Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 31 záznamů.  začátekpředchozí22 - 31  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský plán v oblasti bio plodin
Krakovková, Lenka ; Milichovský, František (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Diplomová práce je návrhem podnikatelského plánu pro založení společnosti SANDDORN s.r.o., která se bude zabývat pěstováním Rakytníku řešetlákového, zpracováváním a následným prodejem produktů z něj vyrobených. Firma hodlá vstoupit na trh se zdravou výživou, s možností specializace na výrobu biopotravin. V práci jsou vyhodnoceny předpoklady úspěchu podnikání, včetně finančního plánu, a návrhu postupných kroků pro realizaci firmy.
Podpora zdraví pacientů ve zdravotnickém zařízení.
FRIDRICHOVSKÁ, Pavlína
Předložená práce se zabývá výzkumem kvality podpory zdraví a určením hlavních rizikových faktorů ovlivňujících zdraví pacientů. Diplomová práce sestává z teoretické rešerše a praktického výzkumu v Nemocnici Pelhřimov. V teoretické části byly dopodrobna rozebrány determinanty zdraví, doporučena prevence a způsoby podpory zdraví, především s ohledem na zdravý životní styl. Cílem praktické části bylo zjistit informovanost pacientů o podpoře zdraví, zjišťování rizikových faktorů u pacientů, nabízení aktivit podporujících zdraví a následné potvrzení stanovených hypotéz. Výzkum probíhal formou anonymních dotazníků pacientům. Získaná data byla statisticky zpracována standardními metodami a prezentována formou grafů. Na základě získaných výsledků byla vytvořena informačně-edukační brožura zaměřená na rizikové oblasti kouření, stravování a pohybovou aktivitu.
Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy
Kremzerová, Daniela ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Cílem práce je analyzovat nabídku a poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování dvou českých měst, Prahy a Ostravy. V práci jsou vymezena základní východiska týkající se stravovacích služeb a zdravé výživy jako součásti životního stylu. Je představena tradiční česká gastronomie a její vývoj. Diplomová práce dále poukazuje na stravovací návyky české populace a časté chyby ve stravování z hlediska zdravé výživy. Vlastní výzkum se věnuje analýze nabídky vybraných restauračních zařízení. Součástí je rozhovor s výživovým poradcem a dotazníkové šetření, které se zaměřuje na poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování. Závěr práce je věnován konečnému shrnutí zjištěných dat a návrhům na možná zlepšení.
The business plan for healthy eating segment
Sabolová, Anna ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Müllerová, Jana (oponent)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro společnost připravující zdravé svačiny. Cílovou skupinu představují lidé pracující ve velkých business centrech v Praze. Dalším cílem je ověření proveditelnosti a životaschopnosti tohoto projektu. Teoretická část představuje možné uživatele podnikatelského plánu, obecné zásady pro jeho zpracování a podrobně popisuje jednotlivé části podnikatelského plánu. V praktické části je zhotoven kompletní podnikatelský plán pro daný projekt. Velká pozornost je věnována popisu produktů a sestavení komplexního finančního plánu, který zahrnuje i ověření proveditelnosti projektu.
Zjištění výskytu obezity u dětí mladšího školního věku v Českých Budějovicích
NOVÁK, Václav
Cílem diplomové práce je zjištění současného výskytu obezity u dětí mladšího školního věku na základních školách v Českých Budějovicích. Výzkumnou skupinou byli žáci 5. tříd ve věku 10 až 11 let, u kterých byl zjišťován výskyt obezity na základě výškově hmotnostního poměru, věku a pohlaví - BMI percentilového grafu. Význam hodnot percentilového grafu byl dále zjišťován dle Pařízkové a Lisé (2007). Z výzkumného měření bylo zjištěno, že obezitou trpí 5,13 % dívek a 6,67 % chlapců. Tyto hodnoty v celé zkoumané skupině (195 žáků) představují 11,79 % dětí trpících obezitou. Bylo zjištěno, že výskyt obezity u dětí na základních školách v Českých Budějovicích je vyšší u chlapců.
