National Repository of Grey Literature 1,513 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.06 seconds. 
How to bring preschoolers closer to differences in families through drama education
Sadílková, Kristýna ; Ferklová, Alžběta (advisor) ; Sobková, Ivana (referee)
In my bachelor thesis I focus on how to bring preschool children closer to the differences in families through drama education. The bachelor thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part includes the characteristics of preschool age, specifically psychological development, social and emotional development and perceptual development. Furthermore, the characteristics of families according to several authors, basic functions and types of families according to aspects. A separate chapter is then devoted to foster family care and its forms. This is followed by a description of drama education, the aims of drama education, methods and techniques of drama education, the appropriate methods and techniques chosen for children in kindergarten and the personality of the drama teacher in kindergarten. The practical part focuses on action research in the form of five different drama education lessons on the topic of family and their differences, preceded by an interview with children on the topic and also concluding. With the help of which I find out what the children know about the topic of family and the differences in families. Another aim is to find out how the differences in families can be brought closer to children through the methods and techniques of drama education. By...
Natural colors through the eyes of pre-school children - developing color sensibility
Plzáková, Gabriela ; Kafková, Helena (advisor) ; Kitzbergerová, Leonora (referee)
The bachelor's thesis focuses on the development of sensory sensitivity of preschool children through natural media and is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part of the thesis examines colors and their perception in nature, the use of natural media in contemporary visual arts, and the planning of an art education in kindergarten. The practical part describes the specific planning and implementation of an art series using natural colors and its reflection. The conclusion summarizes the findings, which indicate that some children can be highly sensitive to subtle differences in shades and less saturated colors in nature, although children generally respond best to vibrant and intense colors. The research also highlights that children are capable of independently finding materials and tools for artistic creation and show interest in observing and perceiving the colors of nature. Based on the findings, the thesis formulates principles for planning art activities with natural colors.
Kindergarten in Pustiměř
Trněný, Jan ; Párová,, Jitka (referee) ; Rusinová, Marie (advisor)
This diploma thesis „Kindergarten in Pustiměř“ is processed in the form design documentation for the construction. The building is situated in west part village Pustiměř on the slightly sloping land. Horizontally building corresponds approximately L – shaped, where one site has a two floors and another site has one floor. It is a masonry building, without a basement and with a flat roof. The project will also include the parking lots and pavements. Kindergarten consists of three departments, each with capacity of 20 children. The building also has economy section, section lead and section for a speech therapy and classroom language.
Family house with an establishment
Machač, Matěj ; Hruboň, Ondřej (referee) ; Daněk, Lukáš (advisor)
The proposed building is newly built single-family house with an establishment. This is a small nursery school for a maximum of 16 students. House is located to the north of the main entrance. Floor plan has a rectangular shape with dimensions of 11.75 x 21.75. House roof is hipped roof with a slope of 24o. The supporting structure is made up of wooden roof trusses with a roof in the form of clay tiles Tondach company in the black. Face paint made by Den Braven was elected in yellow and white color. The windows are wood throughout the building, a specific type of wood is spruce. Entrance doors are also wooden spruce. Base is not granted and the entire height of the building is only plaster Den Braven. Gutters are made of galvanized sheet steel with white finish. Part of the house is eroded down the slope. The ceiling is the height level around the perimeter profiled polystyrene, continuing impression overhang ceiling. In the section for housing enters the sloping pavement via a covered terrace. From the entrance hall a door leads into the hallway and into the kitchen to the living room. From it also door leads into the hallway, which is the main communication space in the rooms, bathrooms and storage. The bedroom has a walk-in closet added. The main entrance to kindergarten is from the west. The terrain in this part of the reason for the use of persons with reduced mobility planar. Upon entering the hall through the closet kids get into the common room designed for gaming. From the common room is access to the terrace with pergola, storage sleeping needs, kitchen, bathroom with toilet and warehousing services. For personnel who are simultaneously resident and residential part of the building is available, room for changing, storing documents and the like. and also has a bathroom.
Kindergarten
Vystrčil, Patrik ; Bartolšic, Vít (referee) ; Matějka, Libor (advisor)
The master’s thesis on the topic Kindergarten is processed in the form of project documentation for the implementation of the new building. The building is designed on a plot of 1840/1 in the cadastral Brno - Husovice. It is the kindergarten with a basement and two floors. The building is brick, partial basement and roofing flat roof with single shell. The building contains two classes for a total of 40 children. Food and washing bedding is provided by imports.
Business Plan – Establishment of Kindergarten
Zahradníková, Hana ; Opletal, David (referee) ; Heralecký, Tomáš (advisor)
This bachelor's thesis deals with a business plan processing for a private nursery school establishment in Brno. The partial goal is to design this business plan funding. The first part summarizes initial theoretical knowledge needed to work out the business plan. The practical part analyzes the environment, and describes a specific business plan processing - suggests possibilities for funding and evaluates the best option.
