Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 30 záznamů.  předchozí11 - 20další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Penzion pro seniory
Juríková, Veronika ; Utíkal, Aleš (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
V diplomové práci je řešena novostavba penzionu pro seniory. Tato diplomová práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém pozemku. Penzion má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické vybavení penzionu a sklady. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny služby pro veřejnost cukrárna a kavárna, kadeřnictví, dále je zde jídelna. Druhé a třetí nadzemní podlaží je určeno pro ubytování seniorů v jednolůžkových a dvoulůžkových bytech. Dále jsou zde společenské místnosti a zázemí penzionu. Nosnou konstrukci tvoří keramické zdivo tloušťky 300 mm a železobetonové sloupy. Zdivo a sloupy jsou založeny na základových pasech z prostého betonu a na betonových patkách. Penzion je zastřešen pultovou střechou. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem.
Rodinný dům s cukrárnou
Šubrtová, Michaela ; Matoušková, Ilona Kalivodová (oponent) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je zpracování stavebně technické části projektové dokumentace pro realizaci novostavby rodinného domu s cukrárnou v obci Květnice. Objekt je určen pro pětičlennou rodinu. Navržený dům má dvě nadzemní podlaží. Je navržen jako samostatně stojící na rovinatém terénu. Nosný systém objektu je navržen ze systému Porotherm. Střecha nad cukrárnou je plochá, nad RD je řešena novodobým vazníkovým krovem. Na střešní krytinu je použit systém Bramac.
Návrh podnikatelského plánu cukrárny
Bradićová, Kristina ; Koudelková, Petra (vedoucí práce) ; Vranka, Marek (oponent)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení luxusní cukrárny Carpe Culinam v centru Prahy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů týkajících se podnikání a podnikatelského plánu, právních forem podniku a specifik marketingu v gastronomii, a vysvětluje teorie marketingového mixu rozšířených P, SWOT a PEST analýzy. Praktická část aplikuje teoretické poznatky na konkrétní podnikatelský záměr. Zahrnuje detailní popis podniku, analýzu odvětví, výrobní, marketingový, organizační a finanční plán, harmonogram a hodnocení rizik. Každá z těchto částí je podrobně rozpracována s cílem poskytnout co nejkomplexnější pohled na plánovaný podnik. Finanční plán detailně rozepisuje počáteční investice a plánovaný výkaz zisku a ztrát, což poskytuje jasný přehled o finančních aspektech podniku. V závěru práce je podnikatelský plán prezentován jako nástroj, který by mohl posloužit jako základ pro založení a provoz luxusní cukrárny Carpe Culinam. Klíčová slova podnikatelský plán, založení podniku, společnost s ručením omezeným, cukrárna, marketingový plán
Velké sousto
Chromečková, Nikola ; González, Daniel (oponent) ; Tobola, Ondřej (vedoucí práce)
Při výběru tématu pro svou bakalářskou práci jsem začala zkoumat a objevovat nové polohy designu. Propojení gastronomie a designu vzniklo přirozeně na základě rodinného podnikání a mé dlouhodobé práce v gastronomických provozech různého typu. Toto vše vedlo v průběhu studia také k častým interpretacím v ateliérové tvorbě. Přístup k jídlu z pozice designérky mě baví díky určitému změkčení procesu, kdy je možné továrnu vyměnit za kuchyni a svou prací vstupovat do života uživatelů prostřednictvím jejich smyslového vnímání. Zároveň je pro mě jídlo jeden z nejdůležitějších prvků našeho sociálního života i osobního prožívání. Bakalářská práce tedy navazuje na dlouhodobou oblast mého zájmu a je postavena na důkladné rešerši řešeného tématu. Otázka, kterou jsem se zabývala, bylo hledání tradice v lokálním cukrářství. Co definuje místní dezerty a kulturu jejich vychutnávání? V prvotní fázi, jejíž shrnutí je součástí této teoretické části bakalářské práce, jsem se věnovala historii cukrářství na našem území, pojmu zákusek a co jej tvoří a řešila jsem jaké podoby a funkce měla cukrárna v historii. V následující fázi jsem tyto poznatky využila při tvorbě nového produktu pro cukrářskou výrobnu a mapování současné estetiky oboru.
