Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh změn materiálových toků s ohledem na výrobní proces
Koláčková, Veronika ; MBA, Martin Mlčák, (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá optimalizací materiálových toků ve společnosti Pamet spol. s r. o. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část popisuje podnikání společnosti, její výrobní program, zákazníky, dodavatelé a konkurenci. Druhá část je teoretická, obsahuje vysvětlení teoretických pojmů, ke kterým je při zpracování této práce přihlíženo. Ve třetí části je analyzován nákup, hodnocení dodavatelů a skladování ve společnosti. Poslední část obsahuje návrhy řešení zjištěných problémů v analytické části.
Úroveň hygieny a sanitace v masném provozu
Koláčková, Veronika
práce se zabývala úrovní hygieny a sanitace v masném provoze. Cílem bylo posouzení účinnost sanitace z hlediska mikrobiální kontaminace. V první části této práce byly zpracovány informace o evropské i české legislativě zabývající se bezpečnosti potravin, byly popsány kontrolní orgány, které drží dohled nad legislativními požadavky. Dále byly vysvětleny systémy zajišťující správnou výrobní hygienou praxi, kde se práce zabývala sanitačními postupy a systémem HACCP. Nakonec jsou zde charakterizovány indikátorové mikroorganismy. V druhé části byl popsán postup pro zjištění úrovně hygieny. Byla zde uvedena vybraná místa podle potencionální rizikovosti, u kterých se sledoval pomocí stěrů výskyt celkového počtu mikroorganismů, Enterobacteriaceae a plísní a kvasinek. Na základě získaných výsledků byla porovnána místa a následně byla vyhodnocena účinnost sanitace. Výsledky byly porovnány s vyhláškou č. 289/2007 Sb. Lze tvrdit, že nebyl prokázán statisticky významný rozdíl (p>0,05) v celkovém počtu mikroorganismů, Enterobacteriaceae a plísní a kvasinek na jednotlivých místech ani při odběrech stěrů v různém čase po sanitaci. Z průměrných výsledků (n=3) bylo zjištěno pouze jedno místo, které překročilo maximální hodnotu uváděnou ve vyhlášce č. 289/2007. To však nastalo pouze u celkového počtu mikroorganismů. Kontaminace míst plísní a kvasinek nebyla na některých místech zjištěna, na detekovaných místech nedosahovala hraniční hodnoty, u bakterií Enterobacteriaceae byla zjištěná kontaminace minimální. Efektivní sanitace, tedy především čištění a dezinfekce strojů, zařízení a pracovních nástrojů v potravinářských provozech je jedním z nejdůležitějších prostředků při zabezpečení hygienické a zdravotní nezávadnosti potravin.
Měření výkonnosti podniku
Koláčková, Veronika ; Ing.Martin Mlčák (oponent) ; Kocmanová, Alena (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti podniku za pomoci finančních a ekonomických ukazatelů. Práce vychází především z účetních výkazů rozvahy a výkazu zisku a ztrát. V závěru práce jsou shrnuty hlavní poznatky provedených analýz a představeny doporučení ke zlepšení finanční výkonnosti podniku.
Zpomalení zralosti odrůdy Golden Delicious účinkem 1-MCP během chladírenského skladování
Koláčková, Veronika
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2014-2015. Cílem této práce bylo vyhodnotit parametry, které nejlépe rozliší účinek 1-MCP. Účinek 1-MCP byl vyhodnocen prostřednictvím stanovení rozpustné sušiny, titračních kyselin, pevnosti dužniny, produkce etylenu, intenzity dýchání a hmotnostních ztrát. V teoretické části se práce zabývá obecnou charakteristikou jabloní, látkovým složením plodu, charakteristikou etylenu a účinkem 1-MCP na plody klimakterické.
Stav školního stravování na ZŠ Brno Otevřená
Koláčková, Veronika
Bakalářská práce popisuje školní stravování v České republice. V první části se zabývá základními předpisy týkající se stravování ve školních jídelnách, popisuje význam školního stravování, požadavky na výživu a doporučené výživové dávky. Dále popisuje systém HACCP, vymezuje pojem spotřební koš a jídelní lístek. Jsou zde stručně rozebrány programy, které pomáhají školám vést děti ke zdravé výživě. Zabývá se vlivy působící na výživu dětí a zdravotními problémy, jako je například obezita a potravinové alergie a intolerance. Nakonec stručně charakterizuje systém školního stravování v zahraničí. Druhá část je zaměřena přímo na ukázku stravování na ZŠ Brno Otevřená v Žebětíně, kde je popsán systém stravování a ukázána příručka systému HACCP. V závěru práce je vyhodnocení dotazníku, který podrobil strávníky otázkami týkající se stravování ve školní jídelně na této základní škole.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.