Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stolování v mateřských školách
LENCOVÁ, Martina
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak mateřské školy řeší stolování dětí, jaká je jeho organizace v různých mateřských školách a jak přispívá k plnění cílů předškolního vzdělávání. Obsahem teoretické části je charakteristika cílů předškolního vzdělávání, jak je vymezuje Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, vzdělávací strategie v mateřské škole, možnosti stravování a stolování pro plnění vzdělávacích cílů, legislativní podmínky pro stravování a stolování v mateřské škole, etiketa stolování a vedení předškolních dětí k ní a rozvíjení dovedností a návyků potřebných pro stravování a stolování. Praktická část obsahuje analýzu, jak mateřské školy řeší stolování a k jakým návykům jsou děti vedeny.
Specifika obchodního jednání v Číně
Tycová, Tereza ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Volfová, Jitka (oponent)
Diplomová práce má za cíl poskytnout komplexní pohled na obchodní jednání s čínskými partnery, zejména s ohledem na interkulturní rozdíly a zvláštnosti obchodního protokolu. Práce je rozdělena do čtyřech kapitol, které se věnují Číně jako teritoriu, kulturním zvláštnostem, obchodnímu protokolu a také vybranému obchodnímu jednání mezi českou a čínskou společností. Znalost čínských "pravidel hry" a dostatečná příprava na jednání jsou nezbytnými předpoklady pro dlouhodobý úspěch na čínské scéně.
Obchodní a kulturní specifika Malajsie
Mitrengová, Veronika ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Karpová, Eva (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je charakterizovat malajskou kulturu a její dopad na obchodní jednání s malajským partnerem. První kapitola se zabývá obecnou charakteristikou Malajsie, podává informace o geografii, obyvatelích, jazyku, podnebí, státním zřízení a politické situaci, státních symbolech, členství v mezinárodních organizacích a ekonomické situaci v zemi. Druhá kapitola rozebírá malajskou kulturu, konkrétně se věnuje náboženství, umění, nejdůležitějším svátkům, malajské kuchyni, hlavním turistickým zajímavostem a kulturním dimenzím podle Geerta Hofstedeho. Třetí kapitola pojednává o přípravě a průběhu obchodního jednání a o obchodní etiketě.
Stravovací zvyklosti a specifika gastronomie vybraných asijských zemí
Nguyen Thi, Lan Anh ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce se zabývá představením stravovacích zvyklostí a specifika gastronomie Japonska a Koreje. Cílem práce je porovnání jednotlivých kultur a popsat odlišnosti mezi evropskou a asijskou gastronomií. První část práce se zabývá teoretickou částí cestovního ruchu a jednotlivými definicemi. Druhá část popisuje japonskou a korejskou kulturu, jejich stravovací zvyklosti, etiketu, jednotlivé pokrmy daných kultur.
Diplomatic protocol, comparison of the social and business etiquettes of the USA and the Czech republic
Senková, Lucia ; Matějka, Zdeněk (vedoucí práce) ; Peterková, Jana (oponent)
Bakalářská práce má za cíl srovnání diplomatických protokolů ČR a USA a jejich společenské a obchodní etikety. Zaměřuje se na teoretické pojmy spojené s tématem, vysvětluje funkce protokolárních útvarů ČR a USA, protokolárné pořadí v těchto zemích. Dále je cílem rozšířit znalosti etikety a na vybraných pravidlech jako je společenská významnost, oslovení, společenské podniky, oblékání a podobně ilustrovat rozdíly mezi etiketami těchto dvou zemí.
Historie diplomatického protokolu se zaměřením na francouzský vliv na diplomatický protokol a nové kulturní vlivy na diplomatický protokol
Lukovicsová, Nicola ; Matějka, Zdeněk (vedoucí práce) ; Peterková, Jana (oponent)
Práce pod názvem "Historie diplomatického protokolu se zaměřením na francouzský vliv na diplomatický protokol a nové kulturní vlivy na diplomatický protokol" se zaměřuje na představení předmětu Diplomatického protokolu v historických souvislostech do hloubky. Především se zaměřuje na Francouzský vliv na diplomatický protokol. Dále propracovává téma nových kulturních vlivů na diplomatický protokol. Záměrem práce bylo ukázat, že vývoj diplomatické praxe a protokolu je zatížen průběžným procesem změny.
