Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 47 záznamů.  začátekpředchozí38 - 47  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza rizika strategického finančního plánu minipivovaru
Vodička, Radek ; Špička, Jindřich (vedoucí práce) ; Boukal, Petr (oponent)
Cílem práce je vyhodnotit riziko strategického finančního plánu minipivovaru a s ohledem na něj rozhodnout o proveditelnosti investičního projektu. Práce popisuje a analyzuje prostředí konkrétního podniku pomocí nástrojů, jakými jsou: PEST analýza, Porterova analýza pěti sil, finanční analýza, analýza vnitřního prostředí a SWOT analýza. Zjištěné informace jsou použity pro navržení vhodného investičního projektu, pro který jsou identifikována rizika ovlivňující sestavený finanční plán investice a výpočet čisté současné hodnoty investice. S využitím simulace Monte Carlo a analýzy citlivosti je identifikován klíčový rizikový faktor, jehož dopad je analyzován izolovaně pro konečné rozhodnutí. Přes značný vliv rizikového faktoru je pro podnik výstavba minipivovaru velice perspektivní, a proto je učiněno doporučení investici provést.
Návrh podnikatelského plánu pro vznik a rozvoj vybraného podniku
Kropáček, Lukáš ; Kobzík, Petr (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Hlavním cílem předkládané absolventské práce je vytvořit návrh podnikatelského záměru pro vznik a další rozvoj minipivovaru.
Automatizace domácího mikropivovaru
Širůček, Pavel ; Matyáš, Pavel (oponent) ; Marada, Tomáš (vedoucí práce)
Práce pojednává o základech technologie výroby piva a surovinách pro výrobu piva potřebných, domácích mikropivovarech, základních postupech a principech užívaných v těchto pivovarech a jejich použití. Dále se věnuje konkrétnímu řešení zvoleného mikropivovaru, jeho návrhu, sestavení a automatizaci, včetně popisu řídícího softwaru. Zvolený mikropivovar je troj nádobový, k ohřevu je použit plynový hořák a přečerpávání zajišťuje čerpadlo. Jako řídící jednotka slouží programovatelný automat PLC LOGO!
Rodinný dům s minipivovarem v Radějově
Hudeček, Marek ; Jelínková, Barbora (oponent) ; Štěpánek, Ladislav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rodinného domu s minipivovarem v Radějově. Objekt je podsklepený a má 2 podzemní podlaží a 2 nadzemní s plochou střechou. Je osazený do svažitého terénu. V objektu se nachází provozovna a dvě bytové jednotky.
Moravský Krumlov, obnova bývalého soudu a šatlavy na kulturně společenské centrum
Zach, Jakub ; Kunc, Ing Petr (oponent) ; Keith, Petr (oponent) ; Vojtová, Lea (vedoucí práce) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Projekt řeší rekonstrukci a přístavbu objektů bývalého městského soudu a jeho vězení (šatlavy), které jsou umístěné v centru Moravského Krumlova na rohu nám. T. G. Masaryka a ulice Smetanova. Cílem je docílit nových možnosti a využití objektů pro veřejnost, sloučit tyto objekty do jednoho celku a současně oživit centrum města Moravského Krumlova. Oba současné objekty budou spojeny novou veřejnou pasáží, která bude umístěna na ploše současného dvora mezi objekty. Tato pasáž by měla navodit pocit propojení okolní přírody s městem a to pojetím nosného systému a zastřešení pasáže simulující okolní lesy. Po rekonstrukci objekt nabídne nové prostory pro volný čas, služby, městské infocentrum a důstojné a reprezentativní prostory pro městskou knihovnu. Součástí je i nová restaurace a v dnešní době populární vlastní minipivovar jako součást restaurace.
Podnikatelský záměr a plán pro minipivovar v Táboře
Jeníček, Jakub ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Hartman, Ladislav (oponent)
Diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu pro realizaci minipivovaru ve městě Tábor. Práce je tvořena dvěma částmi. Teoretická část má seznámit s podnikatelskou praxí a oblastí malých a středních podniků. Dále popisuje, jak má vypadat a k čemu je určen dokument podnikatelského plánu, včetně popisu doporučených částí a uvedení základních postupů při jeho tvorbě. Praktická část je zpracována jako samostatný podnikatelský plán minipivovaru. Jeho využití směřuje především k přiblížení oboru pivovarnictví, popisu podnikatelského záměru, návrhu realizace všech částí takového projektu a zhodnocení životaschopnosti celého projektu v daných podmínkách. Primárním uživatelem je samotný podnikatel.
Podnikatelský plán
Hájek, Adam ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce je uceleným souhrnem informací týkajících se formálních náležitostí podnikatelského plánu. Jednotlivé složky podnikatelského plánu jsou nejprve teoreticky popsány, následuje aplikace na reálný podnik restauračního zařízení, který chce své portfolio obohatit o vlastní produkci čepovaného piva. Cílem této práce je tedy sestavení podnikatelského plánu a co nejvěrohodnější zobrazení nákladových a výnosových položek, jež ovlivňují chod minipivovaru. Součástí práce je analýza prostředí zaměřená především na rozbor konkurenčních podniků, vytvoření marketingového plánu a finančního plánu, jenž bude detailně zobrazovat průběh Cash Flow a výši zisku respektive ztráty v prvních letech podnikání. Na základě provedených analýz a bližším pohledu na konkurenční prostředí je práce ukončena celkovým zhodnocením smysluplnosti investice do pivovarské technologie.
Podnikatelský plán
Polák, Vladimír ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu na vybudování minipivovaru v jihočeském městě Veselí nad Lužnicí. Diplomová práce je tvořena částí teoretickou, na níž navazuje praktická část. V teoretické části jsou objasněny základní pojmy týkající se podnikatelské praxe a právních forem podnikání. V další teoretické části je rozveden význam a důležitost tvorby a naplňování podnikatelského plánování. Hlavním cílem teoretické části je poskytnout návod a teoretický podklad ke zpracování podnikatelského plánu. Praktická část diplomové práce je zaměřena na tvorbu podnikatelského plánu na zbudování minipivovaru ve Veselí nad Lužnicí. Na základě vypracování tohoto podnikatelského plánu by mělo být objasněné, zda je záměr proveditelný, případně za jakých podmínek je možné záměr zrealizovat.
Posouzení kvality piva v minipivovarech
JIRÁKOVÁ, Tereza
Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena přehledem metod, pomocí nichž je možno pivo analyzovat. V praktické částky je posuzována kvalita piv z minipivovaru na základě senzorické a instrumentální analýzy.Dále je v práci zpracováno dotazníkové šetření zaměřené na produkci a konzumaci piva v restauračních pivovarech.
Provoz a řízení pivovaru a restaurace U Fleků v Praze
ADAMÍKOVÁ, Kateřina
Práce se věnuje analýze geografického okolí zkoumaného zařízení a analýze konkurenčních minipivovarů v okolí zkoumaného zařízení. Dále se práci zabývá analýzou provozu a prvků řízení zkoumaného zařízení. Informace jsem získávala nejen ze sekundárních zdrojů, ale také pomocí řízených rozhovorů s vedením podniku a jeho zaměstnanci. Zajímala jsem se o strukturu klientely podniku, potřebu inovace produktu, podílení se zaměstnanců na řízení společnosti a vnitropodnikovou komunikaci. Na základě těchto informací jsem navrhla inovativní opatření - speciální týdenní menu s kalkulací a věrnostním systémem a zlepšení vnitropodnikové komunikace.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 47 záznamů.   začátekpředchozí38 - 47  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.