Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 49 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrhy na zlepšení služeb hotelu
Brychtová, Adéla ; Izák, Filip (oponent) ; Mikulec, Luděk (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhy na zlepšení služeb Hotelu U Labutě ve Žďáru nad Sázavou. Jedná se o menší hotel, v jehož okolí se nachází řada konkurenčních hotelů. Důležitou část práce tvoří analýza současného stavu hotelu a poté návrhy na řešení konkrétních nedostatků, shledaných během analýzy. Účelem realizace návrhů je především zlepšení kvality poskytovaných služeb a zvýšení návštěvnosti hotelové restaurace.
Green management ubytovacích zařízení
Zachodilová, Hana ; Musil, Martin (vedoucí práce) ; Oberhel, Martin (oponent)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť použitie princípov green managementu vo vybraných ubytovacích zariadeniach. V prvej časti práce sú zhrnuté teoretické poznatky z oblasti ubytovacích zariadení, hotelového managementu a green managementu. Tieto informácie slúžia ako podklad pre druhú časť, ktorá analyzuje spoločné a odlišné princípy green managementu na praktických príkladoch v ôsmich hoteloch. Analytická časť najskôr informuje o prvkoch, ktoré sa používajú v jednotlivých hoteloch a následne zistené údaje porovnáva medzi skúmanými hotelmi a vzťahuje ich k poznatkom z teórie. Z bakalárskej práce vyplýva, že hotely bez certifikácie sa usilujú o ochranu životného prostredia, avšak zameriavajú sa prevažne na uspokojovanie ekonomických cieľov, čo značne obmedzuje aplikáciu princípov green managementu.
Vliv provedení zateplení objektu penzionu na výdaje spojené s provozem této nemovitosti.
Mach, Stanislav ; Čech, Josef (oponent) ; Nykodýmová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce řeší stavbu penzionu a zabývá se posouzením vlivu zateplení na výdaje spojené s provozem této nemovitosti. Penzion se nachází na ulici Valtická v Mikulově. Objekt má jedno nadzemní podlaží a je založen na základových pasech. Zastřešení penzionu je řešeno nepravidelnou sedlovou střechou. V první části diplomové práce je v teoretickém úvodu je zmíněna možnost zateplení staveb a způsoby zateplení. V praktické části diplomové práce je provedeno posouzení součinitele prostupu tepla penzionu a náklady spojené s vytápěním. Je zde i návrh obměny obvodové konstrukce s posouzením součinitele tepla a jsou zde i navrženy úpravy k snížení nákladů na provoz nemovitosti.
Penzion
Mach, Stanislav ; Utíkal, Aleš (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Diplomová práce řeší stavbu penzionu, který se nachází na ulici Vídeňská v Mikulově. Objekt má tři nadzemní podlaží a je založen na základových pasech. Zastřešení penzionu je řešeno valbovou mansardovou střechou. Stavební pozemek je mírně svažitý směrem k jihu. Technický návrh řeší objekt, který je vhodný pro krátké ubytování osob formou penzionu s plnou penzí. Účelem užívání stavby je tedy poskytování ubytovacích a restauračních služeb.
Podnikatelský záměr
Prátová, Zuzana ; Tuč, David (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Cílem mé diplomové práce je sestavit podnikatelský záměr pro poskytování ubytovacích služeb bez stravování nacházející se v malé vinařské obci. Zvážit a vybrat nejvhodnější formu jeho financování. Projekt začíná vizí vlastníků, pokračuje marketingovými analýzami a průzkumem trhu, předběžným finančním propočtem a končí vybráním vhodného investora.
