Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 53 záznamů.  začátekpředchozí24 - 33dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán - Využití atraktivity kontaktu s farmářskými zvířaty jako zdroje udržitelného byznisu v turismu
Kružliak, Ľubomír ; Lukeš, Martin (vedoucí práce) ; Mareš, Jan (oponent)
Cílem této práce je vytvořit udržitelný a realistický business plán na rozvoj turistiky zaměřené na kontakt lidí s farmářskými zvířaty. V práci je zhodnocen stav turismu a agroturismu na Slovensku a v regionu Liptova, v práci je dále proveden sekundární výzkum agroturistických zařízení. Práce postupně popisuje výběr cílových skupin, primární výzkum a jeho vyhodnoceni, analýzu umístění a potenciálních strategických partnerů a dále provozní aspekty, marketing a financování. Z analýzy sebraných dat vyplývá, ze agroturistické zařízení s farmářskými zvířaty je funkční turistická atrakce s podnikatelskou hodnotou. Rizika a potenciální alternativy jsou také analyzovány za účelem vytvoření kompletního a realizovatelného business plánu.
Podnikání ve venkovském cestovním ruchu
HIRKOVÁ, Eliška
Cílem této práce je analýza možností a podmínek podnikání ve venkovském cestovním ruchu. Byla zpracována literární rešerše, jakožto teoretické východisko pro praktickou část práce, která zahrnuje zejména specifika venkovského cestovního ruchu. Primární informace o možnostech a podmínkách venkovského cestovního ruchu byly zjišťovány z terénního dotazníkového šetření, kterým byl analyzován zájem návštěvníků jižní Čech o ubytování na venkově a o činnosti, kterým by se na venkově chtěli věnovat. V další části práce byl charakterizován vybraný podnikatelský subjekt a jeho lokalizace, který se nachází v oblasti jižních Čech, v České Kanadě. Na základě těchto poznatků byl vytvořen návrh inovací pro vybraný subjekt nový produkt jako balíček služeb.
Podnikatelský záměr sportovně-rekreačního střediska ve vybrané oblasti
MALENOVÁ, Jana
Tato diplomová práce se věnuje podnikatelskému záměru sportovně rekreačního areálu ve vybrané oblasti. Je zde uvedena a vyhodnocena SWOT analýza jednotlivých oblastí cestovního ruchu, turistiky, agroturistiky, zemědělství a rozvoje venkova v kraji Vysočina. Bylo také provedeno dotazníkové šetření, které ukazuje výsledky atraktivnosti agroturistiky v České republice a zájem o agroturistiku v kraji Vysočina. Dále ukazuje, co lidé od této formy dovolené očekávají a jaká zvířata a aktivity by zde uvítali. V poslední části je uvedena finanční rozvaha celého projektu, která zahrnuje výdaje na rekonstrukci objektu, fixní náklady, výnosy farmy a zisk. Tato část je znázorněna ve třech tabulkách, které ukazují základní, reálnou a výhledovou variantu pro farmu.
Viniční majer v Jaroslavicích
Pavlovská, Ema ; Sochor, Jan (oponent) ; Foretník, Jan (vedoucí práce)
Areál vinařství obsahující výrobu, degustaci a ubytování hostů umisťuji na východní část pozemku. Tím majiteli zajišťuji určitou míru soukromí a zejména oddělení pracovních povinností od domácích radostí. Další výhodou je případná možnost prodeje jednotlivých částí zvlášť. V reakci na krajinný ráz a typické sklepní uličky, které se v Jaroslavicích nacházejí jsou jednotlivé funkce rozděleny do více drobnějších staveb.
