Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 27 záznamů.  začátekpředchozí18 - 27  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Penzion pro seniory
Doležal, Petr ; Utíkal, Aleš (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
V diplomové práci je řešena novostavba penzionu pro seniory. Tato diplomová práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém pozemku. Penzion má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické vybavení penzionu a sklady. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny služby pro veřejnost (cukrárna a kavárna, manikúra a pedikúra, lékárna a kadeřnictví), dále je zde jídelna, zázemí penzionu včetně kanceláře a recepce. Druhé a třetí nadzemní podlaží je určeno pro ubytování seniorů v jednolůžkových a dvoulůžkových bytech. Dále jsou zde společenské místnosti a zázemí penzionu. Nosnou konstrukci tvoří keramické zdivo tloušťky 250 a 300 mm a železobetonové sloupy. Zdivo a sloupy jsou založeny na základových pasech z prostého betonu a na betonových patkách. Penzion je zastřešen dvouplášťovou šikmou střechou s nosnou konstrukcí z dřevěných příhradových vazníků. Fasáda objektu je z části řešena jako provětrávaná. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem.
Podnikatelský plán - Jídelna u Marků
Ďuránová, Lucie ; Malá, Marie (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá podnikatelským plánem na založení jídelny U Marků, která bude sídlit ve městě Letohrad a zabývat se poskytováním obědů podle potřeb zákazníků. Podnikatelský plán stanoví teoretické pojmy, analyzuje současnou situaci trhu a vnější a vnitřní prostředí. Na základě analýzy v návrhové části je sestaven podnikatelský plán včetně zhodnocení využitelnosti.
Polyfunkční dům
Fux, Ondřej ; Hrdličková, Eliška (oponent) ; Sukopová, Dáša (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem polyfunkčního třípodlažního domu. Návrh obsahuje volbu konstrukčního systému, volbu zdiva, oken, návrhem základových patek, schodiště, množstvím parkovacích ploch, odvodněním ploché střechy, hospodařením v dešťovou vodou. Ve specializované části je navržen systém nuceného větrání budovy s VRF systémy vytápění / chlazení s přečerpáváním tepla. Je proveden kontrolní výpočet únosnosti stropní konstrukce.
Ubytovna pro studenty
Antoňů, Vlasta ; Bartolšic, Vít (oponent) ; Matějka, Libor (vedoucí práce)
Tato práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provedení stavby. Projekt řeší novostavbu ubytovny pro studenty ve městě Ostrava – Zábřeh nad Odrou. Novostavba je určena pro ubytování studentů pro celoroční obývání. V budově je jídelna určená jak pro ubytované studenty, tak pro studenty z okolních škol. Mají zde k dispozici posilovnu, místnost na stolní tenis a multimediální učebny. Objekt je situován na rovinném terénu. Má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. Budova je zděná z keramických tvárnic systému Porotherm, suterénní zdivo z betonových tvárnic, strop je z předem předpjatého panelu Spiroll a střecha je jednoplášťová plochá.
Domov důchodců ve Skrbeni
Gabrlíková, Markéta ; Žalud, Petr (oponent) ; Štěpánek, Ladislav (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je návrh domova důchodců ve Skrbeni.Navržená stavba má tři nadzemní podlaží se stěnovým nosným systémem. V 1S je technické zázemí. V 1NP je rehabilitace, kuchyň se zázemím a jídelna. Ve 2NP a 3NP jsou lůžková oddělení.
Analýza stravování na základních školách v Anglii
Lukešová, Monika ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá školním stravováním v Anglii. Zaměřuje se na historii stravování v Anglii, podrobněji se zabývá školním stravováním a nutričními standardy školních obědů. Cílem bakalářské práce je zjistit, zda úsilí škol mít kvalitnější obědy má pozitivní dopad na vývoj a chování dětí a zda školní stravování se zlepšuje. Způsob poskytování školních obědů a aktivity škol jsou ukázány na dvou konkrétních školách.
Stav školního stravování na ZŠ Brno Otevřená
Koláčková, Veronika
Bakalářská práce popisuje školní stravování v České republice. V první části se zabývá základními předpisy týkající se stravování ve školních jídelnách, popisuje význam školního stravování, požadavky na výživu a doporučené výživové dávky. Dále popisuje systém HACCP, vymezuje pojem spotřební koš a jídelní lístek. Jsou zde stručně rozebrány programy, které pomáhají školám vést děti ke zdravé výživě. Zabývá se vlivy působící na výživu dětí a zdravotními problémy, jako je například obezita a potravinové alergie a intolerance. Nakonec stručně charakterizuje systém školního stravování v zahraničí. Druhá část je zaměřena přímo na ukázku stravování na ZŠ Brno Otevřená v Žebětíně, kde je popsán systém stravování a ukázána příručka systému HACCP. V závěru práce je vyhodnocení dotazníku, který podrobil strávníky otázkami týkající se stravování ve školní jídelně na této základní škole.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 27 záznamů.   začátekpředchozí18 - 27  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.