Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 99 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Gamifikace a její využití v marketingu atraktivit cestovního ruchu
Braunová, Natálie ; Bakos, Tomáš (vedoucí práce) ; Kvítková, Zuzana (oponent)
Cílem práce je navrhnout produkt s prvky gamifikace pro vybranou atraktivitu cestovního ruchu v České republice včetně jeho realizace. Jako partner projektu byl vybrán zámek Tachov ležící ve stejnojmenném městě v turistické oblasti Český les. Teoretická část práce je zahrnuta v prvních třech kapitolách, provázanost teoretické a praktické části zajišťuje čtvrtá kapitola, samotnou praktickou část tvoří pak kapitoly pět a šest. V teoretické části práce jsou vymezeny pojmy a definice z oblasti služeb a produktů v cestovním ruchu, dále jsou uvedeny současné trendy cestovního ruchu a vybrané aspekty související s marketingem atraktivit cestovního ruchu. Čtvrtá kapitola se zabývá kompletně samotným pojmem gamifikace a jejími principy. Analýze současné situace aplikace gamifikace v cestovním ruchu na území České republiky i v zahraničí se věnuje kapitola pátá. Poslední šestá kapitola obsahuje návrh gamifikovaného produktu vybrané atraktivity cestovního ruchu s možností jeho využití pro marketingové účely. Na základě realizace produktu a dalších poznatků je pak zhodnocen přínos gamifikace v oblasti cestovního ruchu.
Svatojakubská cesta přes české území
Machová, Anna ; Netková, Jarmila (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce se zabývá analýzou částí Svatojakubské cesty, které vedou přes Českou republiku. Zkoumá stav sítě těchto cest na našem území, jejich využívání i propagaci, a porovnává zjištěné skutečnosti se známějšími trasami Svatojakubských cest v jiných státech Evropy. Práce dále řeší možnosti rozvoje poutních cest na našem území, jejich budoucnost a vzájemné napojení.
Nové profesní pozice v hotelnictví a problematika jejich náboru
Kraliková, Klára ; Jenčková, Jiřina (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce sleduje nové trendy nabídek práce v oblasti hotelnictví. Cílem je jednak poskytnout ucelený souhrn vybraných nových profesních pozic a zařadit je do kontextu hotelové organizace, ale také analyzovat aktuální požadavky na pozici Revenue managera. Informace byly získány monitoringem současné nabídky práce na inzertních portálech a prostřednictvím rozhovoru s personalistou nejmenovaného 5*hotelu v Praze.
Vliv koupěchopnosti na nabídku a poptávku v cestovním ruchu ČR
Slavíčková, Catherine ; Jarolímková, Liběna (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce se zabývá vlivem koupěschopnosti českých domácností na nabídku a poptávku v cestovním ruchu České republiky. Jsou rozebrány jednotlivé složky trhu cestovního ruchu České republiky, analyzováno spotřební chování účastníků cestovního ruchu v závislosti na výši disponibilních příjmů a způsoby reakce poskytovatelů služeb na tyto vlivy.
Komparativní analýza fluktuace pracovní síly ve vybraných ubytovacích zařízeních
Fryčová, Barbora ; Bakos, Tomáš (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Předmětem diplomové práce je komparativní analýza dvou vybraných hotelových ubytovacích zařízení se zaměřením na fluktuaci pracovní síly. První část práce je zaměřena na teoretická východiska. Vymezuje základní pojmy z oblasti poskytování služeb v cestovním ruchu, lidských zdrojů a jejich řízení a jejich následné aplikace v souvislosti s motivací, spokojeností a fluktuací zaměstnanců. V druhé části práce jsou představena dvě vybraná hotelová ubytovací zařízení a na základě dotazníkového šetření je analyzován fluktuační potenciál v každém zařízení a určeny pravděpodobné příčiny. V závěru práce je provedena komparace výsledků vybraných zařízení a jsou stanovena doporučení, která mohou vést ke snížení míry fluktuace.
