje etickým aspektům využití sociálních sítí v personálním řízení. Představuje vybrané internetové sociální sítě a jejich přínosy a limity využití v personálním řízení. Pozornost je věnována procesu získávání a výběru pracovníků se zaměřením na etické hledisko a možná rizika využití sociálních sítí. Práce se opírá o dosavadní poznatky zejména ze zahraničních odborných zdrojů a zabývá se pohledem personalistů na využití sociálních sítí v této oblasti. V rámci kvalitativního šetření je srovnáván přístup personalistů v organizacích a pracovníků zprostředkovatelských a poradenských společností k této problematice a je zkoumáno, zda se jejich stanoviska odlišují.
Hlavní dietní chyby u nemocných s těžkou arteriální hypertenzí
Jandová, Jana ; Petrák, Ondřej (vedoucí práce) ; Krátká, Zuzana (oponent)
Bakalářská práce je zaměřena na hlavní dietní chyby u pacientů s těžkou farmakorezistentní arteriální hypertenzí. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu arteriální hypertenze, shrnuje rizikové faktory spojené s hypertenzí, epidemiologii a léčbu hypertenze. Poslední část práce je věnována nefarmakologickým léčebným postupům zejména dietním opatřením, která mají nezastupitelný význam v léčbě hypertenze. Praktická část byla vytvořena na základě anonymní dotazníkové akce. Dotazník obsahoval otázky týkající se životního stylu, stravovacích návyků a informovanosti o vhodné dietě při hypertenzi. Cílem práce bylo tedy zjistit, zda pacienti dodržují doporučené dietní intervence, popřípadě jakých nejčastějších chyb se dopouštějí. Celkem bylo osloveno 55 farmakorezistentních hypertoniků (převážně mužů), průměrného věku 52 ± 13 let a BMI 32 ± 5 kg/m2 . Stravovací režim byl nepravidelný s častou absencí snídaně. Nedostatečný byl příjem ovoce, zeleniny a ryb. V jídelníčku se častěji vyskytovaly nežádoucí uzeniny, máslo, tučné sýry a smetanové výrobky. Vzhledem k charakteristice souboru byl zaznamenán nevhodně vysoký příjem sladkých nápojů a potravy, ať již ve formě jemného pečiva nebo cukrovinek. Nepříznivým výsledkem byla také podprůměrná fyzická aktivita sledovaného souboru. Práce ukazuje, jaké dietní chyby...
Grafologie a její možnosti využití v oblasti personálního řízení
Jandová, Jana ; Šnýdrová, Ivana (vedoucí práce) ; Beneš, Milan (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem grafologie a možnostmi jejího využití v oblasti personálního řízení. Jejím cílem je zaměřit se na tuto projektivní metodu jak z teoretického hlediska, tedy vymezit grafologii jako vědu a objasnit pojmy, které se k ní vztahují, tak posoudit přínos této metody z hlediska praktického, konkrétně ve sféře lidských zdrojů. Obsahem práce je základní představení úkolů grafologa, podstata a způsob jeho práce s písmem. Zmíněna je oblast komplexních dojmových znaků a znaků měřitelných a popsatelných, pomocí jejichž interpretace vzniká grafologický rozbor rukopisu. Rovněž je věnována pozornost tématu vzniku individuálního rukopisu, na jehož podobě se značnou měrou podílí školní předloha písma. V této souvislosti se práce dotýká i nově vytvořeného písmového vzoru Comenia Script. Dalším uvedeným tématem je tvorba grafologického posudku, s nímž je úzce propojena problematika etických zásad grafologie. Závěrečná část se pak věnuje praktické stránce využití grafologie jako metody výběru pracovníků v rámci personálního řízení. Práce je koncipována jako text poskytující základní přehled v oblasti grafologie a principu práce s rukopisem. Orientace v této problematice může posloužit personalistům, konzultantům personálních agentur, výchovným poradcům, psychologům, andragogům či...

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 21 záznamů.   předchozí2 - 11další  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
23 JANDOVÁ, Jana
2 JANDOVÁ, Julie
23 Jandová, Jana
2 Jandová, Jaroslava
1 Jandová, Jessica
1 Jandová, Jindřiška
4 Jandová, Jitka
3 Jandová, Jiřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.