Zpracování podnikatelského záměru vybraného produktu
TESAŘOVÁ, Marie
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu na založení výrobny dortů s názvem "Dortíkárna". V teoretické části jsou popsány základní pojmy podnikání, počáteční kroky při zakládání vedlejší živnostenské činnosti, marketingový mix, sociologické šetření a definice cukrářství. Ve vlastní práci je samotná realizace podnikatelského plánu podložená analýzami, aplikovaná na konkrétní situaci, tvorba webových stránek a reklamy na sociálních sítích. Na závěr je zhodnocení celého podnikatelského plánu.
Informovanost dětí o složení vybraných cukrovinek
Beer, Monika ; Váchová, Alena (vedoucí práce) ; Kovaříková, Miroslava (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá tématem informovaností dětí o složení vybraných cukrovinek a obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na informace týkající se informací o cukrovinkách a jejich složení, zdravotních rizicích spojených s konzumací cukrovinek a zdravého životního stylu u dětí staršího školního věku. V praktické části jsou jednotlivé kapitoly zaměřeny na dotazníkové šetření, získání informací a vizualizaci informací vedoucí k jasným závěrům cíle této práce. Výzkumné šetření této absolventské práce potvrdilo, že jsou žáci staršího školního věku ze Základní školy Dubí 1 informováni o složení a obsahu přídatných látek v cukrovinkách a jsou informováni o vzniku zdravotních rizik, které mohou být spojené s jejich konzumací v případě 48 % oslovených chlapců a dívek. Výzkumné šetření bylo uzavřeno s výsledky správných odpovědí oslovených žáků staršího školního věku ze základní školy Dubí 1. Získaná data poskytla informace, že:  žáci staršího školního věku sledují složení cukrovinek na jejich obalech od výrobců v průměru ve 41 % oslovených žáků  žáci ZŠ Dubí 1 jsou o přítomnosti přídatných látek informováni v průměru v 28 % případech  žáci staršího školního věku ZŠ Dubí 1 mají vědomosti o zdravotních rizicích, které vznikají při nadměrné konzumaci cukrovinek v...
Obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou
Machová, Kamila ; Marek, Jiří (oponent) ; Šindlar, Jiljí (vedoucí práce) ; Struhala, Karel (vedoucí práce)
Cílem této práce je obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou. Tento objekt se nachází ve středu jižní části obce Vážany nad Litavou, na hlavní ulici. Objekt je situován zhruba do středu řady usedlostí na západní straně této ulice. Objekt je členitá nárožní budova. Stavba není kulturní památkou, ale v rámci této práce se snažíme ke stavbě přistupovat, jako by byla kulturní památkou. Historie objektu není příliš zdokumentována a první písemné zmínky pochází z roku 1643. Jezuité v 16. století postavili ve Vážanech nad Litavou nejen hospodářský objekt, ale i zámek v nárožní poloze, který je zčásti patrový a z části přízemní. V 19. století se zámek přeměňuje na klasicistní. Po roce 1945 byl celý objekt zkonfiskován a propadl ve prospěch státu. O 5 let později dostalo zámek do správy nově založené jednotné zemědělské družstvo. V budově byly vytvořeny kanceláře družstva a v patře dvě bytové jednotky, které později nahradily pouze skladové prostory. Dnes slouží budova zámku potřebám různých soukromých institucí a zůstala v podobě, jakou získala za Linhartů na počátku 19. století. Cílem mého návrhu je obnovit stavbu tak, aby znovu sloužila veřejnosti. Zásah do vnějšího vzhledu z uliční části se projeví výměnou a zvýšením krovů v pravém i levém křídle budovy, výměnou střešní krytiny, přidáním střešních oken a výměnou stávajících oken za okna šestitabulková. Objekt dostane novou fasádu. Vzhled budovy ze strany ode dvora bude doplněn o obdélníkovou přístavbu z oceli se skleněnou fasádou a zdobenou výtvarnou vitráží. Tato přístavba bude obsahovat nové schodiště.
