Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 16 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Řízení lidských zdrojů u McDonald's
Popelář, Jan ; Kusá, Michaela (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení lidských zdrojů v restauraci McDonald‘s. Práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická a vymezuje všechny základní pojmy. Praktická část se dále dělí na analytickou, v níž najdeme informace o společnosti Baierová spol. s r.o. a návrhovou, která se zabývá dalšími možnostmi motivace a implementaci nové motivační metody. V závěru potom najdeme odhad přínosu pro firmu a zhodnocení.
Rozvoj obchodních aktivit cestovní agentury
Pitlová, Veronika ; Schüller, David (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem obchodních aktivit franšízové pobočky cestovní agentury Invia, která se nachází v Kuřimi nedaleko Brna. V teoretické části jsou vysvětleny podstatné pojmy a definovány analýzy, které budou následně aplikovány. Výstupem bakalářské práce je návrh spočívající v založení cestovní kanceláře, což povede k rozšíření nabídky, zvýšení konkurenceschopnosti a rovněž celkových zisků podniku.
Systém rozvoje managementu podniku
Sobotková, Tereza ; Milichovský, František (oponent) ; Pfeifer, Marcel Rolf (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku systému rozvoje managementu ve vybraném podniku. Téma je vybráno na základě aktuálnosti problematiky, jelikož se zabývá rozvojem lidských zdrojů, které jsou stále důležitým prvkem každé společnosti. Má se za to, že zvýšená úroveň managementu má vliv na spokojenost zaměstnanců a jejich menší fluktuaci ve společnosti. V teoretické části definuje specifický druh podnikání – franšízing, zabývá se analýzou podniku z různých úhlů a taktéž rozebírá přístupy k vedení manažerských týmů a jejich upevňování. V praktické části analyzuje dosavadní situaci podniku v jeho provozovnách a získané poznatky porovnává s cíli společnosti. Na základě stanovených výsledků doporučuje možné návrhy, které by bylo možné zavést při rozvoji manažerských týmů.
Rozvoj obchodních aktivit cestovní agentury
Pitlová, Veronika ; Schüller, David (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem obchodních aktivit franšízové pobočky cestovní agentury Invia, která se nachází v Kuřimi nedaleko Brna. V teoretické části jsou vysvětleny podstatné pojmy a definovány analýzy, které budou následně aplikovány. Výstupem bakalářské práce je návrh spočívající v založení cestovní kanceláře, což povede k rozšíření nabídky, zvýšení konkurenceschopnosti a rovněž celkových zisků podniku.
Podnikatelský plán založení franšízové pobočky v oblasti poskytování finančních služeb
Křesťan, Tomáš ; Zadražilová, Dana (vedoucí práce) ; Zadražil, Václav (oponent)
Cílem této bakalářské práce je představit realistický podnikatelský záměr v oblasti poskytování bankovních služeb a nezávislého finančního poradenství. Práce ukazuje možnost spojení nadnárodní korporace UniCredit Group renomované české firmy Partners Financial Services a současně flexibilitu a motivaci malé začínající firmy. Toto je možné díky specifické formě podnikání franšízingu který práce popisuje jak v obecné rovině tak v konkrétním využití pro daný podnikatelský záměr lokální franšízové pobočky PM Nymburk s.r.o. Podnikatelský záměr sám osobě pak představuje konkrétní nastavení nové společnosti plánované postupy shrnuje podnikatelská rizika a potvrzuje dobré předpoklady ekonomického úspěchu.
Řízení lidských zdrojů u McDonald's
Popelář, Jan ; Kusá, Michaela (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení lidských zdrojů v restauraci McDonald‘s. Práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická a vymezuje všechny základní pojmy. Praktická část se dále dělí na analytickou, v níž najdeme informace o společnosti Baierová spol. s r.o. a návrhovou, která se zabývá dalšími možnostmi motivace a implementaci nové motivační metody. V závěru potom najdeme odhad přínosu pro firmu a zhodnocení.
Analýza fungování franšízového modelu v bankovnictví na příkladu UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.
Kollarovská, Aneta ; Kislingerová, Eva (vedoucí práce) ; Schönfeld, Jaroslav (oponent)
Cílem práce je analyzovat fungování franšízového modelu v bankovním sektoru na příkladu UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. a utvořit tak ucelený obraz o fungování tohoto konceptu. Práce komplexně shrne principy franšízového systému v bankovnictví jak z obecného hlediska, tak v konkrétním případě obchodních míst UniCredit Bank Expres. Téma je aktuální vzhledem k rostoucí oblibě franšízingu a jeho potenciálu uplatnění v dalších oblastech. Literatura problematiku vztahu franšízingu a bankovnictví příliš neřeší ani v teoretické, ani v praktické rovině. Problematika bude zkoumána formou kvalitativního výzkumu procesů, vztahů a okolností v bankovním prostředí v kontextu franšízového systému. Metody výzkumu tvoří především zúčastněné pozorování a polostrukturované rozhovory na různých úrovních vedení a dále analýza dokumentů banky. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou a vývojem franšízingu a řeší jeho právní úpravu. V další části se teorie zabývá bankovním sektorem a vymezením jeho vztahů k franšízingu. Předmětem praktické části práce je pak samotná analýza fungování franšízového konceptu. Práce zmapuje proces vzniku bankovní franšízy a analyzuje chod franšízové pobočky a její postavení v rámci banky, včetně specifik vyplývajících z povahy podnikání v tomto oboru. Závěrem práce řeší rizika vyplývající z franšízingu v bankovnictví a vyhodnocuje funkčnost tohoto modelu.
Návrh architektury franšízové sítě
Ferbr, David ; Bruckner, Tomáš (vedoucí práce) ; Chlapek, Dušan (oponent)
Tématem diplomové práce je aplikace modelu procesního řízení na podnik provozující franšízovou síť. Cílem je popsat aktuální stav firmy, identifikovat problematické oblasti komplikující další rozvoj a navrhnout budoucí stav a plán přechodu do tohoto stavu. Teoretická část uvádí do problematiky franšízingu a pojednává o vybraných tématech z oblasti procesního řízení, čímž poskytuje základ pro praktickou část, která je věnována návrhu změn a stanovení plánu jejich realizace. Práce může být zajímavá z hlediska propojení problematiky franšízingu a procesního řízení, jehož aplikaci navrhuje.
Založení franšízové restaurace VAPIANO
Holeček, Václav ; Cejthamr, Václav (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského záměru na založení franchisové restaurace Vapiano v ČR. Teoretická část této práce se bude věnovat podnikání obecně, kde se seznámíme se základními definicemi a pojmy. V další části si ukážeme, jak by měl vypadat podnikatelský plán a jaké by měl mít náležitosti. Ve třetí kapitole si představíme vybrané legislativní aspekty, které se týkají podnikání v České republice. Půjde především o podmínky nutné k provozování živnosti a volbu právní formy podnikání. V kapitole čtvrté si pak ukážeme, jaké jsou možnosti financování podnikatelského záměru. Pátá kapitola je věnována franchisingu jako specifické formě podnikání. Praktická část této práce bude samotný podnikatelský plán společnosti Norwega, s.r.o., jejímž záměrem je založení restaurace Vapiano v Praze.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 16 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.