Vinařství Mikulov
Vlček, Martin ; Boleslavská, Yvona (oponent) ; Mléčka, Jan (vedoucí práce)
MIKULOV VINAŘSTVÍ U LOMU Návrh vinařství je vázán na místo, které dobře znám ze svého dětství - dům v Mikulově pod Turoldem. Dům, ve kterém mí prarodiče bydlí už řadu let a budují tu svůj domov a zázemí. Idea mé diplomní práce spočívá v návrhu vinařství, které by pokračovalo v místní i rodinné tradici. Kromě rodinného domku s bydlením vinaře a jeho rodiny (soukromá část) by zde byla i výroba vína soustředěná spíše na kvalitu, než na kvantitu (výrobní část). Součástí návrhu je vyvýšený nárožní objekt, který reprezentuje samotné vinařství - hostinec s vyhlídkovou galerií s nabídkou místních vín a specialit. Na něj je vázaná rozlehlá zahrada s kvetoucími ovocnými stromy, pergolou s grilem a posezením. V sousedství letní zahrádky je navrženo menší náměstíčko, které objímají domečky, které nabízejí ubytování v soukromí pro milovníky kultury a jiné. Ty jsou koncipované jako dvoulůžkové mezonetové jednotky s výhledem na panorama města Mikulov. Objekt v čele náměstí funguje v přízemí jako bezbariérový. Nárožní objekt je v podzemí provozně propojen se sklípkem, kde se budou odehrávat degustace pro větší skupiny milovníků vinného nápoje v samostatné klenuté místnosti pod terénem. V prostranství mezi náměstím a nárožním objektem se uplatňuje vodní prvek – měděná studna zásobovaná vodou z pramene. Místo je symbolicky spjato s mědí, která odkazuje na osídlení této krajiny v eneolitu (době měděné). Celkově projekt reflektuje potenciál místa a zrcadlí tradiční způsob hospodaření do podoby současného vinařství.
Penzion Repechy - obnova a dostavba selského stavení
Vrba, Petr ; Janok, Jakub (oponent) ; Sátora, Josef (vedoucí práce) ; Novotný, Miloslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu, který byl vypracován v letním semestru 3. ročníku bakalářského studia. Předmětem zadání práce je obnovení a dostavba bývalého selského stavení na okraji obce Repechy v Olomouckém kraji, okres Prostějov. Stavení pochází přibližně z počátku 20. Století. K jeho současnému havarijnímu stavu přispělo jak období 2. Světové války, tak i pozdější nevhodné zásahy, dlouhodobé nevyužívání a chátrání. Budova je postavena převážně z pálených cihel a kamene. Výstavba probíhala ve více stavebních etapách. Nejdříve byla postavena dvoupodlažní, částečně podsklepená, obytná část s neobytným podkrovím a přidruženou hospodářskou částí. V další etapě byly vybudovány chlévy ve tvaru písmene „U“, čímž celý objekt získal charakter uzavřeného stavení s venkovním atriem. Toto atrium bylo později zastřešeno plechovou krytinou. Hlavním cílem projektu byla snaha co nejvíce zachovat původní tvar a vzhled typického selského stavení, avšak s novým funkčním využitím, které by mohlo v obci Repechy zatraktivnit turistický ruch a využívat půvabné krajiny Drahanské vrchoviny. Tento návrh uvažuje s funkcí penzionu se službami, jako jsou rekreační pobyty, včetně možnosti stravování, wellness pobyty, agroturistika a cyklistika. Asi za nejvýznamnější funkci penzionu lze považovat hipoterapii, pro jejíž účely byla navržena speciálně stájová část. Vzhledem k nevhodnému až havarijnímu stavu celého objektu se jedná spíše o demolici a následnou dostavbu nežli o rekonstrukci. Uvažuje se pouze o zachování historicky nejstaršího a nejozdobnějšího severovýchodního průčelí a severozápadního nároží původní obytné části. V tomto průčelí se nachází i hlavní vstup do penzionu a původní okenní otvory s šambránami a nadokenními ozdobami. Z důvodu požadované kapacity penzionu bylo třeba zvětšit jeho rozměry. Původní tvar zůstal však zachován včetně venkovního atria a tvaru střechy. V nově navržených částí budovy jsou zvoleny novodobé prvky v podobě prosklený
Podpora cestovního ruchu z fondů EU v ČR
Purmová, Ivana ; Abrhám, Josef (vedoucí práce) ; Černý, Pavel (oponent)
Cestovní ruch byl v minulých programových obdobích jednou z investičních priorit podpory v rámci fondů EU. Pro další programové období 2014-2020 doznala tato podpora četných změn. Proto se nabízí ohlédnutí za dostatečně dlouhým obdobím více než 10 let od vstupu ČR do EU, kdy lze tuto podporu analyzovat z různých úhlů pohledu. Cílem této diplomové práce je porovnat dosavadní možnosti čerpání finanční podpory z fondů Evropské unie pro cestovní ruch v České republice. Práce je členěna do čtyř kapitol, tří teoretických a jedné praktické. V praktické části je na studii proveditelnosti konkrétního projektu pro současné období 2014-2020 ukázána možnost čerpání podpory v rámci agroturistiky. V současném období je agroturistika jednou z mála plně podporovaných forem cestovního ruchu z fondů EU. Projekt je vypracován dle předepsané osnovy a obsahuje náležitosti podání Žádosti o dotaci v programovacím období 2014-2020.
