Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 238 záznamů.  začátekpředchozí206 - 215dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza vína pomocí moderních analytických metod
Škařupa, Přemysl ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce je věnována problematice analýzy vína pomocí moderních analytických metod. Tematicky je rozdělena do dvou kapitol. V první části se zabývá chemickým složením vína od hlavních složek až po složky ve stopovém množství. Druhá část je věnována přehledu nejdůležitějších moderních analytických metod, které se používají pro analýzu jednotlivých sloučenin ve víně a hodnotí je z hlediska rozličných parametrů.
Sledování vybraných parametrů hroznového vína před expedicí
Trávníčková, Jiřina ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na laboratorní sledování a stanovování vybraných parametrů vína, kam řadíme měrnou hmotnost vína, obsah alkoholu, obsah redukujících cukrů, titrovatelných kyselin, těkavých kyselin a extraktu, obsah oxidu siřičitého a bílkovinnou a krystalickou stabilitu vína. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína od vstupních surovin po lahvování vyzrálého vína. Cílem experimentální části je popis analytických stanovení parametrů a celkový rozbor vzorku vína podle nařízení EEC č. 2676/90, kterým se určují metody Společenství po rozbor vín.
Rodinný dům sommeliera
Schwarzová, Veronika ; Pospíšil, Jaroslav (oponent) ; Smolka, Radim (vedoucí práce)
Předmětem mé bakalářské práce je návrh rodinného domu v obci Velešín v jižních Čechách. Objekt má dvě nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. Garáž pro jeden osobní automobil je součástí rodinného domu. Tato novostavba je navržena jako trvalé bydlení pro čtyřčlennou rodinu se vztahem k vínu a sommelierské činnosti. Konstrukční systém je stěnový zděný. Obytná část objektu je zastřešena pultovou střechou a nad garáží je střecha plochá. Pozemek je mírně svažitý, přístupný z místní komunikace orientované na sever.
Rodinný dům s vinárnou ve Vrbici
Zálešák, Roman ; Vlach, František (oponent) ; Štěpánek, Ladislav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem projektu dvougeneračního rodinného domu s vinárnou ve Vrbici. Stavba leží ve svažitém terénu. Objekt je zcela podsklepený a má dvě nadzemní podlaží. Druhé nadzemní podlaží je řešeno jako podkroví. Rodinný dům má atypický tvar, který je zčásti zastřešen dvouplášťovou sedlovou střechou a z části dvouplášťovou pultovou střechou.
Hroznová šťáva a její využití
Drobilová, Marcela ; Vítová, Eva (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
V bakalářské práci je popsána charakteristika složení vína, vinných hroznů a vinné šťávy jako přírodního produktu s příznivými účinky na zdraví. V bakalářské práci je stručně popsána i technologie zpracování vinných hroznů. Bakalářská práce byla zaměřena na možnost využití hroznové šťávy a výrobě produktů pro zdravou výživu. Byla testována účinnost hroznové šťávy a jejího využití v kombinaci s bezovou šťávou. V praktické části bylo provedeno senzorické testování chuti různých koncentrací jednotlivých složek (hroznové a bezové šťávy) tak, aby byla vybrána senzoricky nejvhodnější varianta produktu se zdravotně příznivými účinky.
Výroba vína se zaměřením na rozdíly v produkci "bio" vína a vína připravovaného běžnou cestou
Kubicová, Lenka ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vitoulová, Eva (vedoucí práce)
Bakalářská práce stručně popisuje technologii výroby bílého, červeného a růžového vína. Je zaměřena na bioprodukci vína, která je v současné době na vzestupu. Zahrnuje hlavní zásady a ochranné opatření ekologického zemědělství. Popisuje rozdíly v pěstování a technologii bio vína a vína připravovaného běžným způsobem. Popisuje choroby vína a napadení vína škůdci a ochranu proti nim v bio a nebio produkci. Také se zabývá rozdílem v organoleptických vlastnostech mezi těmito víny.
Mikrobiologie vína
Valicová, Markéta ; Navrátilová, Jana (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem práce bylo zkoumání množství a složení mikroflóry v průběhu výroby červeného vína. Studie byla provedena ve třech vinařstvích Velkopavlovické vinařské oblasti, které se od sebe liší technologickými kroky. Již v průběhu nakvášení byly použity tři různé technologické postupy, které se lišily v uplatňování komerčních kvasinek a enzymů, a oxidu siřičitého. Tato vinařství se však od sebe liší také teplotou během alkoholového kvašení a uplatněním komerčních bakterií v období malolaktického kvašení. Z experimentálních výsledků vyplývá, že použití různých technologických postupů vede k rozdílům v počtu životaschopných buněk jak kvasinek tak i bakterií a celkového počtu mikroorganismů v průběhu nakvášení, alkoholového kvašení a malolaktického kvašení.
Choroby a vady vína
Rychová, Alexandra ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice chorob a vad vína. Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na souhrnný přehled chorob a vad, které se mohou ve víně vyskytnout, popsat jejich původce, mechanismy vzniku a případně možnosti jejich odstranění. Práce se také stručně zabývá historií pěstování vinné révy na území České republiky, zpracováním hroznů a výrobou vína.
Mezinárodní obchod vínem se zaměřením na víno francouzské a region Alsasko
Puppová, Andrea ; Bolotov, Ilya (vedoucí práce) ; Müllerová, Františka (oponent)
Cílem této práce je zanalyzovat mezinárodní obchod vínem a charakterizovat pozici, kterou v něm zaujímá obecně francouzské a konkrétně regionální alsaské víno. Cílem autorky je také přiblížit postavení těchto vín na českém trhu. Práce se nejdříve věnuje obchodu s vínem v mezinárodním měřítku, tedy historii vinařství, světovým vinařským oblastem, produkci, exportu, importu, konzumaci a také mezinárodním organizacím a charakteristice tohoto odvětví v rámci EU. Dále se zaměřuje na výše zmíněné oblasti konkrétně ve Francii a ve francouzském regionu Alsasko. Třetí část práce hodnotí i za pomoci průzkumů provedených mezi českými spotřebiteli, dovozci a francouzskými exportéry vína postavení francouzských a alsaských vín na českém trhu s vínem.
Marketing strategy of a selected brand
Lášticová, Pavlína ; Průša, Přemysl (vedoucí práce) ; Hruška, Ján (oponent)
Cílem bakalářské práce je analyzovat marketingovou strategii značky argentinského vína Michel Torino. Pro hlubší analýzu je značka Michel Torino porovnávaná s chilským vínem značky Viňa Tarapacá. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy vztahující se k dané problematice. V úvodu praktické části je popsaný trh s vínem v České republice, následně základní charakteristiky výhradního dovozce vybraných značek. Dále jsou představené značky Michel Torino a Viňa Tarapacá. Na základě dat získaných v prvním výzkumu je analyzované povědomí o těchto značkách a ohodnocena jejich image. Druhý výzkum se zabývá aktuální situací značky Michel Torino v České republice, konkrétně řeší otázky rebrandingu značky. Na závěr jsou navržena konkrétní doporučení a návrhy pro zlepšení působení značky Michel Torino a Viňa Tarapacá na českém trhu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 238 záznamů.   začátekpředchozí206 - 215dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.