Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Potraviny nejsou odpad
ZIEGLER, Martin
Diplomová práce se zaměřuje na základní fakta o problematice plýtvání potravinami na světové úrovni a v České republice. Popisuje celkový problém a rozlišuje terminologii ztrát potravin, plýtvaní potravin apod. Praktická část se zabývá analýzou spotřeby potravin spotřebitelů, pomocí dotazníkového šetření v regionu Tábor. Cílem bylo zjistit, zda dotázaní respondenti mají znalosti v této tématice, dalším cílem bylo zjistit četnost jejich nákupu a spotřeba potravin v jejich domácnostech a jak likvidují zbylé potraviny. Úkolem je také navrhnout vlastní řešení tohoto problému, protože plýtvání potravin představuje složitý ekonomický, environmentální, sociální a etický problém. Závěrečná část práce se věnuje vlastním návrhům řešením a zjištěním nutnosti vzniku potravinové banky v regionu Tábor.
Podnikatelský plán
Slabý, Adam ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Čámská, Dagmar (oponent)
V této bakalářské práci je kladeno za cíl sestavit plný podnikatelský plán pro ověření životaschopnosti a ucelení představy o konkrétním zamýšleném projektu. Práce je rozdělena na dvě základní části- teoretickou a praktickou. V části první, teoretické se bude pojednávat o samotném pojmu, účelu, formách a jednotlivých nezbytných kapitolách, které by měly být součástí každého plného podnikatelského plánu. Druhá, praktická část je sestavena dle obsahových kapitol části první a je v ní sestavován projekt maloobchodu s potravinami.
Optimalizace logistických procesů v potravinářství
Doktor, Martin ; Jirsák, Petr (vedoucí práce) ; Mervart, Michal (oponent)
Cílem práce je analýza logistických procesů s přihlédnutím na specifika v potravinářství, jejich zhodnocení a nalezení optimálního řešení. V teoretické části jsou analyzovány jednotlivé součásti integrovaného logistického řetězce. Praktická část se zaměřuje na analýzu logistických procesů spojených s distribucí zboží ve společnosti Nespresso. Důraz je kladen na skladování v distribučním centru. Na implementovaných KPI je prokázána neefektivita současného informačního skladového systému a návrh na implementaci výkonnějšího založeného na automatické identifikaci.
Vybrané značky kvality potravin a jejich vliv na spotřebitele
Volfová, Kateřina ; Zeman, Jiří (vedoucí práce) ; Filipová, Alena (oponent)
Bakalářská práce se věnuje značkám kvality potravin a jejich vlivu na spotřebitele. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na pojmy značka a kvalita. V rámci této části jsou vzpomenuty základní charakteristiky značek a význam značek pro spotřebitele. Teoretická část se dále věnuje vysvětlení pojmu kvalita, jejímu významu v legislativě, řízení kvality v potravinářském průmyslu a označování kvalitních potravin v České republice. Jsou zde popsány vybrané značky kvality potravin se zaměřením na podmínky pro jejich udělení. Praktická část popisuje metodiku, která byla použita při realizaci a vyhodnocení vlastního dotazníkového šetření. Dále jsou zde výsledky průzkumu. Cílem práce je zjistit, jaký mají vybrané značky kvality potravin vliv na spotřebitele. Vlastní průzkum je tedy zaměřen na spotřebitele potravin, jejich znalost značek kvality a názory na tento způsob označování.
Ochrana spotřebitele
Kotová, Šárka ; Drozen, František (vedoucí práce) ; Novák, Miloš (oponent)
Práce je rozdělena na 2 části. První část se věnuje obecné rovině ochrany spotřebitele. Vymezuje práva a povinnosti spotřebitele, rozebírá konkrétní zákony upravující ochranu spotřebitele a institucionální zajištění ochrany spotřebitele v České republice. Druhá část analyzuje situaci v oblasti potravin, upozorňuje na nástrahy trhu a vyzdvihuje značky kvality, které mohou spotřebitelům ulehčit výběr.
Analýza maloobchodní sítě v Pardubicích
Hanousek, Jiří ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Práce je zaměřena na maloobchodní síť s potravinami. Poskytuje přehled o stávající situaci ve městě Pardubic a hodnotí možnosti založení nové prodejny.
Analýza obalových technologií pro balení nápojů u vybraného potravinářského podniku
PROKOP, Zdeněk
Obalové technologie zahrnují široké spektrum možností. Každý produkt lze balit několika různými způsoby, aby i přesto nakonec mohly být unifikovaně naloženy do návěsu, přívěsu, kontejneru nebo jiné manipulační jednotky vyššího řádu. Samotné obalové prostředky rovněž podléhají balení a transportům před svou vlastní aplikací. Pivovar (charakterizovaný subjekt) je znám svým tradičním způsobem výroby. Výběr surovin a technologické procesy jsou sveřepě zachovávány. V současném tržně orientovaném hospodářství však nelze přehlížet dynamicky se měnící požadavky odběratelů a spotřebitelů. Projevují se zejména v nárocích na spotřební a přepravní obaly. Drsná konkurence v segmentu spotřebního zboží, do níž náleží i pivo, vyzývá k potřebě se odlišit od ostatních a vytvořit přidanou hodnotu atraktivním designem, vysokou funkčností, spolehlivostí a inovací obalových jednotek. Trh s pivem v České republice vykazuje charakteristické rysy. Je konzervativní, invariantní, stabilní a specificky rozsáhlý, avšak nasycený. Saturovanost nutí tuzemské výrobce koncentrovat větší či menší část svých sil do exportních trhů. Je tedy nezbytné měnit a vylepšovat obalové systémy, např. modernizace lahvových linek, zdokonalení stávajících či zavedení zcela nových obalových technologií.
Ochrana spotřebitelů - označování potravin
Janovská, Lucie ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Tato práce je zaměřena na ochranu spotřebitelů, konkrétně na označování potravin. Uvádí, které údaje je povinné na obalech uvádět a také se zabývá vysvětlením těchto údajů. Zároveň byl prováděn dotazníkový výzkum, který sloužil ke zjištění zájmu spotřebitelů o uváděné informace a jejich využívání. Praktickou část této práce tvoří vyhodnocení výzkumu.
Označování potravin a ochrana spotřebitele
Borská, Kateřina ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Hethová, Renata (oponent)
Tato práce je zaměřena na zjištění informovanosti spotřebitelů ohledně značení potravin. Analyzována jsou primární data. Šetření je prováděno metodou dotazníku. Praktickou část práce dále tvoří průzkum etiket potravin podezřelých z obsahu azobarviv, které mohou mít nepříznivý vliv na lidské zdraví. Cílem práce je vytvoření databáze těchto potravin a ověření stanovených hypotéz týkajících se označování etiket.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.