Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 121 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Café klub BIKROS FAVORIT Brno - Komárov
Valach, Lukáš ; Hrabec, Josef (oponent) ; Šindlar, Jiljí (vedoucí práce) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Tématem bakalářské práce je návrh Café klubu Bikros Favorit při ulici Hněvkovského v městské části Brno-Komárov. Cílem této práce je vytvoření architektonické a urbanistické koncepce, jejíž funkce bude velkým přínosem pro uživatele areálu a závodní dráhy a širokou veřejnost. Jedná se o třípodlažní objekt s plochými střechami. Terasa, která umožňuje přístup na startovací kopec, je krytá a pochozí po celé ploše. Přístup na tuto terasu je možný i zvenčí po rampě ohraničující z jedné strany startovací kopec. Ten je vytvořen tak, že se opírá o severní stěnu v určité části stavby. Stavba se pak stává součástí závodní dráhy. Celá stavba je navržena z jednoduchých hmot tvaru kvádru. Rovinatý terén nijak nekomplikoval zasazení stavby na pozemku. Na jiho – západním rohu se nachází kavárna pro bezvadný výhled a návaznost na cyklostezku. Navržený předprostor reaguje na místní komunikaci a cyklostezku vedoucí kolem řeky Svratky. Vstupní 1. nadzemní podlaží můžeme rozdělit na dvě části. Tou větší jsou prostory klubu, přístupné z východní strany. Z dlouhé centrální chodby máme přístup ke skladu kol, servisu kol, úklidové místnosti, šatně a hygienickému zařízení žen a dívek a ke čtyřem stejným šatnám a hygieně pro muže a chlapce. Na konci chodby pak nalezneme schodiště. Druhá část patří kavárně – coffee & snack baru, přístupné z jihu. K hlavnímu prostoru přiléhá WC pro návštěvníky (muži, ženy, imobilní), úklidová místnost a menší sklad. Samostatně přístupný je pak prostor zaměstnanců a zásobování – šatna a hygiena, sklad odpadků, sklad potravin a nápojů a přípravna, která je napojena na bar. Samostatně přístupné zvenčí jsou ošetřovna a technická místnost. 2. nadzemní podlaží nabízí klubovnu pro trávení volného času či společenské akce a schůzky. Doplněna je o malou kuchyňku a kancelář trenéra a majitele.
DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská
Kubinová, Michaela ; Hrabec, Josef (oponent) ; Mléčka, Jan (vedoucí práce)
Polyfunkční dům ve Valašském Meziříčí na hranici historického jádra a novodobé obytné zástavby
Detoxifikace kávové sedliny oxidačními procesy
Maňáková, Helena ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá detoxifikací kávové sedliny za využití oxidačních procesů. V teoretické části je popsána charakterizace kávových zrn a kávové sedliny. Poté je popsána valorizace kávové sedliny se zaměřením využití kávové sedliny jako rostlinného substrátu. Na závěr jsou charakterizovány fenolické látky, které zapříčiňují toxicitu kávové sedliny, a jsou popsány metody jejich stanovení pomocí UV–VIS spektrofotometrie a pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Experimentální část práce se zaměřuje na přípravu vzorků, na aplikaci účinného oxidačního procesu a na analýzu detoxifikované kávové sedliny se zaměřením na obsah fenolických látek. Pro analýzu fenolických látek byly využity tři typy kávové sedliny: neupravená, odtučněná a odtučněná a zároveň hydrolyzovaná kávová sedlina. Při analýze vzorků byly ve zvýšených koncentracích identifikovány především fenolické kyseliny, přesněji kyseliny gallová, ferulová, chlorogenová a kávová. Po aplikaci oxidačního činidla byla potvrzena detoxifikace u všech vzorků kávové sedliny. Pro nejúčinnější a ekonomický nejúspornější oxidaci byl vybrán roztok 1% oxidačního činidla, které bylo schopné po 10minutové oxidaci zredukovat více než 90 % obsažených fenolických látek.
Design ručního mlýnku na kávu
Klvaňa, Pavel ; Rubínová, Dana (oponent) ; Sládek, Josef (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce byl návrh designu ručního mlýnku na kávu. Tento design byl navržen na základě rozboru existenčního smyslu ručních mlýnků v současnosti, určení cílové skupiny a následné analýzy jejích požadavků a nároků.
