Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 35 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Cenová rozdílnost bioproduktů a jejich substitutů
Řeháková, Julie ; Toth, Štefan (vedoucí práce) ; Pavel, Pavel (oponent)
Bakalářská práce se věnuje rozdílnosti vnímání biopotravin a bioproduktů zákazníkem. V práci jsou analyzovány teoretické pojmy, týkající se biopotravin na českém trhu a pojmy týkající se chování spotřebitele. Zahrnuje marketingový výzkum týkající se spotřebitelského chování prostřednictvím dotazníkového šetření. Výsledky on-line výzkumu jsou formulovány graficky a slovně, přičemž výsledky ukazují, že současní zákazníci si biopotraviny nakupují, avšak jejich zvýšení cen by znamenalo velký pokles zákazníků.
Statistická analýza preferencí ve spotřebě biopotravin
Houšková, Alice ; Hlavsa, Tomáš (vedoucí práce) ; Michal, Michal (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení preferencí ve spotřebě biopotravin v České republice. V teoretické části jsou shrnuty poznatky z literatury, které se týkají dané problematiky. Detailně sleduje produkci a spotřebu biopotravin a mapuje tržní prostředí. V praktické části byly vysloveny hypotézy, které pomocí dotazníkového šetření byly potvrzeny či vyvráceny. Dále byly zjištěny preference spotřebitelů biopotravin, které byly následně zanalyzovány a vyhodnoceny. Bylo provedeno zjištění cen vybraných biopotravin v jednotlivých obchodních řetězcích a jejich následné porovnání s běžnými potravinami. Výsledky tohoto zkoumání mohou být užitečné pro začínající tržní subjekty při rozhodování, na který tržní segment či produkt se zaměřit.
Spotřebitel a nákup biopotravin ve vybraném regionu
Nachtigallová, Julie ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Bakalářská práce charakterizuje ekologické zemědělství a trh s biopotravinami v České republice. Cílem bakalářské práce je porovnat chování spotřebitelů na trhu s biopotravinami mezi Středočeským krajem a hlavním městem Prahou, k čemuž bylo využito dotazníkového šetření v těchto krajích. Výsledky dotazníkového šetření jsou následně zpracovávány v programu Excel a porovnávány mezi sebou. V diskuzi jsou výsledky vlastního šetření porovnávány s odbornou literaturou a jsou zde navržena doporučení výrobcům a distributorům biopotravin v České republice pro zlepšování jejich postavení na trhu s potravinami.
Světový trh bioproduktů a postavení ČR na tomto trhu
Novotný, Ondřej ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Klosová, Anna (oponent)
Práce analyzuje stav světového trhu bioproduktů a postavení České republiky na něm. Rozebírá základní informace o tomto trhu a historické kořeny, které umožnily obchodu s bioprodukty vzniknout. Detailně je zmapována produkce a spotřeba bioproduktů, obzvláště biopotravin, ve vybraných zemích ze všech oblastí. Část věnovaná České republice ukazuje vývoj a strukturu výroby i spotřeby bioproduktů u nás. Český trh je následně porovnán s trhem světovým a jsou uvedeny vlivy, které na produkci i spotřebu bioproduktů působí. Údaje zjištěné jak ze světového, tak i z tuzemského trhu podporují hypotézu, že trh s bioprodukty neustále roste. Druhá hypotéza, která se týkala poptávky po bioproduktech na českém trhu, potvrzená nebyla. Vzhledem k vysokým cenám bioproduktů a nedůvěře obyvatel v jejich kvalitu, poptávka po bioproduktech v předchozích letech spíše klesala.
Vývoj a význam ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji
Klenková, Tereza
Cílem je vyhodnotit vývoj a význam ekologického zemědělství a biopotravin v Jihomoravském kraji. Zjištěná data pak porovnat s ostatními kraji ČR, popřípadě s celou ČR. Jihomoravský kraj vzhledem ke své poloze patří k oblastem s nízkým zastoupením ekologických ploch, od roku 2008 zde jsou ale absolutně největší plochy orné půdy a trvalých kultur (nachází se zde více jak 95 % z celkové rozlohy vinic), naopak nejmenší plochy trvalých travních porostů. Pěstuje se zde až 85 % veškeré ekologicky pěstované zeleniny v ČR. V živočišné výrobě dominuje chov ovcí, následovaný chovem skotu. Typické pro Jihomoravský kraj jsou vinohrady a vinařství, proto i nedílnou součástí je zhodnocení produkce vína, především tedy bio vína v tomto kraji.
Regionální trh vybranými bio komoditami: bio brambory, ovoce a zelenina
TANCEROVÁ, Pavla
Analýza jihočeské ekologické produkce a distribuce "bio brambor, ovoce a zeleniny". Zaměření na faremní produkci, distribuční kanály, zpracovatelské využití a uplatnění na regionálním trhu (maloobchod, stravovací služby). Vymezení možností optimalizace výrobně distribučního řetězce, podmiňujícího širší zastoupení vybraných bio komodit na regionálním trhu.
Regionální trh vybranými bio komoditami: bio maso
LEŠTINOVÁ, Iva
Diplomová práce se zabývá ekologickou živočišnou produkcí v Jihočeském kraji. Cílem diplomové práce byla analýza jihočeské ekologické masné produkce, produkce masa, vajec a medu a distribuce daných biokomodit. Prostřednictvím zpracování dat z databáze ÚZEI a dotazníkového šetření realizovaného na úrovni ekologických zemědělců hospodařících v Jihočeském kraji s platným certifikátem pro masnou produkci byl zhodnocen vývoj a současná tržní situace bio masné produkce v Jihočeském kraji.
Konverze rodinné farmy na ekologický způsob hospodaření
ŠVOJGR, Josef
Práce je zaměřena na vyhodnocení současného stavu hospodaření a vytvoření plánu přechodu Angus farmy na ekologický způsob hospodaření v rostlinné i živočišné výrobě. V období konverze farmy, které trvá dva roky u orné půdy, luk a pastvin se musí hospodaření uvést do souladu se zákonem č. 344/2011 o ekologickém zemědělství. Teoretická část obsahuje základní informace o historii ekologického zemědělství v ČR, vymezení základních pojmů, jako je např.: ekologické zemědělství, ekofarma, bioprodukt, biopotravina. Další informace pojednávají o hlavních cílech ekologického zemědělství, legislativě, kontrole, certifikaci a v neposlední řadě o státní podpoře ekologického zemědělství. Druhá část práce analyzuje současný stav farmy, u které se popisuje struktura rostlinné výroby, struktura živočišné výroby, používaná technika a agrotechnické operace, personální zajištění, bilance živin, bilance krmiv, používání chemických prostředků a SWOT analýza stávajícího stavu. V poslední části práce se navrhuje struktura rostlinné a živočišné výroby pro konverzi u které se popisuje bilance živin, bilance krmiv, personální zajištění, modernizace provozu, zavedení agroturistiky, ekonomické zhodnocení a SWOT analýza stávajícího stavu po konverzi.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 35 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.