Obchodní a diplomatický protokol Francie
Pelánová, Pavla ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Čechová, Libuše (oponent)
Cílem diplomové práce s názvem Obchodní a diplomatický protokol Francie bylo především specifikovat francouzský obchodní a diplomatický protokol, a následně odpovědět na několik výzkumných otázek: Existuje rozdíl mezi tím, co se dočteme v příručkách o francouzském obchodním a diplomatickém protokolu, a praxí? Můžeme generalizovat francouzský obchodní protokol a označit jej za platný pro všechna odvětví či generace manažerů? Dá se říci, že francouzský diplomatický protokol je platným souborem pravidel, který se bezpodmínečně dodržuje? V první kapitole jsou formulovány klíčové pojmy pro dané téma - protokol, obchodní protokol, obchodní jednání, společenská etiketa, diplomatický protokol. Druhá kapitola se zabývá francouzským obchodním protokolem, organizací a průběhem obchodního jednání, etiketou oblékání a darování, charakteristikou typické francouzské firmy. Třetí kapitola poskytuje informaci o francouzském diplomatickém protokolu, především se zaměřením na průběh působení velvyslanců ve Francii. Závěrečná čtvrtá kapitola představuje praktickou část této práce, ve které jsou rozebrány různé příklady francouzského obchodního a diplomatického protokolu v praxi, a to na základě kvalitativních rozhovorů s několika odborníky na dané téma.
Sociální normy a etiketa v obchodním styku
Tetenková, Pavla ; Novotná, Eliška (vedoucí práce) ; Míková, Irena (oponent)
Práce se zabývá problematikou sociálních norem a etikety. Účelem práce je poskytnout čtenáři ty nejdůležitější informace, které mu následně pomohou při orientaci ve složité problematice pravidel společenského života, především pak v jeho obchodní rovině. V první části bude čtenáři nastíněna problematika sociálních norem a představeny sociologické koncepce týkající se sociálních deviací. Druhá část se zabývá etiketou, a to nejen historií etikety a jejími základními pravidly, ale především etiketou v obchodním styku. Teoretické části práce jsou prokládány praktickými ukázkami zahraničních zvyklostí a jejich komparací. V příloze práce jsou k nalezení výsledky vlastního empirického šetření, které zkoumá orientaci studentů osmiletého gymnázia v problematice etikety všedního dne.
Analýza role etikety v obchodním jednání vybrané společnosti
Brchlová, Petra ; Švecová, Lenka (vedoucí práce) ; Adámek, Jan (oponent)
Tématem bakalářské práce je analýza role společenského chování a dodržování pravidel etikety v obchodním styku ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy. Dále se zabývá důležitými prvky během obchodního jednání jako představování, podání ruky či předání vizitek. Objasňuje správné postupy v distanční komunikaci a dress code v obchodním styku. Cílem praktické části je doporučit opatření na zlepšení situace ve společnosti na základě porovnání interních postupů vybrané společnosti s pravidly etikety a vyhodnocení dotazníkového šetření.
Vliv médií na vývoj etikety v ČR
Jelínková, Jana ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Manová, Miroslava (oponent)
Hlavním cílem této práce je zhodnotit vliv médií na vývoj etikety v České republice. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá etiketou a jejím vývojem. Druhá kapitola vysvětluje základní problémy spojené s mediálním působením. Třetí kapitola analyzuje vliv jednotlivých druhů médií na vývoj etikety či úroveň vyjadřování a zabývá se také vlivem politické scény na úroveň etikety v ČR. Součástí práce je také anketa na téma vliv médií na vývoj etikety.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.