Vliv vybrané technologie pražení kávového zrna na jeho chemické složení
Šajdlerová, Kristýna ; Mikulíková, Renata (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je sledování chemických změn odehrávajících se v kávovém zrnu v průběhu pražení za použití různých zařízení. Pro tyto účely byla v praktické části použita průmyslová pražička kávy a domácí pražička. Teoretická část se zabývá převážně charakterizací kávového zrna z hlediska obsahu různých sloučenin a popisem změn nastávajících při pražení. Dále jsou přiblíženy různé typy pražicích zařízení. V experimentální části bylo provedeno pražení zrn a stanovení koncentrace vybraných látek ve vzorcích odebíraných v průběhu pražení. Mezi sledované parametry byla zahrnuta koncentrace sacharózy, organických kyselin (citronová, octová, mléčná, jablečná, mravenčí a chlorogenová), kofeinu a aromatických látek. K největším nalezeným rozdílům mezi použitým zařízením lze zařadit snížení koncentrace kyseliny chlorogenové, kdy u domácího zařízení došlo k poklesu o 33 %, zatímco u průmyslové pražičky byl pokles téměř dvojnásobný. Další výrazný rozdíl byl pozorován také ve změně obsahu sacharózy. Degradace sacharózy proběhla u vzorků kávových zrn pražených na průmyslové pražičce z 94 %, zatímco u druhého typu zařízení pouze ze 75 %.
Analýza polyfenolických látek v různých typech kávy
Jašková, Martina ; Halienová, Andrea (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo zkoumání množství biologicky významných látek u vybraných druhů pražených mletých káv, rozpustných káv a tekutého rozpustného kávového extraktu. Jednotlivé kávy se od sebe liší technologickým zpracováním, stupněm pražení a složením. V praktické části bylo provedeno stanovení celkových polyfenolů, celkových flavonoidů pomocí spektrofotometrické metody a celková antioxidační aktivita metodou ABTS v jednotlivých extraktech káv. Dále byla provedena kvalitativní a kvantitativní analýza některých antioxidantů a kofeinu pomocí metody RP-HPLC se spektrofotometrickou detekcí. Součástí práce byla senzorická analýza a spotřebitelský dotazník.
Design kávovaru
Enenkelová, Sylvie ; Řezníček, Svatopluk (oponent) ; Rubínová, Dana (vedoucí práce)
Tématem mé bakalářské práce je design kávovaru. Konkrétně jsem se věnovala navrhování automatického espresso kávovaru, vhodného do domácnosti. Cílem bylo vytvořit takový produkt, který bude schopný obstát mezi širokou nabídkou konkurenčních výrobků, jak po stránce designerské, tak po stránce technické.
Design stolního kávovaru
Skotnica, Vojtěch ; Rubínová, Dana (oponent) ; Zvonek, Miroslav (vedoucí práce)
Cílem této práce je navrhnout nový design stolního kávovaru tak, aby plnil veškeré konstrukční, technologické, estetické a ergonomické požadavky. Práce se zaměřuje především na jedinečnost navrženého produktu, která je klíčová k vymezení se v širokém spektru současné nabídky. Dále popisuje v textové formě a v podobě vizualizací celý návrhový proces.
Development of organic UV filtres based on natural extracts
Káčeríková, Martina ; Kovalčík, Adriána (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
This diploma thesis is focused on the development of organic UV filters. Organic UV filters were extracted from natural resources and encapsulated into nanomaterial-like delivery systems such as liposomes and nanofibres. SPF of particular extracts and carriers with encapsulated extracts were measured. All of the prepared extracts as well as carriers were characterised for their content of natural substances like phenolic compounds and their antioxidant acitvity, stability, cytotoxicity, micriobial acitivity and their safety were studied too. All of the prepared materials were evaluated as suitable for use in comestic industry. However, in a future, it would be appropriate to add to the study other experimental methods to increase the active substances and at the same time increase the SPF protection factor.
Studium autenticity kávy různého geografického původu
Flegr, Šimon ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Diplomová práce rozebírá problematiku autenticity kávy, s důrazem na autenticitu geografického původu a její aspekty. V teoretické části je rozebrán botanický původ kávy, technologie zpracování, chemický obsah hlavních komponent a jejich změny v průběhu pražení, dále jsou rozebírány světové produkční oblasti a specifika produkce kávy v jednotlivých regionech. Je nastíněna problematika kontroly kávy a jejího falšování s možnostmi odhalení. Je provedena geologická klasifikace půdních typů produkčních oblastí v 17 studovaných pěstitelských regionech. Experimentální část je zaměřena na analýzu prvkového složení vybraných stopových prvků, jako dodatečný faktor je přidán profil těkavých látek. Prvková analýza byla provedena pomocí hmotnostní spektrometrie a optické emisní spektrometrie, těkavé látky byly stanovovány pomocí plynové chromatografie kombinované s hmotnostně-spektrometrickým detektorem. Výsledná dat byla statisticky zpracovávána za účelem oddělení produkčních makroregionů, k čemuž byla využita kombinace naměřených dat a vytvořeno několik modelů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 121 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.