Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 21 záznamů.  předchozí11 - 20další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení zaměstnanců jako nástroj řízení lidských zdrojů v odvětví zemědělství
Venclová, Kateřina ; Macák, Tomáš (vedoucí práce) ; Fejfarová, Martina (oponent)
Účel: Cílem práce je navrhnout systém hodnocení zaměstnanců pro vybrané zemědělské pozice jako nástroj řízení lidských zdrojů v České republice. Dílčími cíli je identifikovat význam řízení lidských zdrojů (ŘLZ) a hodnocení v odvětví zemědělství v době personální obměny a sestavit teoretický systém hodnocení vybraných pozic jako nástroj řízení lidských zdrojů. Dále určit aktuální stav formálního hodnocení zaměstnanců a identifikovat návaznost ostatních činností ŘLZ na hodnocení zaměstnanců v odvětví zemědělství. Výzkumný design/metody/přístup: Pro tuto práci je zvolen výzkumný design smíšených metod (kombinace kvalitativní i kvantitativní formy výzkumu). Dále se vychází z předpokladu pragmatismu. Strategie výzkumu vychází ze sekvenční strategie smíšených metod. Bylo aplikováno studium relevantní literatury, elektronické dotazování, osobní dotazování, jednorozměrné i vícerozměrné statistické metody. Výsledky: Byl navržen systém hodnocení zaměstnanců pro vybrané zemědělské profese jako nástroj řízení lidských zdrojů. Přestože byla zjištěna důležitost systému hodnocení zaměstnanců v rámci vybraného modelu ŘLZ v době personální obměny v odvětví zemědělství, zemědělské podniky během časového období tří let v ČR nevyužívaly formální hodnocení zaměstnanců. Dále byly zjištěny aktuálně využívané metody hodnocení zaměstnanců, kdo je hodnotitelem (i), hodnocení a účel/y hodnocení a návaznost systému hodnocení zaměstnanců na systém odměňování v odvětví zemědělství. Limity výzkumu: Výběrový soubor zemědělských podniků nebyl reprezentativní v rámci celého odvětví, protože se jednalo o účelový výběr. Rozsah dotazníku nebyl dostatečný pro detailní identifikování metod a jejich kritérií v odvětví zemědělství, proto muselo být realizováno osobní dotazování. Originalita/hodnota: V odvětví zemědělství v ČR nebyl doposud realizován výzkum týkající se hodnocení zaměstnanců. Práce přináší detailní pohled na aktuální systém hodnocení zaměstnanců v odvětví zemědělství v ČR, který je doporučen rozšířit o metody hodnocení zaměstnanců zaměřené na oblasti hodnocení procesu a vstupu pro zvýšení úrovně řízení lidských zdrojů. Dále vyzdvihuje důležitost výstupů hodnocení zaměstnanců v rámci návaznosti na systém odměňování. Navržený systém hodnocení zaměstnanců může mít význam v době personální obměny a poskytuje podporu pro efektivní řízení lidských zdrojů v odvětví zemědělství. Disertační práce je podkladem pro další výzkum v oblasti výkonnosti zaměstnanců a dalších oblastech ŘLZ.
Návrh systému hodnocení a odměňování zaměstnanců
Vyskočilová, Dana ; Pilař, Ladislav (vedoucí práce) ; Barbora, Barbora (oponent)
Diplomová práce se zabývá systém hodnocení a odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti. Na základě informací čerpaných z odborné literatury sumarizuje základní pojmy řízení pracovního výkonu, hodnocení a odměňování zaměstnanců. Byla provedena analýza současného stavu hodnocení a odměňování ve společnosti a kvalitativní výzkum spokojenosti a motivace zaměstnanců. Po zhodnocení analýzy a výzkumu byl navržen nový systém hodnocení a odměňování zaměstnanců.
Testování schopnosti hodnotitelů při senzorické analýze
ZELENÁ, Andrea
Předkládaná diplomová práce se zabývá testováním schopnosti hodnotitelů při senzorické analýze se zaměřením na zkoumání citlivosti chuti. Hodnocení proběhlo mezi studenty Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, a to v rozdělení na různé skupiny dle pohlaví, věku, oboru studia, zdravotního stavu, z hlediska kuřák-nekuřák, dle ročního období a denní doby, ve kterých proběhlo hodnocení. V současnosti, kdy došlo v hospodářsky vyspělých zemích k přesycení trhu potravinami, hledí spotřebitel kromě výživového hlediska a zdravotní nezávadnosti i na tzv. senzorickou jakost, kterou může jako jedinou posoudit sám na místě. Potraviny jsou upřednostňovány nebo odmítány podle pocitů, které se vyvinuly na základě zkušeností. Bylo proto nezbytné vytvořit objektivní analytickou metodu pro posuzování potravin, která zajistí eliminaci rušivých vlivů a subjektivních faktorů. Vhodnou metodou je senzorická analýza, při které se tzv. organoleptické vlastnosti potravin stanoví výhradně lidskými smysly. Postihuje takové kvalitativní ukazatele, které není možno charakterizovat přístrojovou technikou. Získané výsledky dokazují, že existují rozdíly v rámci sledovaných skupin. Úspěšnější byli: ženy než muži, zcela zdraví hodnotitelé než hodnotitelé s mírnými příznaky nachlazení, zimní (prosinec 2014) skupina hodnotitelů než jarní (duben 2015), ranní (7:00 10:00) než odpolední (12:00 15:00), hodnotitelé ve věku 22 let než ostatní věkové skupiny, hodnotitelé z oboru Zootechnika než hodnotitelé ostatních oborů. Kuřáci byli překvapivě úspěšnější než nekuřáci.
