Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  začátekpředchozí18 - 27další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský záměr
Ondrušová, Denisa ; Žídková, Lucie (oponent) ; Sládková, Jitka (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je návrh podnikatelského plánu, který se zaměřuje na založení podnikání v oblasti pohostinství. Tento návrh bude v budoucnu využit pro založení kavárny BIO Caffé Green. Práce obsahuje všechny potřebné informace, které jsou nutné k založení kavárny a jejího uvedení do provozu včetně srovnání pokladních softwarů a výběru, který bude pro kavárnu nejvhodnější.
Informační systém pro správu rezervací v restauracích
Slanař, David ; Chabada, Tomáš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce pojednává o stávajícím stavu fungování rezervací v restauracích a jeho inovaci pomocí zavedení informačního systému pro vytváření a správu rezervací. Popisuje návrh internetové webové aplikace umožňující on-line vytváření rezervací samotnými uživateli a jejich následnou správu zaměstnanci. Dále popis ekonomického přínosu a jiných výhod plynoucích ze zavedení tohoto systému v reálném světě a v neposlední řadě řešení případných problémů při nasazování systému v praxi.
Podnikatelský záměr v oblasti pohostinství
Mazůrek, Václav ; Nejezchleb, Lubomír (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Podnikatelský plán v oboru pohostinství s náležitostmi pro založení firmy jsou hlavním cílem této bakalářské práce. Bakalářská práce vychází z teoretických poznatků. Ke splnění základního cíle je potřeba vypracovat analýzy rizik, trhu, konkurence a navrhnout marketingový, finanční a organizační plán.
Vliv kontroly na evaluaci a motivaci zaměstnanců
Voňavka, Adam ; Slavíček, Vojtěch (oponent) ; Konečný, Štěpán (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na motivaci a evaluaci zaměstnanců v gastro podniku, analýzu těchto činností a jejich vliv na nežádoucí chování personálu k podnikovým financím a majetku obecně. V první části budou popsána teoretická východiska problematiky, základní pojmy a jejich souvislosti. Poté bude celý problém důkladněji rozebrán a budou uvedeny praktické příklady problémů a jejich dosavadní řešení. Po tomto komplexním uvedení do problematiky budou navržena taková opatření, která by měla mít maximální možný efekt prostřednictvím teoretických poznatků, logických úvah a nakonec i praktických zkušeností.
Podnikatelský plán
Poláková, Jaroslava ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Habrnal, Marek (oponent)
Cílem práce je zpracování podnikatelského plánu café baru v centru Prahy. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou vymezeny struktura, obsah a zásady sestavení podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá popisem samotného podniku, analýzou jeho okolí, podmínkami podnikání v této oblasti a tvorbou finančního plánu. Finanční plán je sestaven pro tři scénáře na období tří let a obsahuje vybrané ukazatele rentability a metody hodnocení investice.
Analýza omezení kouření v pohostinských zařízeních vybraných států EU
Zágorová, Lucie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zákazu kouření na veřejných místech. Jedná se o velice diskutované, kontroverzní a přitom aktuální téma, které vyvolává debaty, zda jsou plošné zákazy kouření na veřejných místech prospěšné a jestli by tento trend měl být zaváděn i v dalších zemích. Cílem této práce je charakterizovat současný stav kouření ve světě a v Evropské unii a zhodnotit přístup k zavádění regulace kouření na veřejných místech, se zaměřením na pohostinství v jednotlivých zemích. Tyto výsledky vycházejí z výzkumů, které byly vypracovány Evropskou unií a dalšími světovými institucemi, které se touto problematikou zabývají. Díky studiím, které byly vypracovány v určitých zemích, jsou analyzovány ekonomické, zdravotní a společenské dopady, které s sebou regulace přinesla. Tyto závěry jsou využity pro předpověď možného vývoje v případě zavedení zákazu kouření v barech a restauracích v České republice.
Analýza marketingu vybraného gastronomického zařízení
Lásková, Karin ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Voříšková, Barbora (oponent)
Cílem práce je charakterizování konceptu Ambiente Restaurants Group, analýza jeho marketingových nástrojů v praxi a zmapování, jaké si vybudovalo know-how za dobu svého dosavadního působení. Teoretická část pojednává o pojmu marketing v obecné rovině, následně rozebírá marketingový mix v cestovním ruchu a na závěr se věnuje pohostinství a podnikání v něm. Praktická část začíná charakteristikou, vývojem konceptu a představením provozoven. Dále pak navazuje aplikováním marketingového mixu na reálnou činnost řetězce Ambiente. Závěrečným dotazníkovým šetřením dochází ke zhodnocení konceptu.
Příčiny neúspěchu v podnikání konkrétní malé firmy
Kovářová, Lenka ; Müllerová, Jana (vedoucí práce) ; Svobodová, Ivana (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na zjištění možných příčin neúspěchu malých podniků. Vymezuje konkrétní situace, které se mohou objevit při podnikání v oblasti pohostinství a poskytování sportovních služeb. Zpracovává názory zákazníků i zaměstnanců. Cílem práce je zhodnocení situace v konkrétním malém podniku, nalezení a konkretizace příčin neúspěchu této firmy a následné navrhnutí možných změn a řešení.
Získávání a výběr zaměstnanců v pohostinství
Petz, Milan
PETZ, Milena. Získávání a výběr zaměstnanců v pohostinství. Brno, 2013. Diplomová práce. PEF MENDELU. Diplomová práce se zaměřuje na proces získávání a výběr pracovníků v pohostinství. Ke zpracování literární rešerše je použita česká i zahraniční odborná literatura, odborné a vědecké časopisy a webové stránky, které se věnují získávání a výběru pracovníků. Výsledková část se zabývá zhodnocením současné situace na základě strukturovaných rozhovorů s majiteli či vedoucími pracovníky. Jsou popsány pracovní místa v pohostinství a porovnány kompetence absolventů odborných škol s požadavky podniku. Výstupem diplomové práce je návrh efektivního procesu získávání a výběru pracovníků v pohostinství. Tento návrh by měl sloužit jako podklad pro majitele či vedoucí pracovníky, kteří nemají příliš zkušeností se získáváním a výběrem pracovníků v tomto oboru, případně pro ty, kteří sice zkušenosti mají, ale nedaří se jim vybrat správného pracovníka do svých řad.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   začátekpředchozí18 - 27další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.