Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 95 záznamů.  začátekpředchozí48 - 57dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Bezpečnost práce s elektronickými daty v průmyslových podnicích
Žáčková, Eliška ; Šisler, Vít (vedoucí práce) ; Souček, Martin (oponent)
Diplomová práce "Bezpečnost práce s elektronickými datyv průmyslových podnicích" si klade za cíl charakterizovat základní termínyvztahující se k této oblasti a s jejich pomocí pak dále analyzovatmožnost řešení dané problematiky ve vybraném průmyslovém podniku v Českérepublice skrze metodu kvalitativního výzkumu, kterou je případová studie. V teoretické části jsou nastíněny pojmy, kterými jsou informace,data, znalosti, kyberprostor, podnikové informační systémy, počítačová kriminalita a kyberterorismus. Z tohoto oddílu vychází část praktická, která detailně rozebírá výchozí stav podniku z odvětví potravinářského průmyslu a v něm následnou implementaci systému pro řízení a správu digitálního firemního obsahu jako možné řešení problematiky bezpečnosti práce s elektronickými daty.
Nové technologie v cestovním ruchu
HUSÁKOVÁ, Kristýna
Nové technologie jsou součástí našeho života. Proto každý podnikatel, který chce být úspěšný, by je měl používat. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současné vývojové trendy v oblasti moderních nástrojů a technologií využívaných v cestovním ruchu, zaměřit se zejména na 3D tisk a zpracovat obecné doporučení s ohledem na implementaci v českých firmách. Nejprve se práce zabývá základy cestovního ruchu. Dále popisuje současné technologie, jako jsou rezervační systémy, mobilní aplikace a především 3D tisk. Tento typ tiskárny se používá v mnoha odvětví. Praktická část je zaměřena na několik případových studií týkajících se 3D tisku v potravinářství. Poznatky získané z těchto studií přispěly k vytvoření podnikatelského plánu. Plán zahrnuje produkt 3D tiskárny, výběr vhodné tiskárny a materiálu, finanční plán a další doporučení. Ve výsledku tento plán slouží jako doporučení pro cukrárny, které chtějí inovovat ve své podnikatelské činnosti.
Vliv různých potravin na viabilitu a růst probiotických bakterií
Vajglová, Klára ; Němcová, Andrea (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Cílem a zaměřením této práce bylo studium vlivu potravin a nápojů na viabilitu a růst probiotických bakterií. Vliv potravin a nápojů byl testován na monokulturách Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve a na směsné kultuře probiotických mikroorganismů. V experimentální části pak byly probiotické kultury inkubovány ve vybraných potravinách a nápojích. Následně pak byly podrobeny vlivům simulovaného trávicího traktu. U některých probiotických kultur docházelo i během inkubace v trávicím traktu k nárůstu viabilních buněk. Nárůst buněk vykazovaly potraviny, které obsahovaly vyšší obsah cukrů a tuků nebo jejich vhodnou kombinaci. Jejich nárůst byl v některých případech až čtyřnásobný. Na základě výsledků je možné říci, že směsné probiotické kultury mají lepší předpoklady pro udržení dostatečného množství viabilních buněk i během trávicího procesu a že probiotické mikroorganismy je lepší konzumovat během jídla než je jen s nápojem.
Založení Marketingového fondu v ČR k podpoře zemědělského a potravinářského sektoru
Moudrá, Erika ; Hesková, Marie (vedoucí práce) ; Ehlová, Zdenka (oponent)
Diplomová práce se zabývá ve své teoretické části trhem českých potravin,jejich propagací a možnostmi zlepšení v kontextu založení Marketingového fondu po vzoru Rakouska a Německa. Poukáže na některé již osvědčené mechanismy aplikované Vinařským fondem ČR. Samostatná kapitola je věnována Potravinářské komoře České republiky, která je svou 20ti letou historií neodmyslitelnou součástí potravinářského trhu a jedním z hlavních propagátorů založení Marketingového fondu v ČR. Další kapitoly jsou věnovány rakouskému modelu marketingového fondu (Agramarkt Austria AMA) který osvědčeně funguje od doby vstupu Rakouska do Evropské unie a rozboru implementace fondu do českého prostředí.
Investiční aktivita a produktivita kapitálu u malých a středních podniků
HADAČOVÁ, Zuzana
Diplomová práce se zabývá investiční činností a produktivitou kapitálu u jednotlivých skupin podniků. Hlavním cílem této diplomové práce je posouzení vztahu mezi investiční činností a produktivitou kapitálu v odvětví potravi-nářské výroby. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definováním základních pojmů a souvislostí v oblasti investiční aktivity a produktivity. Praktická část práce je zpracována na základě dat z databáze Albertina, která byla setříděna dle velikostních kategorií podniků. Sledovaným odvětvím je potravinářská výroba. U skupin podniků byl analyzován vývoj a struktura dlouhodobého majetku, produktivita kapitálu a vybavenost práce kapitálem. Poslední úsek praktické části zahrnuje propojení předcházejících hodnot investic a produktivity kapitálu. Tento vztah je analyzován pomocí regresní analýzy v softwaru Statistica.
