Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Velké sousto
Chromečková, Nikola ; González, Daniel (oponent) ; Tobola, Ondřej (vedoucí práce)
Při výběru tématu pro svou bakalářskou práci jsem začala zkoumat a objevovat nové polohy designu. Propojení gastronomie a designu vzniklo přirozeně na základě rodinného podnikání a mé dlouhodobé práce v gastronomických provozech různého typu. Toto vše vedlo v průběhu studia také k častým interpretacím v ateliérové tvorbě. Přístup k jídlu z pozice designérky mě baví díky určitému změkčení procesu, kdy je možné továrnu vyměnit za kuchyni a svou prací vstupovat do života uživatelů prostřednictvím jejich smyslového vnímání. Zároveň je pro mě jídlo jeden z nejdůležitějších prvků našeho sociálního života i osobního prožívání. Bakalářská práce tedy navazuje na dlouhodobou oblast mého zájmu a je postavena na důkladné rešerši řešeného tématu. Otázka, kterou jsem se zabývala, bylo hledání tradice v lokálním cukrářství. Co definuje místní dezerty a kulturu jejich vychutnávání? V prvotní fázi, jejíž shrnutí je součástí této teoretické části bakalářské práce, jsem se věnovala historii cukrářství na našem území, pojmu zákusek a co jej tvoří a řešila jsem jaké podoby a funkce měla cukrárna v historii. V následující fázi jsem tyto poznatky využila při tvorbě nového produktu pro cukrářskou výrobnu a mapování současné estetiky oboru.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.