Kindergarten Beruška
Havierniková, Monika ; Vystrčil, Jan (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
This diploma thesis deals with the elaboration of project documentation for the construction of the Beruška Kindergarten in Uherský Brod. The building is designed as a partial basement with two floors, the second floor is made only above part of the building. There are two classes on the first floor, each class has facilities for employees. Furthermore, we find food preparation with warehouses, facilities for employees and a director's office. On the second floor there is a classroom for preschoolers and a classroom for language teaching, including a cabinet. The building is designed as a brick of brick blocks covered with a flat roof.
Environmental design of the kindergarten building
Velísková, Jana ; Rubinová, Olga (referee) ; Uher, Pavel (advisor)
This thesis deals with the design of a kindergarten building in the village of Dolní Lhota.It is designed as a two-storey building with a flat roof. It will be connected to the existing primary school building. The first floor will be used for kindergarten purposes, the second floor will be used for afternoon activities. The first floor will house a classroom, toilets for children, cloakroom, offices, cleaning facilities, storage, utility room, mechanical room. On the second floor there are two classrooms for afternoon activities, a cloakroom, office, storage and toilets. It consists of three parts. The first part deals with the design of the building structure. It contains the project documentation with all floor plans, sections, foundations, roof drawing, technical report, views. The structural system of the building is a wall system. The perimeter and internal load-bearing masonry is designed in ceramic blocks. The ceilings are made of spiroll panels. The second part contains the technical equipment of the building. Design of the air handling unit and distribution elements to the rooms. Calculation of rainwater utilisation. It also includes the design of the building heating, lighting and a drawing of the global scheme. Photovoltaic panels are proposed on the roof to cover the building's consumption. Heating is provided by groundwater In the third part I discuss the effect of zoning a building. I used the design of air handling units as an example. Given the use of a school building, where the first floor will run mostly in the morning and the second in the afternoon, I looked at which option is more economical
Beyond the extent of space and body
Kubová, Marianna ; Tichá,, Jana (referee) ; Kristek, Jan (advisor)
After experiencing moments without sight, strong moments of overcoming space and evaluating behaviour on the basis of information received by non-visual options are fixed in the memory. It was the familiar space I went through without seeing it, that showed new values and suddenly I perceived it completely differently. I focused on the materiality of the movement, which described not only its physical boundaries, but also the various sensible stimuli radiating towards my body and senses. This feeling of experiencing space differently, I would compare to feelings of when you re-discover a familiar place from childhood. We already look differently at the long-fixed images of children's eyes and minds, we are even able to compare this perception now. It is not that we did not have good eyesight as children, but we did not realise overall contexts and did not have certain experiences that now help us lead lives in a certain direction. While going through no-sight-experience myself, I found myself in a situation like that. I was like a child who knew a certain space only to a limited extent, in other words a space limited by sight. The initial intuitive assumption that looking at visual impairment not as a disability but as another means of experiencing world became the basis of inspiration for my project. I began to realise the fact that the perception of space in kids, does not only depend on the functioning of the eyesight but also on the functioning of their brain. Depending on where the children grow up, they experience changing states of the surrounding environment, which is related to their emotional, mental and physical development. However, they do not always grow up in an environment that can stimulate cognitive development and help personal, social or education growth. Thus, such a space cannot provide enough different stimuli for a certain purpose, which should help them thinking in and realise the wider context. Between the age of 3-7 years, a child's brain develops very quickly, using play or various spatial experiences. With its plasticity, the brain offers us a large volume of memory space, where almost everything that a child under the age of 7 sees around him, is initially noted down. But what’s really important is what information remains in the memory and won’t disappear. This is precisely that kind of information that has been strongly supported and influenced by various stimuli, which can always be maintained better than the unsubstantiated constant repetition of situations. Here I tried to insert a multisensory experience, which is used by the blind and visually impaired people as a vital need when moving through space and to compensate their eyesight. This experience is strongly connected with emotions, which are the main element of all long-lasting memories and experiences that we remember. That is why it is appropriate to use multisensorialism also in a learning practice, whether this is led by a teacher or through free play. In children that are not visually impaired, multisensory stimuli can support healthy emotional development but also the formation of synapses in the brain. At the same time, I see as a benefit in inter-connecting of these two groups of children, because they can be an inspiration to each other in their differential processing of information from the surrounding environment. The aim of the work is to create an inclusive space for the sighted and sight-impaired. The aim for the space is to support the possibility of obtaining information using multiple stimuli, which are proposed to be designed within the object-functionality and the overall space of the preschool facility.
Nursery in Presov
Hudáček, Štefan ; Bartoš, Tomáš (referee) ; Pěnčík, Jan (advisor)
The diploma thesis is a project of two-storied kindergarten in Presov. The facility is designed for four departments with a total capacity of 80 children and a separate kitchen. Building plot is situated on the outskirts of settlements in the Construction area in a stable area and the master plan is intended for civic amenities. The vertical support structures are designed from sand-lime bricks. Floor structures are designed from prestressed reinforced concrete hollow core slabs. The roof is designed as a flat, green roof. The façade is ventilated and lined with tiles of cement and particle boards.

National Repository of Grey Literature : 1,513 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.