Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 11 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Virtuální zprovoznění lepení voskového modelu pro odlévání
Maňák, Juraj ; Bražina, Jakub (oponent) ; Szabari, Mikuláš (vedoucí práce)
Diplomová práca sa zaoberá virtuálnym zprovoznením robotického pracoviska na lepenie voskových modelov pre presné liatie. V teoretickej časti je popísaný koncept Priemyslu 4.0 a jeho hlavné piliere, následne technológia presného liatia a celý postup od voskového výlisku po formu a odliatok. Ďalšia časť zhrňuje poznatky o spôsoboch programovania robotov a virtuálnom zprovoznení. Po nej nasleduje kapitola, ktorá analyzuje súčasné spôsoby lepenia a popisuje jednotlivé komponenty univerzálneho pracoviska. Praktická časť začína návrhom robotického pracoviska vrátane komponentov ako polohovadlo a gripperi, a ich následným opisom. Ďalšia časť sa zameriava na vytvorenie simulácie v softvéri Process Simulate, vrátane definície kinematických štruktúr a operácií. V práci je taktiež popísaný proces virtuálneho zprovoznenia, využitie Robot Studia pre reálnu spätnú väzbu a následné vytvorenie PLC a HMI v TIA Portal.
Využití senzorů v průmyslových aplikacích
Horák, Vítězslav ; Tůma, Zdeněk (oponent) ; Blecha, Radim (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá využitím průmyslových senzorů v automatizovaném procesu. Úvodní část práce popisuje historický vývoje průmyslu a s tím související potřebou automatizace a senzoriky. Hlavní část práce přehledně rozřazuje senzory pro detekci objektů, měření vzdálenosti a rychlosti podle použité technologie, schopnosti detekce rozličných materiálů a speciálních provedení. Dále jsou zmíněny jejich výhody a nevýhody, orientační ceny a příklady využití. Závěr práce poté shrnuje uvedené druhy senzorů s jejich typickými aplikacemi, výhodami a nevýhodami.
Konstrukce mobilního robota pro monitorování teploty okolí
Ferenčák, Libor ; Jančík, Stanislav (oponent) ; Zuth, Daniel (vedoucí práce)
Cílem práce je návrh konstrukce a realizace mobilního robota, který bude schopen monitorovat teplotu okolí a hlídat tak, jestli nehrozí nebezpečí způsobené touto vysokou teplotou. Práce se nadále zabývá teoretickým popisem prvků, které by bylo možné použít. Celý systém je založen na mikrokontroleru ATmega 128, který je zde popsán, včetně jeho nosné desky. Dále jsou zde popsány jednotlivé komponenty, které jsou v robotu použity, a jsou k nim připojeny programy ovládající jednotlivé komponenty. Je zde i navržen a popsán algoritmus, kterým by bylo možné robota řídit a monitorovat teplotu.
Faktory ovlpyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa
Krajčiová, Paula
Bakalárska práca je spracovaná na tému, "Faktory ovplyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa". Zozačiatku sa venuje histórii a súčasnosti vykrmovania kureniec v Slovenskej republike a tiež spotrebou kuracieho mäsa na území Slovenska v priebehu posledných rokov. Ďalej opisuje jednotlivé technológia výkmu broilerov na Slovensku i vo svete. Ďalším bodom je jatočná hodnota kuracieho mäsa a jeho chemické zloženie. Posledná časť sa zaoberá vplyvom technológie výkrmu, krmiva a spôsobu úpravy na senzorické vlastnosti mäsa broilerov.
Netradiční výroba vinných nápojů
Zelenka, Martin
Diplomová práce se zabývá technologickou úpravou vstupního vína s následnou aplikací pro výrobu aromatizovaných vinných nápojů. Klíčovým prvkem jsou teoretické znalosti chemického složení vína s jeho praktickým patentovým zpracováním až do reálné podoby finálních produktů, které mohou být uvedeny na trh. Součástí diplomové práce je legislativní náhled nad danou problematikou, senzorické a analytické vyhodnocení v grafické i tabelární podobě.
Využití senzorů v průmyslových aplikacích
Horák, Vítězslav ; Tůma, Zdeněk (oponent) ; Blecha, Radim (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá využitím průmyslových senzorů v automatizovaném procesu. Úvodní část práce popisuje historický vývoje průmyslu a s tím související potřebou automatizace a senzoriky. Hlavní část práce přehledně rozřazuje senzory pro detekci objektů, měření vzdálenosti a rychlosti podle použité technologie, schopnosti detekce rozličných materiálů a speciálních provedení. Dále jsou zmíněny jejich výhody a nevýhody, orientační ceny a příklady využití. Závěr práce poté shrnuje uvedené druhy senzorů s jejich typickými aplikacemi, výhodami a nevýhodami.
Faktory ovlpyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa
Krajčiová, Paula
Bakalárska práca je spracovaná na tému, "Faktory ovplyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa". Zozačiatku sa venuje histórii a súčasnosti vykrmovania kureniec v Slovenskej republike a tiež spotrebou kuracieho mäsa na území Slovenska v priebehu posledných rokov. Ďalej opisuje jednotlivé technológia výkmu broilerov na Slovensku i vo svete. Ďalším bodom je jatočná hodnota kuracieho mäsa a jeho chemické zloženie. Posledná časť sa zaoberá vplyvom technológie výkrmu, krmiva a spôsobu úpravy na senzorické vlastnosti mäsa broilerov.
Úprava a zpracování vína pro další nápojové aplikace
Zelenka, Martin
Bakalářská práce se zabývá možnostmi úpravy a zpracování vína s následnou aplikací pro výrobu aromatických vín a pro výrobu lihovin na bázi vína. Stěžejním prvkem jsou teoretické znalosti chemického složení vína s jeho praktickým patentovým zpracováním až do podoby produktů uveditelných na spotřebitelský trh. Součástí bakalářské práce jsou senzorické, analytické a legislativní opory a jejich vyhodnocení v grafické i tabelární podobě.
Konstrukce mobilního robota pro monitorování teploty okolí
Ferenčák, Libor ; Jančík, Stanislav (oponent) ; Zuth, Daniel (vedoucí práce)
Cílem práce je návrh konstrukce a realizace mobilního robota, který bude schopen monitorovat teplotu okolí a hlídat tak, jestli nehrozí nebezpečí způsobené touto vysokou teplotou. Práce se nadále zabývá teoretickým popisem prvků, které by bylo možné použít. Celý systém je založen na mikrokontroleru ATmega 128, který je zde popsán, včetně jeho nosné desky. Dále jsou zde popsány jednotlivé komponenty, které jsou v robotu použity, a jsou k nim připojeny programy ovládající jednotlivé komponenty. Je zde i navržen a popsán algoritmus, kterým by bylo možné robota řídit a monitorovat teplotu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 11 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.