M-commerce a její využití v ubytovacích službách
Havelková, Barbora ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Hlavním cílem práce je popsat vývoj a rozšíření fenoménu známého jako M-commerce a kriticky zhodnotit jeho dopad na trh ubytovacích služeb. Úvodní kapitoly jsou věnovány zařazení problematiky do kontextu vývoje komerčního internetu a E-commerce, na které navazuje rozebrání odvětví M-commerce ze dvou pohledů, business a technologického. Z těchto dvou pohledů je rozebrán segment M-turismu, využití mobilních aplikací v ubytovacích službách. Po analýze vlivu mobilních technologií na nákupní proces v cestovním ruchu následuje průzkum trendů a konkrétního využití aplikací. V závěrečných kapitolách je srovnáno využití mobilních technologií v jednotlivých business modelech a prozkoumán jejich disruptivní vliv na odvětví ubytovacích služeb.
Online marketingová strategie Grandhotelu Pupp
Fuxová, Zuzana ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Kauerová, Lenka (oponent)
Práce analyzuje a hodnotí marketingovou strategii Grandhotelu Pupp ve srovnání s jeho konkurencí, Grandhotelem Ambassador Národní dům. Zaměřuje se především na online atributy této strategie zahrnující webovou prezentaci hotelu na všech distribučních kanálech, které hotel využívá. V potaz jsou brány trendy, které právě v marketingu hrají klíčovou roli. První část práce teoreticky definuje ubytovací služby, specifika hotelnictví a specifika marketingu v hotelnictví. Druhá část analyzuje hotelové marketingové techniky používané na distribučních kanálech hotelů pak již konkrétně porovnává jednotlivé aktivity v rámci marketingové strategie obou zmíněných hotelů.
Podnikatelský plán. Založení ubytovacího zařízení.
Žaiglová, Markéta ; Filipová, Vladimíra (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit náklady na provoz a rentabilitu provozu nového ubytovacího zařízení. V teoretické části jsem se zaměřila na podnikání obecně - jaké jsou podmínky podnikání, založení živnosti a obchodní společnosti apod. - dále jaké vlastnosti by měl mít úspěšný podnikatel. Hlavní náplní teoretické části byl popis a obsahová stránka podnikatelského plánu - co všechno má obsahovat. U praktické části se data u analýzy odvětví a trhu zjišťovala jak vlastním výzkumem, tak ze statistických tabulek zveřejněných na webu Českého statistického úřadu. Zohledněny jsou různé aspekty, které podnikání mohou ovlivnit. Analyzovala se místní konkurence a zjistilo se, že je zde velký počet penzionů a hotelů, ale chybí dostatek ubytovacích míst v zařízení typu ubytovna. Marketingový plán se vypracoval tak, aby nebyl příliš finančně náročný, ale zároveň aby zasáhl co nejvíce cílových zákazníků. Zhodnotila se případná rizika podnikání a jejich opatření, silné a slabé stránky a také např. bod zvratu, při kolika zákaznících začne být podnikání ziskové. Ve finančním plánu jsou vypracovány tři varianty počtu ubytovaných a případných zisků. V závěru se dospělo k faktu, že tato oblast podnikání se jeví jako dosti nejistá a mělo by se zvážit, zda projekt realizovat.
Podnikatelský plán hotelu "Skalní mlýn"
Řehůřková, Alžběta ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Fürst, František (oponent)
Cílem práce je vytvoření podnikatelského plánu pro konkrétní podnikatelskou příležitost v České republice, nalezení jejích potenciálních konkurenčních výhod, zmapovat konkurenci a provést finanční analýzu. Teoretická část se věnuje náležitostem podnikatelského plánu, teorií analýz a výpočtů, které jsou jeho součástí. Následuje praktická aplikace analýz a strategií ze zjištěných faktů a dat. Hlavní částí je finanční plán zaměřený na propočet více variant a nalezení obsazenosti ubytovacího zařízení na úrovni bodu zvratu. Z výsledku finančního plánu je odvozena efektivnost projektu, rizika a doporučení.
Ubytovací služby jako prvek rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu DSO Chlum u Třeboně, Staňkov, Hamr
KUBÍKOVÁ, Barbora
Cílem práce je specifikovat význam ubytovacích služeb pro rozvoj cestovního ruchu ve zkoumané oblasti a zdůvodnit význam těchto služeb při uspokojování potřeb účastníků cestovního ruchu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 49 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.