Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 34 záznamů.  začátekpředchozí23 - 32další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.04 vteřin. 
Mapování úrovně gastronomie ve vybraných restauracích v Českých Budějovicích
DVOŘÁK, David
Tato práce je zaměřena na úroveň stravovacích zařízení a jejich služby. V teoretické části jsou stručně definovány stravovací služby, gastronomie, Hazard Analysis Critical Control Points. Zároveň je zde popsána hygiena ve společném stravování, udržení správné teploty jídel, dispoziční řešení provozovny, etika ve společném stravování, kouření, lidská potrava, způsoby a systémy obsluhy a kvalita služeb ve společném stravování. V praktické části jsou vyhodnocena data získaná pomocí dotazníků a následně zpracována do přehledných grafů. Dotazníky byly rozdány osobně. Provedený výzkum napomohl zjistit, jak veřejnost vnímá úroveň stravovacích služeb ve vybraných restauracích a jaké požadavky jsou kladeny ze strany zákazníků na provozovatele. Rovněž poukázal i na slabé stránky vybraných gastronomických zařízení v Českých Budějovicích. Cílem práce bylo zjištění úrovně poskytovaných služeb v gastronomii ve vybraných restauracích. Výsledky ukázaly, že úroveň nabízených služeb je na vynikající úrovni
Provoz a řízení pivovaru a restaurace U Fleků v Praze
ADAMÍKOVÁ, Kateřina
Práce se věnuje analýze geografického okolí zkoumaného zařízení a analýze konkurenčních minipivovarů v okolí zkoumaného zařízení. Dále se práci zabývá analýzou provozu a prvků řízení zkoumaného zařízení. Informace jsem získávala nejen ze sekundárních zdrojů, ale také pomocí řízených rozhovorů s vedením podniku a jeho zaměstnanci. Zajímala jsem se o strukturu klientely podniku, potřebu inovace produktu, podílení se zaměstnanců na řízení společnosti a vnitropodnikovou komunikaci. Na základě těchto informací jsem navrhla inovativní opatření - speciální týdenní menu s kalkulací a věrnostním systémem a zlepšení vnitropodnikové komunikace.
Podnikatelský koncept - Wellness centrum v oblasti Litoměřicka
BULÍČKOVÁ, Veronika
Hlavním cílem diplomové práce bylo na základě teoretických a praktických poznatků vypracovat podnikatelský koncept, který bude sloužit jako podklad pro vznik nového zařízení poskytující wellness a fitness služby na Litoměřicku.Na základě situační analýzy, analýzy konkurence a analýzy potřeb potencionálních zákazníku pomocí dotazníkového šetření byl vytvořen podnikatelský koncept wellness hotelu, který bude poskytovat kvalitní ubytovací, stravovací, fitness a wellness služby.
Analýza činnosti penzionu "U Vítovců" ve vztahu k cestovnímu ruchu
VÍTOVCOVÁ, Ivana
Bakalářská práce se zabývá analýzou činnosti penzionu "U Vítovců" a současného stavu poskytovaných služeb zkoumaného podniku. Součástí práce je analýza současného stavu trhu ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti a návrhy a opatření pro zvýšení kvality poskytovaných služeb a zvýšení návštěvnosti v podniku.
Analýza konkurence vybraných stravovacích zařízení
Komrska, Jan ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Průša, Přemysl (oponent)
Cílem této práce je identifikovat nejdůležitější poskytovatele stravování pro žižkovský areál VŠE, analyzovat jejich aktivity a konkurenční pozici na trhu a navrhnout možné příležitosti pro rozvoj těchto subjektů. Teoretická část vymezuje postup pro tvorbu konkurenční analýzy. Praktická část se již věnuje konkrétním podnikům. V závěru je k dispozici kvantifikované srovnání těchto zařízení.
Nové způsoby aplikace marketingu ve stravovacích službách
Petránková, Hana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Gastronomická zařízení v dnešní době silné konkurence musí být stále ve střehu a reflektovat měnící se přání a požadavky zákazníků. Základním předpokladem úspěchu stravovacího zařízení je originální vyjímečný koncept, výnikající kuchyně, profesionální obsluha a dobrý marketing. Zařízení využívá mnoho marketingových nástrojů, které se díky rychlému rozvoji informačních a komunikačních technologií stále mění. Cílem této diplomové práce je představení slevových serverů jako nového marketingového nástroje pro stravovací zařízení. V teoretické části je probrána problematika marketingu v gastronomii, nových marketinových forem a je zde podrobně popsán princip fungování portálů hromadného nakupování. Cílem praktické části bylo načerpání znalostí a zkušeností jak model slevových serverů funguje v praxi stravovacích služeb. Na tuto problematiku je nahlíženo ze dvou úhlů pohledu a to z pohledu využití a přínosů slevových serverů pro stravovací zařízení a z pohledu využití a spokojenosti zákazníka. Podklady k praktické části byly načerpány na základě rozhovorů s vybranými slevovými servery, se spolumajitelkou restaurace "Mimoměsto", která v minulosti vícekrát využila nabídku slevových serverů a na základě podrobného terénního šetření ve vybraných gastronomických provozech, které se účastnily nabídky slevových serverů. Slevové servery jsou velmi mladé dynamické odvětví, kterému se v ČR začalo velmi dařit. Český zákazník si na ně zvykl a rád je využívá. Do budoucna se předpokládá, že bude docházet k růstu obratu slevových serverů, ale ke snižování jejich počtu, tak aby na trhu zůstaly pouze ty kvalitní.