Analysis of drive corned filler including feed worm and conveyer
Mahút, Tomáš ; Dočkal, Aleš (oponent) ; Dvořáček, Jiří (vedoucí práce)
This final project solves a proposal of mechanism for splitting of unfilled cans before a can filling process in the food industry. From all possible options such as the one with a simple conception, easy applicated in practice and at a low price, should be chosen. The selected option is constructed and drawn in a 3D programme called AUTODESK Inventor 10. Please, see the attached technical drawings for the chosen parts.
Konstrukce pásového dopravníku tvaru Z pro potravinářský průmysl
Burian, Radek ; Holub, Michal (oponent) ; Sýkora, Jan (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout pásový dopravník tvaru Z, který se bude především využívat v potravinářském průmyslu. Ve své práci jsem se především snažil inovovat dopravníky, které se již v průmyslu používají. Konečná varianta je navržena tak, aby byla snadno vyrobitelná a splňovala všechny důležité požadavky, které jsou kladeny na dopravníky využívané v potravinářském průmyslu.
Využití odpadů z potravinářských výrob
Šachlová, Žaneta ; Trachtová, Štěpánka (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce byla zaměřena na využití odpadů z potravinářských výrob, kde byla popsána problematika druhů odpadů, nakládání s nimi, recyklace odpadů, zpracování vedlejších produktů v potravinářském průmyslu, prevence vzniku odpadů. Pozornost je zde věnována také potravinám z průmyslových odpadů, jako je cukrovarnický průmysl, výroba škrobu a mouky, zpracování masa, mléka, výroba tuků a olejů, zpracování ovoce a zeleniny, výroba sladu a piva, vína, lihu a droždí. Byly zde posouzeny vhodné obalové materiály v potravinářství, jednotlivé zpracování odpadů. Jsou zde vytyčeny významné mikroorganismy, které se používají při zpracování odpadů. Na závěr této práce byl navrhnut ideální postup jak nakládat s odpadem a zahrnuta legislativa tohoto tématu.
Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti EMCO, spol. s r.o.
Parisova, Lucie ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Boukal, Petr (oponent)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti Emco spol. s r.o. Společnost Emco spol. s r.o. je významným dovozcem a výrobcem cereálních výrobků v ČR. Těžištěm práce je strategická a finanční analýza této společnosti z pohledu externího věřitele na základě veřejně dostupných údajů za období 2010 až 2014. Teoreticko metodologická část vysvětluje použité metody strategické analýzy, kterými jsou PEST analýza a Porterův model pěti sil. Dále je v této části definována finanční analýza a její jednotlivé metody, které jsou využity v praktické části. K těmto metodám patří vertikální a horizontální analýza, aplikace bilančních pravidel, analýza poměrových ukazatelů, analýza pracovního kapitálu, analýza ekonomické přidané hodnoty a vybrané soustavy ukazatelů pro hodnocení celkové situace společnosti (Index IN05 a Kralickův Quicktest). V praktické části je charakterizována zkoumaná společnost a provedeny analýzy makrookolí a mikrookolí. Dále je zhotovena finanční analýza s výsledky ve formě tabulek a grafů. Závěr obsahuje shrnutí zjištěných poznatků, nalezené silné a slabé stránky hospodaření společnosti a návrh strategie finančního řízení společnosti. Přestože celkové tržby meziročně rostou, zisk naopak klesá, ale ve všech letech je kladný. Ekonomická situace firmy Emco spol. s r.o. se v posledním roce zhoršuje. Jako věřitel bych se však nebála do firmy investovat, protože si myslím, že Emco má velký potenciál k růstu, hlavně v důsledku posilujícího trendu zdravé výživy.
Hodnocení a návrh strategie finančního řízení Marlenka international s.r.o.
Luong, Petr Trung ; Štamfestová, Petra (vedoucí práce) ; Kabelka, Jan (oponent)
Cílem této bakalářské práce je komplexní zhodnocení finanční situace a zdraví společnosti MARLENKA international s.r.o. v letech 2008 až 2014. Tato společnost se hlavně zabývá výrobou dortů a pochutin z medu. První část mé bakalářské práce bude věnována teoretickému hledisku. Zde budou nastíněny nejrůznější postupy a metody, které se využívají k finanční analýze. Druhá část bakalářské práce bude soustředěna na praktickou aplikaci těchto metod na dostupné účetní výkazy a výroční zprávy. Nejprve dojde k analýze absolutních a poté poměrových ukazatelů. V rámci analýzy poměrových ukazatelů nebude chybět srovnání Marlenky a odvětví. Třetí část této práce bude sloužit k vyhodnocení finančního řízení firmy Marlenka a ke konkrétním návrhům externího pozorovatele vedoucím ke zlepšení finanční situace.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 95 záznamů.   začátekpředchozí48 - 57dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.