National Repository of Grey Literature 87 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
Apartment house
Valentová, Nela ; Pilík, Václav (referee) ; Smolka, Radim (advisor)
The subject of this bachelor thesis is the processing of the design documentation for an object at the realization of the construction phase. The final object is a detached apartment building with 4 above floors and 1 underground floor. The building is designed at a flat terrain in village Vyskytná. In the new building there are 9 housing units with different sizes and dispositions with total capacity of 24 persons. The foundation structure is designed in the form of foundation strips. The walls are made of ceramic blocks and the walls on the underground floor are designed from permanent formwork. Ceiling constructions are designed as cast-in-place reinforced slabs. The object is roofed with a flat roof. On the second and third floor there is a balcony on the west side, there is also a terrace on the fourth floor. On the ground floor there is terrace in the same position. The external thermal insulation of the building is considered as the external thermal insulation composite system (ETICS).
Arpitha - hippocentre Podolí u Brna
Palová, Iva ; Muroň, Ivo (referee) ; Ležatka, Lukáš (advisor) ; Smolka, Radim (advisor)
The bachelor's thesis follows the course AG 032 completed in the second year of studies. The main topic is the design of the Arpitha Hippocenter complex in the village of Podolí u Brna. The land is located on the southern slope of the hill outside the village center. Next to the area of our concern, there is the premises of the former collective farm (JZD) located. The design of my hippocenter project is in the vein of a family stable, with emphasis on quality and pleasant environment for the recreational riding disciplines skills development. The complex should offer safe space for possible school trips and occasional races. The complex provides stables for 14 horses with facilities, spacious paddocks, a hall with a riding area of 20 × 40 m and a grandstand with sanitary facilities. Also, a circular riding hall, a mini zoo, storage of 190 bales of hay and sawdust and facilities for riders and club members with a clubhouse and club sauna are included.
Office Building
Tručka, Jiří ; Mizerová,, Lenka Smolková (referee) ; Smolka, Radim (advisor)
This master's thesis deals with project documentation of an office building with commercial premises, cafe, and canteen. The building is located in Žďár nad Sázavou, on plot 2197. The access road is from the north side. The building has 6 floors above ground and 2 underground floors. The building is designed as monolithic reinforced concrete frame with shear core. Basement consists of monolithic reinforced concrete walls. Whole building is based on reinforced concrete slab, which is supported by a system of piles. The external wall is designed from clay blocks. The facade is ventilated.
Extension of the sports complex
Anděl, Marek ; Mizerová,, Lenka Smolková (referee) ; Smolka, Radim (advisor)
This diploma thesis deals the project documentation for the new main building of the sports complex. The building will be built on brownfield between the football field and the pond. The building has three floors. The floor plan is rugged. It is built of ceramic blocks with horizontal reinforced concrete structures. The building is based on foundation strips and is covered by a flat roof. It will primarily serve the local football club and their fanclub. The building also has a small cafe.
SEKT WINERY PETRAK
Šeda, David ; Helis, Jan (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Smolka, Radim (advisor)
The bachelor's thesis follows up and further elaborates the architectural study prepared within the subject Studio Creation 2 - AG032 - Production Buildings. The main topic of the work is the new construction of a building for the production of sparkling wines. The building is located in the cadastral area of Kobylí in Moravia. The building is not typical in the surrounding buildings, but still respects the surrounding buildings. The street part of the building is bent with a street line, the height of the building does not exceed the surrounding buildings, but tries to fit into the sloping terrain on which the building stands. The building has two floors. The floor marked as 1S, occupies a purely production function and there is a complete line for wine production from pressing to bottling. This line is loosely connected to the sparkling wine production line. There are also archive and expedition warehouses on this floor. This floor is part of the whole street sunk into the terrain, as the land continues to slope downwards, the building gradually grows out of the terrain. Structurally, the 1S is designed as a so-called reinforced concrete white tub. It fulfills both the HI function of the substructure and the aesthetic function, which is described as visible concrete from the exterior and interior of the building. The 1st floor of the building is entered from the street part and this floor has several functions. In the front part there is all the administration of the building together with the wine and sparkling wine shop, through the so-called connecting block we get to the living area, where there are a total of 6 rooms for guests who can stay here. One of the rooms is designed as barrier-free. The construction system of the 1st floor is made of YTONG blocks. To achieve thermal comfort in the interior, this floor is insulated with mineral wool and a ventilated wooden facade made of Siberian larch is subsequently designed for the composition of the insulatio
Hotel Zubří
Dvořák, Martin ; Vaněk, Jiří (referee) ; Smolka, Radim (advisor)
The main subject of my diploma thesis is creating a design documentation for the construction of a hotel. The hotel has its own restaurant and is situated in the northern outskirts of Žďár nad Sázavou. The building is located on a slightly sloping terrain with small green vegetation. The hotel is three-story with partial basement. It is roofed with a pitched roof. The hotel meets the requirements of comfort star (***) in hotel rating. The accommodation capacity is 58 people placed into 13 rooms. Two rooms are designed to be accessible for people with reduced mobility and orientation. The rooms are located on the first and second floor. On the ground floor, there is an entrance hall with reception and toilets for the guests from the restaurant. In the south-western part of the hotel are located staff facilities such as a kitchen facility or a place of supply. The north-western part of the building is designed for the management and support areas. The building is designed to respect local regulations and construction principles. With its architectural design, the building completely fits into the surrounding landscape and does not disturb its character in any way.
