Název:
Mapování úrovně gastronomie ve vybraných restauracích v Českých Budějovicích
Překlad názvu:
The research of the quality of gastronomy in selected restaurants in České Budějovice
Autoři:
DVOŘÁK, David Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce je zaměřena na úroveň stravovacích zařízení a jejich služby. V teoretické části jsou stručně definovány stravovací služby, gastronomie, Hazard Analysis Critical Control Points. Zároveň je zde popsána hygiena ve společném stravování, udržení správné teploty jídel, dispoziční řešení provozovny, etika ve společném stravování, kouření, lidská potrava, způsoby a systémy obsluhy a kvalita služeb ve společném stravování. V praktické části jsou vyhodnocena data získaná pomocí dotazníků a následně zpracována do přehledných grafů. Dotazníky byly rozdány osobně. Provedený výzkum napomohl zjistit, jak veřejnost vnímá úroveň stravovacích služeb ve vybraných restauracích a jaké požadavky jsou kladeny ze strany zákazníků na provozovatele. Rovněž poukázal i na slabé stránky vybraných gastronomických zařízení v Českých Budějovicích. Cílem práce bylo zjištění úrovně poskytovaných služeb v gastronomii ve vybraných restauracích. Výsledky ukázaly, že úroveň nabízených služeb je na vynikající úrovniMy study focuses on different levels of catering facilities and their services. In a theoretical part catering services and gastronomy are briefly described. Hygiene in catering, ideal temperature keeping of meals, layout of premises, common catering ethics, smoking, diets, way of servicesand quality of services are also included. In a practical part you can find a survey results in clearly diagrams. The survey was made in person with respondents. Study has helped to find out public viewing of catering services quality in chosen restaurants and which requirements customers have. Survey also pointed on weak spots of some gastronomy shops in Ceske Budejovice. Target of my work was finding of different levels of restaurants in this area. And the result is that quality of services is excellent.
Klíčová slova:
gastronomie; stravovací zařízení; catering facilites; gastronomy Citace: DVOŘÁK, David. Mapování úrovně gastronomie ve vybraných restauracích v Českých Budějovicích. České Budějovice, 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/29902