Nové marketingové koncepty v nabídce stravovacích služeb
Kostková, Hana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním nových marketingových konceptů stravovacích služeb, především restaurací. Cílem práce je získání podrobnějších informací z oblasti marketingu stravovacích služeb, analýza nových konceptů a ověření hypotéz dotazníkového šetření. Práce je členěna do čtyř kapitol. Do popředí zájmu budou postaveny především inovativní a zážitkové marketingové přístupy, které budou teoreticky přiblíženy v první kapitole. V té bude dále nastíněna teorie marketingového řízení a charakteristika marketingu služeb. Ve druhé kapitole se práce zaměřuje na marketing služeb cestovního ruchu. Konkrétně se zde soustředí na specifika stravovacích služeb. Ve třetí kapitole jsou analyzovány marketingové koncepty stravovacích provozů v České republice a v zahraničí. Další, čtvrtá, kapitola obsahuje analýzu výsledků dotazníkového šetření prováděného online. Cílem tohoto průzkumu vypracovaného pro účely této diplomové práce je zjistit, jak velká část reprezentativního vzorku dotazovaných někdy navštívila, v Čechách nebo v zahraničí, zážitkovou restauraci a co konkrétního zážitek vyvolalo. Do další části této kapitoly jsou včleněny dva rozhovory s odborníky z oblasti pohostinství.
Organoleptické vlastnosti a kvalita stravy poskytované studentům v Menze JU v ČB ve srovnání se stravou převáženou klientům Nemocnice ČB, a.s.
RYTÍŘOVÁ, Zuzana
V bakalářské práci, jak již z názvu vyplývá, se zabývám kvalitou a organoleptickými vlastnostmi stravy připravované v Menze Jihočeské univerzity.V teoretické části práce se snažím pomocí literatury popsat základní zásady a složení kvalitní a zdravé stravy, popisuji historii a základní informace o klinické dietologii a vysvětluji důležitost organoleptických vlastností stravy. Dále se zde zabývám problematikou stravovacích zařízení a provozem menzy.Snažila jsem se touto cestou upozornit na důležitost stravy, která je nedílnou součástí léčby nemocného, a podle toho by měla být volena. V praktické části práce jsou zobrazeny výsledky kvantitativního dotazníkového šetření, prováděného u klientů Nemocnice České Budějovice a studentů Jihočeské univerzity. Toto šetření má za cíl upozornit na kvality a nedostatky jejich stravy a zjistit míru spokojenosti jak u klientů Nemocnice České Budějovice tak u studentů Jihočeské univerzity. Před zahájením šetření byly stanoveny tři hypotézy. Na základě vyhodnocení dat byla potvrzena pouze hypotéza číslo jedna a druhá část hypotézy číslo tři. Hypotéza číslo dvě a první část hypotézy číslo tři potvrzeny nebyly.
Srovnání režimu dne dětí na táborech dvou typů
JÁCHYMOVÁ, Kateřina
Abstrakt Srovnání režimu dne dětí na táborech dvou typů Bakalářská práce pojednává o podmínkách pobytu dětí na stanových a stálých táborech a zajištění jejich stravování. V jednotlivých kapitolách se zabývá podmínkami pro pobyt dětí na táboře, jejich stravováním, spokojeností, povinnostmi pořádající osoby, osobou zdravotníka a jeho úkoly a v neposlední řadě režimem dne dětí a zaměřením tábora. Cílem práce bylo nalézt rozdíly ve vybavenosti, zajištění provozu a režimu dne na dvou typech táborů (stanových a stálých). Ze stanových ZA (zotavovací akce) se jednalo o ZA v Sepekově U rybníka Chobot, Orlík u Schwarzenberské hrobky a v Pohoří {\clqq}Na Pile``. Ze stálých ZA se jednalo o RZ (rekreační zařízení) Zátaví, RZ Jiskra Dražíč a RZ Varvažov Avie. Byly stanoveny 3 hypotézy: H1: Stálé tábory jsou po stránce stavebně technické a provozní lépe zajištěny než tábory stanové, H2:Existují rozdíly ve vedení zdravotnické dokumentace na táborech stanových a stálých, H3: Existují rozdíly v režimu dne dětí na stanových a stálých táborech. Ke sběru dat ke splnění cíle byla použita metoda dotazování, technikou dotazníků, které byly rozdány 120 respondentům (děti mladšího školního věku) na vybraných táborech. Dále ke sběru dat byl uplatněn rozhovor s vedoucími a zdravotníky na těchto táborech. Dotazníky obsahovaly 19 otázek. Návratnost dotazníků byla 100%. Hodnocení dotazníků probíhalo zvlášť pro dívky a chlapce a zvlášť pro stanové a stálé tábory (v %). Cíl byl splněn, žádná ze 3 hypotéz nebyla potvrzena, byly však nalezeny rozdíly v hygienických podmínkách stravování, paradoxně v neprospěch stálých táborů. Dále byly nalezeny rozdíly v hodnocení pobytu na ZA z odpovědí dětí v dotaznících. Výsledky naší práce mohou posloužit terénním odborníkům, k další práci nebo k novelizaci stávající legislativy. Dále ke sjednocení pracovních postupů při výkonu státního zdravotního dozoru na ZA různého typu.
Analýza služeb cestovního ruchu v oblasti Novohradska
ŠINDELÍŘ, Michal
Práce analyzuje služby cestovního ruchu na území Novohradských hor a Novohradského podhůří a celkově charakterizuje potenciál cestovního ruchu v této oblasti. Cílem práce bylo navržení produktového portfolia a marketingový mix destinace vycházející z analýz destinace a terénního šetření. Důraz byl též kladen na zformulování pohledu na vývoj a propagaci mikroregionu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 34 záznamů.   začátekpředchozí23 - 32další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.