Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Diverzita a interkulturní aspekty fungování MNC
Tetenková, Pavla ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Práce se zabývá kulturou, jejími úrovněmi a ukazateli, a to s přesahem do oblasti kultury podnikové. Pozornost je věnována kulturní diverzitě a jejímu řízení na úrovni podnikové kultury, a to s důrazem na kulturně podmíněné tendence k chybnému jednání s ním související. V následující části se práce zaobírá interkulturní komunikací, jejími úskalími a problematikou interkulturního tréninku. Praktická část se zaměřuje na konkrétní multinacionální korporaci, a to především v oblasti firemních hodnot a praktik, firemní diverzity a interkulturního tréninku. V rámci praktické části je proveden výzkum zaměřený na výskyt kulturně podmíněných komplikací ve společnosti, vliv rozdílnosti kultur na komplikace při zaměstnanecké komunikaci a kooperaci a interkulturní trénink. Výstupem výzkumu jsou doporučení sloužící jako podklad pro případnou modifikaci příslušných firemních procesů.
Sociální normy a etiketa v obchodním styku
Tetenková, Pavla ; Novotná, Eliška (vedoucí práce) ; Míková, Irena (oponent)
Práce se zabývá problematikou sociálních norem a etikety. Účelem práce je poskytnout čtenáři ty nejdůležitější informace, které mu následně pomohou při orientaci ve složité problematice pravidel společenského života, především pak v jeho obchodní rovině. V první části bude čtenáři nastíněna problematika sociálních norem a představeny sociologické koncepce týkající se sociálních deviací. Druhá část se zabývá etiketou, a to nejen historií etikety a jejími základními pravidly, ale především etiketou v obchodním styku. Teoretické části práce jsou prokládány praktickými ukázkami zahraničních zvyklostí a jejich komparací. V příloze práce jsou k nalezení výsledky vlastního empirického šetření, které zkoumá orientaci studentů osmiletého gymnázia v problematice etikety všedního dne.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.