Název:
Netradiční výroba vinných nápojů
Autoři:
Zelenka, Martin Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá technologickou úpravou vstupního vína s následnou aplikací pro výrobu aromatizovaných vinných nápojů. Klíčovým prvkem jsou teoretické znalosti chemického složení vína s jeho praktickým patentovým zpracováním až do reálné podoby finálních produktů, které mohou být uvedeny na trh. Součástí diplomové práce je legislativní náhled nad danou problematikou, senzorické a analytické vyhodnocení v grafické i tabelární podobě.The thesis deals with the treatment of the input of the wine with the subsequent applications to the manufacture of aromatized wine-based drinks. A key element is the theoretical knowledge of the chemical composition of wine with his practical patent processing up to the real form of the final products, which can be placed on the market. Part of the thesis is a legislative preview over the issue and sensory and analytical evaluation in graphical and tabular form.
Klíčová slova:
analýza; kvalita; legislativa; oxidace; postup; redox potenciál; redox systém; redukce; senzorika; stabilita
Instituce: Mendelova univerzita v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Text práce je neveřejný, pro více informací kontaktujte osobu uvedenou v repozitáři Mendelovy univerzity. Původní záznam: http://is.mendelu.cz/zp/index.pl?podrobnosti=85299