Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 51 záznamů.  začátekpředchozí42 - 51  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Evaluation of the HACCP system in a specific restaurant
Svitek, Andrej ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Rojiková, Beáta (oponent)
Diplomová práce se zaobírá problematikou systému HACCP. Jejím cílem je vyhodnotit požadavky systému HACCP ve vybrané restauraci a odstranit případné nedostatky pomocí implementace návrhů na zlepšení. V teoretické části je nejprve uvedeno stručné vysvětlení zdravotní nezávadnosti, činností epidemiologicky závažných, systému HACCP a správné výrobní a hygienické praxe. Akcentován je především vztah mezi těmito pojmy. Následuje zmapování legislativních požadavků na stravovací zařízení v oblasti zdravotní nezávadnosti. Seznam legislativních požadavků je využit v praktické části, která v prvním kroku analyzuje konkrétní restauraci. Výsledkem analýzy restaurace je seznam nedostatků (nejpodstatnější představuje neuspokojivý stav dokumentace systému HACCP), které jsou ve druhém kroku praktické části odstraněny prostřednictvím implementace návrhů na zlepšení, především úpravou Příručky systému HACCP.
Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy
Kremzerová, Daniela ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Cílem práce je analyzovat nabídku a poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování dvou českých měst, Prahy a Ostravy. V práci jsou vymezena základní východiska týkající se stravovacích služeb a zdravé výživy jako součásti životního stylu. Je představena tradiční česká gastronomie a její vývoj. Diplomová práce dále poukazuje na stravovací návyky české populace a časté chyby ve stravování z hlediska zdravé výživy. Vlastní výzkum se věnuje analýze nabídky vybraných restauračních zařízení. Součástí je rozhovor s výživovým poradcem a dotazníkové šetření, které se zaměřuje na poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování. Závěr práce je věnován konečnému shrnutí zjištěných dat a návrhům na možná zlepšení.
Italian - Czech relations on the example of exportanion of Italian gastronomy to the Czech republic
Podlešáková, Eliška ; Ferrarová, Miroslava (vedoucí práce) ; Vrzalová Hejsková, Marcela (oponent)
Diplomová práce se zabývá vztahy mezi Itálii a Českou repulikou na příkladu exportu italské gastronomie do České republiky. Teoretická část popisuje obecně hlavní aspekty italské gastronomie a vztahy mezi Itálií a Českou republikou. Soustřeďuje se na všechny takové vztahy, které mají něco společného s gastronomií. Analytická část práce se zakládá na dotaznících a detailní analýze italské gastronomie v České republice. Hlavní cíl práce je zjistit, zda italská gastronomie v České republice je skutečně italská. Dalším cílem je odhalit, do jaké míry jsou stravovací návyky Čechů, kteří navštěvují italské restaurace, ovlivněny italskými stravovacími návyky.
Podnik řízený zákazníkem
VOŠTOVÁ, Marie
Cílem bakalářské práce je: ?Zhodnocení využívání zásad podniku řízeného zákazníkem ve vybraných firmách?. V teoretické části byly vymezeny základní pojmy týkající se podniku řízeného zákazníkem a sedm zásad podle R. C. Whiteleyho. Podkladem pro literární rešerši se stala převážně kniha Podnik řízený zákazníkem, od již zmiňovaného autora a mnoho dalších knih, týkajících se dané problematiky. Ve vlastní části bakalářské práce autorka charakterizovala podniky Hotel & Restaurace Klika a restauraci Masné krámy. Hlavní částí vlastní práce bylo zpracování řízených rozhovorů s povolanými osobami vybraných podniků. Tyto získané informace byly následně roztříděny podle daných zásad a zpracovány. Autorka tak zjistila, které zásady vybrané podniky realizují a které nikoli. Výsledky tohoto zjištění byly následně vzájemně porovnávány mezi oběma podniky a u každé zásady bylo podle autorčina mínění vyhodnoceno, který podnik danou zásadu využívá lépe. Na závěr autorka každému podniku doporučila několik námětů na zlepšení chodu podniku.
Nové marketingové koncepty v nabídce stravovacích služeb
Kostková, Hana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním nových marketingových konceptů stravovacích služeb, především restaurací. Cílem práce je získání podrobnějších informací z oblasti marketingu stravovacích služeb, analýza nových konceptů a ověření hypotéz dotazníkového šetření. Práce je členěna do čtyř kapitol. Do popředí zájmu budou postaveny především inovativní a zážitkové marketingové přístupy, které budou teoreticky přiblíženy v první kapitole. V té bude dále nastíněna teorie marketingového řízení a charakteristika marketingu služeb. Ve druhé kapitole se práce zaměřuje na marketing služeb cestovního ruchu. Konkrétně se zde soustředí na specifika stravovacích služeb. Ve třetí kapitole jsou analyzovány marketingové koncepty stravovacích provozů v České republice a v zahraničí. Další, čtvrtá, kapitola obsahuje analýzu výsledků dotazníkového šetření prováděného online. Cílem tohoto průzkumu vypracovaného pro účely této diplomové práce je zjistit, jak velká část reprezentativního vzorku dotazovaných někdy navštívila, v Čechách nebo v zahraničí, zážitkovou restauraci a co konkrétního zážitek vyvolalo. Do další části této kapitoly jsou včleněny dva rozhovory s odborníky z oblasti pohostinství.