Zdravá strava ve vnímání českého spotřebitele
Hlaváčová, Markéta ; Karlíček, Miroslav (vedoucí práce) ; Říha, David (oponent)
Cílem práce bylo zjistit a popsat asociace, které spotřebitelé spojují se zdravou stravou. Především zjistit to, co si pod pojmem zdravá strava představují a jaké další motivy spotřebitele v souvislosti se zdravou stravou napadají. K zjištění těchto asociací bylo využito hloubkových rozhovorů ZMET. V práci jsou prezentovány výstupy výzkumu a dále informace týkající se širšího kontextu trhu se stravováním, zejména pak specifik marketingu zdravé stravy. Poznatky je možno využít při plánování marketingového mixu potravinářských firem. V rámci výzkumu bylo zjištěno, že zdravé stravování pro spotřebitele nepředstavuje konzumaci určitého specifického druhu potravin, ale jde o přístup ke stravování. Přístup ke stravování, který zohledňuje to, jaká strava a jaké chování je pro člověka z hlediska zdraví vhodné. Zdravou stravu pro respondenty představovala zejména domácí jídla z kvalitních, čerstvých, přírodních surovin. Podle vyjádření respondentů, je zdravá strava stravou, která odpovídá řadě principů. Zejména jde o princip pestrosti a vyváženosti.
Studie životního stylu seniorů ve vztahu ke zdravé stravě
Krebsová, Michaela ; Chytková, Zuzana (vedoucí práce) ; Svobodová, Šárka (oponent)
Cílem předkládané studie je zjistit, jaký vliv má životní styl seniorů ve vztahu ke zdravé stravě. Kvalitativní výzkum, který je v práci použit, by měl ukázat vybrané stránky životního stylu seniorů - jejich představy o zdravých potravinách, jejich skutečný nákup potravin a konečně jejich skutečné fyzické aktivity. Empirická sonda byla zaměřena na vzorek urbánní populace seniorů ve věku 65+, bydlících v Praze. Dalším cílem diplomové práce je pokus naznačit ekonomické souvislosti životního stylu seniorů ve vztahu ke zdravé výživě. V práci jsou použity metody srovnávací studium literatury, sekundárních zdrojů, jejich kritická analýza a komparace, dále kvalitativní sonda s využitím sociologického sběru dat pomocí polostrukturovaného rozhovoru, analytická a syntetická metoda. Dosažené výsledky jsou diskutovány v rámci některých sociologických, demografických a marketingových studií. Diplomová práce se pokouší ukázat segment seniorů také pozitivně, jako velkou příležitost pro ekonomické subjekty. Celkové pojetí práce vychází z moderní koncepce propojení aktivního životního stylu se zdravými potravinami.
Kvalita potravin a jejich vliv na zdraví spotřebitelů
Šímová, Markéta ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Cílem práce je zjistit přístup ke stravování a kvalitě potravin českých spotřebitelů. Dále se zaobírá dopadem stravování na naše zdraví a možnými riziky s tím spojenými. V práci byla použita metoda popisu, komparace a pomocí metody kvantitativního výzkumu -- dotazníkového šetření, jsem se snažila porovnat stravovací návyky v segmentu vysokoškolských studentů a v segmentu běžné populace. Výstup dotazníkového šetření pak odhaluje postoj spotřebitelů ke stravování a poukazuje na nejčastější chyby, kterých se čeští spotřebitelé při výběru potravin dopouští.
Organoleptické vlastnosti a kvalita stravy poskytované studentům v Menze JU v ČB ve srovnání se stravou převáženou klientům Nemocnice ČB, a.s.
RYTÍŘOVÁ, Zuzana
V bakalářské práci, jak již z názvu vyplývá, se zabývám kvalitou a organoleptickými vlastnostmi stravy připravované v Menze Jihočeské univerzity.V teoretické části práce se snažím pomocí literatury popsat základní zásady a složení kvalitní a zdravé stravy, popisuji historii a základní informace o klinické dietologii a vysvětluji důležitost organoleptických vlastností stravy. Dále se zde zabývám problematikou stravovacích zařízení a provozem menzy.Snažila jsem se touto cestou upozornit na důležitost stravy, která je nedílnou součástí léčby nemocného, a podle toho by měla být volena. V praktické části práce jsou zobrazeny výsledky kvantitativního dotazníkového šetření, prováděného u klientů Nemocnice České Budějovice a studentů Jihočeské univerzity. Toto šetření má za cíl upozornit na kvality a nedostatky jejich stravy a zjistit míru spokojenosti jak u klientů Nemocnice České Budějovice tak u studentů Jihočeské univerzity. Před zahájením šetření byly stanoveny tři hypotézy. Na základě vyhodnocení dat byla potvrzena pouze hypotéza číslo jedna a druhá část hypotézy číslo tři. Hypotéza číslo dvě a první část hypotézy číslo tři potvrzeny nebyly.
Analýza vybrané skupiny zboží - biopotraviny
Bosíková, Jana ; Kališová, Libuše (vedoucí práce) ; Černá, Jitka (oponent)
analýza postojů české populace k biopotravinám, porovnání se zahraničím, cenový výzkum

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 31 záznamů.   začátekpředchozí22 - 31  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.