Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mezinárodní obchod vínem se zaměřením na víno francouzské a region Alsasko
Puppová, Andrea ; Bolotov, Ilya (vedoucí práce) ; Müllerová, Františka (oponent)
Cílem této práce je zanalyzovat mezinárodní obchod vínem a charakterizovat pozici, kterou v něm zaujímá obecně francouzské a konkrétně regionální alsaské víno. Cílem autorky je také přiblížit postavení těchto vín na českém trhu. Práce se nejdříve věnuje obchodu s vínem v mezinárodním měřítku, tedy historii vinařství, světovým vinařským oblastem, produkci, exportu, importu, konzumaci a také mezinárodním organizacím a charakteristice tohoto odvětví v rámci EU. Dále se zaměřuje na výše zmíněné oblasti konkrétně ve Francii a ve francouzském regionu Alsasko. Třetí část práce hodnotí i za pomoci průzkumů provedených mezi českými spotřebiteli, dovozci a francouzskými exportéry vína postavení francouzských a alsaských vín na českém trhu s vínem.
Vliv kulturních specifik Turecka na vstup do EU
Puppová, Andrea ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Kopecký, Jan (oponent)
Práce je zaměřena na charakteristiku Turecka jako kandidátské země na členství v Evropské unii. Hlavním cílem práce je definovat vliv kulturních specifik na přístupová jednání a případné budoucí členství země v EU. První kapitola práce se zaměřuje na základní charakteristiku Turecka z pohledu geografie, ekonomiky a vnitřní i vnější politiky. Druhá kapitola se věnuje kulturnímu vývoji a specifikům moderní Turecké republiky se zaměřením na charakteristiku obyvatelstva, definici turecké národní kultury na základě Hofstedeho analýz a také na specifika místního obchodního jednání a protokolu. Třetí kapitola popisuje problematiku vstupu Turecka do EU jak z hlediska geopolitického a ekonomického, tak právě z kulturně sociálního. Závěrečná kapitola práce je věnována analýze dotazníkového šetření zaměřeného na vnímání turecké kultury v České republice a na veřejné mínění Čechů o možném členství Turecka v EU.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.