Podnikatelský záměr – Založení malého podniku
Zhořová, Monika ; Taranza,, Luboš (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu na založení malého podniku, jehož hlavní činností je prodej cukrovinek ze želé a jiných sladkých bonbónů – Le Bonbon v blízkosti centra města Brna. Práce je rozdělena do tří částí – teoretickou, analytickou a praktickou část.
Rodinný dům s provozovnou
Dýnková, Eliška ; Hobzová, Klára (oponent) ; Maceková, Věra (vedoucí práce)
Tématem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace novostavby rodinného domu s funkčně oddělenou provozovnou cukrárny, která tvoří samostatnou provozní i funkční jednotku (má samostatný vstup). Objekt se nachází v nezastavěné lokalitě obce Prace v katastrálním území Prace, Brno-venkov na parc. č. 776/7 a 776/8. Pozemky se nachází na ulici Blažovská. Jedná se o dvoupodlažní rodinný dům s částečným podsklepením a valbovou střechu malého sklonu. Součástí této novostavby je také venkovní sklad a otevřené garážové stání s plochou střechou, která tvoří prostor terasy v druhém nadzemním podlaží. Dvě terasy se nachází i v prvním nadzemím podlaží. Rodinný dům je dominantní stavbou díky sloupům nesoucí terasu a balkon na východní straně a tvoří podpůrnou konstrukci pro valbovou střechu, dále díky francouzským oknům od firmy RI- okna, navrženým v obou podlažích a dekorativnímu podbití střechy a dělících pásů z polystyrenu od firmy JKR GROUP. Objekt má dva hlavní samostatné vstupy a dva vstupy vedlejší. Hlavní vstup do rodinného domu se nachází v úrovni prvního nadzemního podlaží, kde jsou navrženy kuchyň se vstupem na terasu, obývací pokoj, hygienické zařízení a dále třeba prádelna se vstupem na zahradu. Hlavní vstup do provozovny cukrárny se nachází taktéž v úrovni prvního nadzemního podlaží a je řešen jako bezbariérový. Součástí cukrárny je sklad, toaleta a kuchyňka pro dvoučlenný personál. Druhé nadzemní podlaží tvoří hygienické zařízení, pokoje a ložnice s šatnou a přístupem na terasu. V suterénu se nachází technická místnost, hygienické zařízení, sklady, sklep a posilovna. V rámci provozu cukrárny je navrženo venkovní parkovací stání pro 3 automobily a jedno stání pro osoby ZTP a ZTPP.
Stanovení Staphylococcus aureus a Bacillus cereus v cukrářských výrobcích
Vdolečková, Monika ; Necidová,, Lenka (oponent) ; Šárka,, Bursová (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na popis bakterií Bacillus cereus a Staphylococcus aureus, jakožto bakterií, které mohou kontaminovat suroviny ať už rostlinného či živočišného původu. Obě tyto bakterie se mohou vyskytovat v půdě, ve vodě, ale můžeme se s nimi i setkat na naší pokožce. Tato skutečnost může napomáhat kontaminaci při výrobě cukrářských výrobků. V experimentální části byly zpracovány odebrané vzorky vánočního cukroví. U vánočního cukroví byla sledována přítomnost výše zmíněných bakterií a u vzorků, kde byla přítomnost bakterií prokázána, byly dále detekovány geny kódující produkci toxinů. Ze stanovených výsledků vyplývá, že vánoční cukroví z tržní sítě i domácí výroby není hlavním zdrojem S. aureus, ale jsou možným zdrojem toxigenních kmenů bakterie B. cereus.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 30 záznamů.   předchozí11 - 20další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.