Ochrana spotřebitele v restauračních zařízeních
Žáková, Alena ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Florianová, Iva (oponent)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím marketingového výzkumu analyzovat znalosti spotřebitelů v oblasti svých práv a povinností provozovatelů restaurací. Výzkum je prováděn formou dotazníkového šetření a je zaměřen na široku veřejnost. Další částí této práce je provedení vlastního výzkumu v předem vybraných restaurací a následná analýza zjištěných skutečností. Tato analýza je zaměřena na zjišťování dodržování povinností restaurací u vybraných ukazatelů.
Dopady zákazu kouření v hospodách a restauracích
Vávra, Vít ; Běláčková, Vendula (vedoucí práce) ; Poláková, Olga (oponent)
Background: Tato práce si klade za cíl zjistit, jak zákaz kouření na veřejných místech ovlivnil obraty barů a restaurací, spotřebu tabáku a počet kuřáků ve společnosti v evropském prostředí. K podrobnějšímu seznámení s touto problematikou, budou zanalyzovány důvody pro zavedení zákazu. Na konci práce budou porovnány získané výsledky s pohledem ekonomické teorie. Metoda: Práce se zaměří na pět států, v nichž již byla regulace zavedena, konkrétně na Irsko, Norsko, Itálii, Skotsko a Anglii. Data potřebná pro analýzu dopadů zákazu budou získány z jednotlivých studií zkoumajících změny ve vybraných státech. Poté budou všechny získané informace shrnuty a bude rozhodnuto, jakým způsobem byly ovlivněny pohostinské služby a tabákový průmysl a zda získané výsledky korespondují s pohledem ekonomické teorie na tuto problematiku. Výsledky: Argumenty zastánců regulace se jsou při nejmenším sporné, jediný z našeho pohledu obhajitelný je argument opírající se o zdravotní komplikace způsobené nepřímým kouřením. Ani v jedné zemi a ani v jednom odvětví nebyl naměřen růst zkoumaných veličin. Regulace zapříčinila snížení obratů v hospodách i restauracích, snížení prodejů tabáku a pokles kuřáků v populaci. Z ekonomické teorie je patrné, že zákaz posune strukturu trhu do nepřirozeného stavu, čímž se sníží efektivita, což je ve shodě s naměřenými výsledky. Závěr: Zákaz kouření na veřejných místech by z ekonomického a dle našeho názoru i morálního pohledu nebylo moudré zavádět. Obě zkoumaná odvětví regulace poškozuje. Volný trh, bez zásahů, které podnikatelům znemožňují přizpůsobit se přáním jejich zákazníků, má největší šanci maximalizovat společenský blahobyt, protože vede k optimální alokaci jak kuřáckých, tak nekuřáckých zařízení.
Analýza nekuřáckých restaurací v Praze
Proksch, Jan ; Písař, Pavel (vedoucí práce) ; Loužek, Marek (oponent)
Bakalářská práce se pokouší zachytit nastupující vlnu nekuřáckých restaurací a podobných nekuřáckých zařízení v Praze. Klade si za cíl zjistit, zda se nekuřácký podnik dokáže prosadit na trhu a zda si získá dostatečnou klientelu. Naopak tématem zjišťování také je možné snížení počtu návštěvníků a ekonomické ztráty u kuřáckých restaurací, hospod a barů po zavedení protikuřáckých zákonů a nařízení. Tyto údaje jsou získány formou dotazníků. Teoretická část se zaměřuje na polemiku o nutnosti státní regulace, zvláště v oblasti ochrany nekuřáků v restauracích. Dále se zabývá důležitostí role spotřebitele ve vztahu restaurací a státu. Práce se snaží odpovědět na otázku, jestli stát příliš neomezuje vlastnická práva v boji proti kouření a zda zdravotní hledisko problému není zde druhořadé.
Podnikatelský plán restaurace \\\\
Maskaliova, Maryia ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Řehoř, Václav (oponent)
Podnikatelský plán nově vzníklající restaurace

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 51 záznamů.   začátekpředchozí42 - 51  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.