Multifunctional object
Bogner, Michal ; Sládek, Jiří (referee) ; Smolka, Radim (advisor)
The aim of the diploma thesis was to create project documentation the new construction of a multifunctional building in the village of Dýšina. The architecture of the building is determined by the usage purpose. The administrative and residential part is designed as a three-level building and the warehouse part as a single-level one. It is a non-basement construction without a residential attic, a rectangular floor plan with maximum dimension of 63.4 x 26.26 m. The roofing is solved by a gabled roof. The layout and operational solution of the administrative part of the building is primarily focused on the offer of exhibited goods and their sale on the 1st floor. On this floor, there are offices, a shop with exhibited goods, a technical room and sanitary facilities, including toilets for people with reduced mobility. On the 2nd floor, there are commercial and manager offices. There is also a meeting room and a showroom. The residential part on the 3rd floor above the administrative part is divided into 4 residential units. The apartments are accessible from the central corridor. The entrance to the central corridor is secured with an external steel staircase on the north side of the building. The space of the storage hall is not divided to maximize usage of storage area. There is one office (26.95 m2) and storage space (973.65 m2) with a test elevator shaft. The entrance to this part is ensured by three gates and a gate with a ramp for tracks. The storage part is directly connected to the administrative part with a door.
Detached House with Business Premises
Tručka, Jiří ; Hrochová, Žaneta (referee) ; Smolka, Radim (advisor)
The subject of this bachelor’s thesis is the project documentation of detached house with business premises. The object is located in town Pohořelice, in the area of detached houses. Object consists of two parts. House for four family members and cafe. The building is non-basement. Family house has two floors, cafe has one floor. Whole object is founded on reinforced concrete slab, under which is located a layer of ceramic aggregate. Bearing system is from Calcium silicate masonry units. Roof construction consists of roof trusses. It is covered with concrete roof tiles. Ceilings within the family house are mostly made of FILIGRAN panels. The cafe ceiling is light type, hung up construction on roof trusses. The project documentation includes fire safety assessment, thermal assessment, acoustic assessment and the daylighting assessment.
Children, Youth and Adult Leisure Centre
Pitis, Dimitrios ; Marek, Jiří (referee) ; Šindlar, Jiljí (advisor) ; Smolka, Radim (advisor)
The topic of this bachelor thesis is the design of a new building of the Leisure center for Children, Youth and Adults. Leisure center is located in Brno in Kralovo Pole on Mojmir’s Square. The building is located in a gap between the two-storey building of the Gymnasium with a gable roof and the five-storey new building of a residential building with a flat roof. The new building fills the whole gap. The plot is slightly sloping towards Košinova Street and is directly connected to the grounds of the Elementary School in Brno, Košinova 22. The overall concept of the design envisages a partial connection of the school with the operation of the leisure center. Thanks to the designed passage, pedestrians can move freely through the garden to Mojmír’s Square. The aim of the proposal is to create a pleasant environment for cultural and other uses with the greatest possible multifunctionality, to suit all groups of visitors. The building has four floors and one underground floor. The underground floor is used for warehouses, technical equipment of the building and changing rooms. On the first floor there is a multipurpose hall, a small café and a leisure center itself. All these parts can work independently of each other thanks to separate entrances. On the second floor there is a bar used for events held in the hall and two classrooms. The whole floor is connected by a corridor with a door. There are classrooms and a living room on the third floor and the fourth floor serves primarily as an access to the generous roof terrace. Flat roofs above the hall and above the fourth floor are designed as extensive green. An interesting facade is a hanging facade consisting of a suspended stainless steel wire mesh, after which a climbing plant will grow Given the world orientation the parthenocissus is a suitable plant for the facade. In summer, its leaves will protect the glass façade from the sun's rays, in autumn the leaves will become intense red to purple and fall in
SEKT WINERY PETRAK
Cvrčková, Dana ; Myslín,, Jiří (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Smolka, Radim (advisor)
The subject of this bachelor thesis is a proposal of a new construction of the winery SEKT Petrák in Kobylí. The work is based on a previously developed study in the subject AG032 - Studio of Architectural Design II. The proposed construction is located in the village Kobylí in Moravia in the district of Břeclav. The building is on a slightly sloping land near the main road that leads from Kyjov to Velké Pavlovice. Construction of the winery consists of one building with two floors and an attic. One floor is partially embedded in the slope and the second floor is above ground. In the basement there is a sparkling wine production, utility rooms, warehouses and a parking space. On the ground floor there is a wine shop, wine tasting, administration and accommodation for 12 people. It is considered to build an apartment for winemakers in the attic, but is not the solution of this thesis. The construction system is combined. The ceiling structures are made of reinforced concrete slab and the whole building is reinforced with concrete rims. The whole construction is based on concrete strips on which a concrete slab reinforced with curry mesh is placed. The vertical constructions are made of ceramic cut blocks POROTHERM and the lower floor is made of concrete shuttering BEST, which is insulated with extruded polystyrene. The roof of the building consists of three intersecting, saddle roofs and a flat single-roof, which is drained by downspouts. Downspouts from pitched roofs are hidden in fake constructions that consist of wooden beams and OSB boards. The building has wooden elements in acacia wood that shields the building.

National Repository of Grey Literature : 87 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
1 Smolka, Radek
2 Smolka, Rastislav
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.