Analysis of the importance of enoturism for viticulture and winemaking in Slovakia
Dobošová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou významu vinařské turistiky - enoturistiky pro vinohradnictví a vinařství Slovenska. Základním cílem práce je zjistit, jaký význam a důležitost má tato forma cestovního ruchu pro producenty a výrobce vína. Teoretická část práce uvádí východiska pro návrh výzkumného šetření a je úvodem do samotné vinařské turistiky. Přináší také bližší informace o současném stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku a jako i informace o odvětví cestovního ruchu a jeho výkonech na Slovensku. Výzkumná (analytická) část práce se zabývá hodnocením současného stavu vinařské turistiky na Slovensku a předpoklady jejího rozvoje. Jádrem analytické části práce je dotazníkové šetření, které mapuje postoje a názory na problematiku vinohradnictví, vinařství a vinařské turistiky z pohledu samotných producentů vína. Závěrečná část práce analyzuje vlastní dotazníkové šetření podložené teoretickými základy z první části práce a přináší vyhodnocení významu enoturistiky pro vinohradnictví a vinařství Slovenska. V závěru práce jsou zapracovány také návrhy pro zlepšení mezisektorového propojení turismu s vinohradnictvím a vinařstvím na Slovensku s cílem dalšího rozvoje této formy cestovního ruchu.
Potenciál ekologické turistiky v udržitelném rozvoji cestovního ruchu
Marešová, Dominika ; Netková, Jarmila (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ekologické turistiky jako jedné z forem trvale udržitelného rozvoje cestovního ruchu. Práce je zaměřena především na agroturismus, jeho postavení v rozvoji venkovských oblastí a náročnost provozu agroturistických zařízení v České republice z hlediska legislativního zatížení, finančních dotací a zastřešujících organizací. Obsahem praktické části práce je charakteristika činnosti vybrané farmy poskytující služby cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je zhodnocení významu agroturistiky pro udržitelný rozvoj cestovního ruchu a analýza možností podpory a spolupráce při provozu a propagaci agroturistických farem v současných podmínkách. Dalším cílem práce je zhodnocení významu služeb cestovního ruchu pro provoz konkrétní farmy a posouzení reálných možností využívání podpory, čehož bylo dosaženo metodou pozorování a řízeného rozhovoru s majitelkou zařízení. V závěru práce jsou navrhnuta konkrétní doporučení analyzovanému zařízení. Výsledkem této práce je obhájení potenciálu agroturismu v udržitelném rozvoji cestovního ruchu. Agroturismus zaujímá klíčové postavení v udržení ekonomické stability venkovských farem, především z důvodu nízké úrovně podpory a administrativního zatížení v systému přidělování finančních dotací.
Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu v okrese Plzeň-město
MATOUŠOVÁ, Jana
Diplomová práce se zabývá návrhem projektu rozvoje cestovního ruchu v okrese Plzeň-město, který je vytvořen na základě dat získaných z dotazníkového šetření, prozkoumání oblasti a kontaktování místní samosprávy a dalších organizací. Na základě tohoto zjištění bylo vytvořeno zařízení zaměřené na agroturistiku a cykloturistiku spojené s poskytováním ubytování.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 53 záznamů.   začátekpředchozí24 - 33dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.