Terorismus a jeho vliv na cestovní ruch
Salátová, Monika ; Jarolímková, Liběna (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce nejprve definuje cestovní ruch a dělí ho podle vybraných kritérií. Dynamický vývoj cestovního ruchu je závislý na působení mnoha faktorů. Jedním z těchto faktorů je terorismus, který je podrobně vysvětlen v druhé kapitole. Stejně jako u cestovního ruchu je uvedena jeho definice, typologie a stručná historie. Dále se práce věnuje vlivu terorismu a jeho důsledkům na cestovní ruch. Zároveň jsou uvedena různá opatření, jak v cestovním ruchu zabránit následkům terorismu, resp. jak je snížit. Praktická část je zaměřena na jeden z důsledků terorismu - vnímání bezpečnosti destinace. Byla ověřena hypotéza, že Česká republika je vnímána jako bezpečná turistická destinace, tudíž by případné útoky na Českou republiku měly o to větší psychologické důsledky.
Stravovací zvyklosti a specifika gastronomie vybraných asijských zemí
Nguyen Thi, Lan Anh ; Indrová, Jarmila (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce se zabývá představením stravovacích zvyklostí a specifika gastronomie Japonska a Koreje. Cílem práce je porovnání jednotlivých kultur a popsat odlišnosti mezi evropskou a asijskou gastronomií. První část práce se zabývá teoretickou částí cestovního ruchu a jednotlivými definicemi. Druhá část popisuje japonskou a korejskou kulturu, jejich stravovací zvyklosti, etiketu, jednotlivé pokrmy daných kultur.
Rakousko v nabídce čs. cestovních kanceláří
Kerlínová, Beáta ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce se zabývá nabídkou zájezdů do Rakouska vybraných českých cestovních kanceláří a jejich srovnáním. Teoretická část definuje základní pojmy marketingového mixu cestovní kanceláře a popisuje cestovní ruch v Rakousku. Praktická část se zabývá nabídkou zájezdů vybraných českých cestovních kanceláří a jejich srovnáním.
Kvalita gastronomických služeb v Praze
Sojková, Lucie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb a ukazuje její význam na příkladu gastronomických služeb poskytovaných v Praze. Cílem práce je zhodnotit význam kvality v oblasti gastronomie. V první kapitole jsou definovány základní pojmy týkající se gastronomie a kvality. Druhá kapitola se zabývá legislativní úpravou pro oblast gastronomických služeb. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality a legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České republice. Další část práce stručně představuje hlavní gastronomické průvodce. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na síť stravovacích zařízení v Praze včetně možností její kontroly. Kapitola obsahuje aktuální výsledky kontrol kompetentních orgánů. Klíčovou částí práce je realizovaný primární výzkum mezi návštěvníky pražských gastronomických zařízení. Z výzkumu vyplývá vnímání hlavních aspektů kvality pražské gastronomie, odhalení konkrétních nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze.
Podnikatelský záměr - založení cestovní kanceláře
Tryhubová, Iva ; Petrů, Zdenka (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Diplomová práce pojednává o podnikatelském záměru diplomantky, kterým je založení cestovní kanceláře zaměřené na pořádání škol v přírodě, adaptačních kurzů, lyžařských kurzů a letních kurzů v rámci domácího cestovního ruchu. V první části práce jsou zpracovány teoretické informace a fakta týkající se problematiky cestovních kanceláří a domácího cestovního ruchu. Dále je zde z teoretického hlediska vymezen podnikatelský záměr, jeho druhy a především jeho struktura, neboť v druhé části práce je rozpracován konkrétní podnikatelský záměr diplomantky. Cílem diplomové práce je vytvořit podnikatelský záměr, který je možné reálně uskutečnit. Součástí podnikatelského plánu je charakteristika společníků cestovní kanceláře, produktů, charakteristika marketingové strategie a marketingových nástrojů. Na základě těchto částí byl vytvořen finanční plán, který prokázal, že je vhodné podnikatelský záměr zrealizovat, neboť může být dosaženo kladného hospodářského výsledku už v druhém roce podnikání.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 99 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.