Metodika pracovního hodnocení zaměstnanců
Makešová, Libuše ; Tesař, Tomáš (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou současného systému hodnocení pracovníků a návrhem úprav hodnocení ve firmě 2K Czech, a.s. Po krátkém představení společnosti podrobně rozebírám průběh jejich současného systému hodnocení. Zaměřila jsem se hlavně na identifikaci hodnotitelů a hodnocených pracovníků, hodnotící kritéria a samotný postup při vlastním hodnocení. Také se zmiňuji o využívání výsledků z hodnocení pracovníků. Ve druhé části práce navrhuji doporučení, kterými by společnost svůj současný systém hodnocení mohla doplnit.
Návrh na změnu systému hodnocení a odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti
Svobodová, Pavla ; Dudáková, Olga (oponent) ; Lajtkepová, Eva (vedoucí práce)
Systém hodnocení a odměňování zaměstnanců je součásti řízení lidských zdrojů v rozvíjejících se společnostech. Cílem této diplomové práce je analyzovat současný systém hodnocení a odměňování zaměstnanců firmy KELLER – speciální zakládání, spol. s r.o. a tvorba lepšího motivačního programu pro zvýšení jejich pracovní výkonnosti. V teoretické části diplomové práce jsou zpracovány literární zdroje a informace k tématu hodnocení a odměňování zaměstnanců. Praktická část navazuje na teoretické poznatky hodnocení a odměňování zaměstnanců a předkládá návrh a doporučení pro vytvoření systému nového podle potřeb společnosti se snahou o zlepšení způsobu hodnocení a odměňování zaměstnanců.
Návrh systému hodnocení zaměstnanců ve firmě GEOtest, a.s.
Wohlgemuthová, Julie ; Mikulášek, Miroslav (oponent) ; Zich, Robert (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá procesem hodnocení pracovníků ve společnosti GEOtest, a.s. V první části práce jsou vymezeny všechny teoretické poznatky potřebné pro formulování návrhů pro společnost. Praktická část obsahuje informace o firmě GEOtest, a.s. a analýzu současného stavu hodnocení. Dále je zde uveden návrh konkrétního systému hodnocení vytvořeného přímo podle potřeb firmy, návaznost systému a doporučení pro implementaci.
Návrh systému hodnocení pracovníků
Němec, Jiří ; Jelínková, Martina (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce analyzuje problémy, které souvisejí s hodnocením pracovníků ve společnosti. Obsahuje návrh takové systému hodnocení, jehož respektování povede ke zlepšení výkonnosti jedinců, týmů, potažmo celé společnosti, a tím i k upevnění jejího postavení na trhu a vytlačení slabší konkurence.
Návrh systému hodnocení zaměstnanců
Papež, Radek ; Kurečka, Radomír (oponent) ; Mikulec, Luděk (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá procesem hodnocení zaměstnanců ve společnostech. Teoretická část je zaměřena na popis hodnotitelů, metod a kritérií, používaných v systémech hodnocení. Praktická část obsahuje návrh systému hodnocení zaměstnanců ve společnosti ApS Brno s.r.o.
Systém hodnocení zaměstnanců v organizaci
Kašková, Petra ; Palíšková, Marcela (vedoucí práce) ; Lavička, Jindřich (oponent)
Bakalářská práce pojednává o systému hodnocení zaměstnanců v konkrétní organizaci. Cílem práce je zanalyzovat současný systém hodnocení zaměstnanců ve společnosti xyz a na základě vybraných metod navrhnout určitá opatření, která by přispěla k zefektivnění stávajícího systému dané společnosti. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, a to na teoretickou část a praktickou část. V první části práce jsou vymezené základní teoretické pojmy a principy týkající se dané problematiky. Druhá část práce se zabývá představením společnosti xyz a podrobným rozborem systému hodnocení zaměstnanců, který společnost využívá. Na základě zjištěných informací z vnitropodnikových dokumentů a empirického šetření následuje identifikace slabých míst tohoto systému a návrh řešení k odstranění definovaných nedostatků.
Systém hodnocení zaměstnanců v organizaci
Koutenský, Michael ; Stříteský, Marek (vedoucí práce) ; Palíšková, Marcela (oponent)
Bakalářská práce s názvem Systém hodnocení zaměstnanců v organizaci se zaměřuje především na vytvoření formalizovaného postupu k přípravě a realizaci systému hodnocení ve společnosti UNIPETROL RPA, s. r. o. Cílem práce je identifikovat nedostatky relativně nově vytvořeného systému hodnocení a pokusit se navrhnout změny, které by tato slabá místa odstranily. První část práce se zaměřuje na vymezení relevantních teoretických principů, které jsou pak využity v analytické části práce. Ve druhé části práce je systém hodnocení podrobně analyzován a porovnán s teoretickými principy. V závěrečné části práce jsou navržena pozměňující opatření, která by měla odhalené nedostatky odstranit. Na základě navrhovaných změn je vytvořena směrnice k systému hodnocení, která bude sloužit jako metodický podklad pro všechny účastníky procesu hodnocení ve společnosti UNIPETROL RPA, s. r. o.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 21 záznamů.   předchozí11 - 20další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.