Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Cestovní ruch zvolené destinace v České republice
Řeřichová, Kristýna ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou problematiky cestovního ruchu v dané destinaci. V tomto případě je práce zaměřena na problematiku mikroregionu Podblanicko. V první části práce jsou obecně popsány základní pojmy cestovního ruchu, jeho vývoj a druhy. Další část práce charakterizuje mikroregion, jeho polohu a jaké jsou zde podmínky pro cestovní ruch. Zaměřuje se také na kulturní a historické památky destinace a poskytuje přehled o ubytovacích a stravovacích zařízeních. Poslední část práce je zaměřena na aktuální situaci v mikroregionu, kdy je prováděna analýza pomocí dotazníkového šetření. Z jeho následného vyhodnocení je předloženo celkové zhodnocení a doporučení, které by mohlo pomoci ke zvýšení návštěvnosti dané destinace.
Spotřebitelské chování v oblasti sportovní a zdravé výživy
Juřík, Aleš ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Tato bakalářská práce se zajímá chováním spotřebitelů v oblasti sportovní a zdravé výživy. Jejím cílem je identifikace základních aspektů spotřebitelského chování v dané oblasti. V práci je popsána problematika chování spotřebitelů této kategorie, jsou rozebrány faktory působící na spotřebitele a je zpracována nabídka produktů a jejich výrobců a prodejců. Pro dosažení cíle bylo provedeno dotazníkové šetření. Zpracované výsledky tohoto šetření diskutují problematiku spotřebitelského chování a preferencí spotřebitelů sportovní a zdravé výživy a faktory na ně působící. Na základě dotazníkového šetření jsou formulována doporučení pro výrobce a prodejce zdravé a sportovní výživy.
Uplatnění vybraného produktu ve školních jídelnách
Vodička, Jan ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Práce je zaměřena na zájem spotřebitelů v dané lokalitě o nový produkt, kterým je čerstvě pokrájené jablko, v hygienickém sáčku s trvanlivostí 12 dnů. Metodika vlastní práce spočívá ve vytvoření a vyhodnocení dvou dotazníkových šetření, kterých se zúčastnilo 69 zástupců škol a 116 rodičů dětí ve věku od 3 do 15ti let. Výsledky šetření, které se týkalo především škol ukázalo, že školy nemají možnost nabídnout dětem čerstvé, umyté, hygienicky připravené ovoce určené přímo ke konzumaci na výletech, sportovních akcích atd., z tohoto důvodu by byly ochotny tento nový produkt dětem zakoupit. Dotazníkové šetření, které se týkalo rodičů dětí, ukázalo, že rodiče neshledávají množství a výběr ovoce a zdravých potravin ve škole jako dostačující, proto by chtěli, aby se tento výrobek nejvíce prodával ve školních bufetech a svačinových automatech.
Nákupní chování spotřebitelů preferující veganství
Kele, Michal ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spotřebitelského chování konzumentů potravin v souvislosti s preferencí veganské stravy. Je zde charakterizován vliv veganství na nákupní chování spotřebitele, zachycen vývoj trhu veganských potravin, zmapován sortiment veganských potravin v České republice (konkrétně sortiment rostlinných alternativ masa, masných výrobků, mléka a mléčných výrobků) a zhodnocena jeho nabídka v maloobchodní síti. Prostřednictvím dotazníkového šetření jsou zjištěny základní aspekty spotřebitelského chování veganů a "běžných" konzumentů (neveganů), porovnány diference mezi těmito spotřebiteli a je identifikována poptávka po konkrétních veganských potravinách.
Hodnocení trendu zahraničního obchodu vybrané komodity po vstupu České republiky do EU
Musilová, Jana ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením vývoje a tendence zahraničního obchodu se surovým dřevem především před a po vstupu České republiky do Evropské unie. Sloučením teoretických východisek bylo zajištěno porozumění dané problematiky a podkladů pro analýzu vývozu a dovozu surového dřeva po dobu patnácti let. Pomocí výročních zpráv Ministrestva zemědělství bylo docíleno přesné anylýzy zahraničního obchodu a vyhodnocení příčin růstu a poklesu, které jsou způsobeny především vnějším působením. V závěru byla provedena statistická předpověď budoucího trendu zahraničního obchodu.
Preference spotřebitele při využívání wellness služeb
Vydrová, Alžběta ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
V současné době roste poptávka po wellness službách a s tím je spojený růst konkurence a větší nároky pro udržení společnosti na trhu. Ke zvýšení konkurenceschopnosti přispívá poskytování kvalitních služeb, vystihujících zákazníkovy potřeby. Cílem práce je proto identifikace preferencí a spotřebitelského chování spotřebitelů, kteří využívají wellness služby. Prostřednictvím dotazníkového šetření, mezi návštěvníky konkrétního saunového centra, jsou zkoumány jejich preference při výběru centra, motivace, důvody k návštěvě nebo také jejich četnost. V závěru jsou z výsledků šetření formulována doporučení pro toto konkrétní saunové centrum.
Preference a spotřebitelské chování vegetariánů při nákupu potravin
Smýkalová, Hana ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Práce "Preference a spotřebitelské chování vegetariánů při nákupu potravin" pojednává o tom, jak zájem o zdravý životní styl ovlivňuje preference a spotřebitelské chování člověka. Cílem práce je porovnat tyto preference a spotřebitelské chování u vegetariánů a tradičních konzumentů. Teoretická část je zpracována na základě dat získaných z odborné literatury a praktická část vychází z dat nashromážděných pomocí dotazníkového šetření, které bylo provedeno jak u vegetariánů, tak u tradičních konzumentů. Výsledky ukazují, že vegetariáni více nakupují ve specializovaných prodejnách a tradiční konzumenti preferují hypermarkety a supermarkety. Vegetariáni se více zajímají o zdravý životní styl a obě skupiny vedou k dodržování zdravého životního stylu zdravotní důvody. Vegetariány i tradiční konzumenty ovlivňuje také dopad výrobků na životní prostředí a u potravin stále více sledují etiketu.
Vnímání zdravého životního stylu a jeho dopad na spotřebitelské chování
Ježková, Michaela ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vnímání zdravého životního stylu a jeho dopad na spotřebitelské chování. Metodika práce zahrnuje dotazníkové šetření u dvou charakteristických skupin spotřebitelů. V práci byly použity základní statistické metody zkoumání. Teoretická část se zabývá teoretickými východisky, přiblížení tématu zdravý životní styl a základními pojmy týkající se zdraví, zdravého životního stylu a zdravé výživy, ale také chováním a motivací spotřebitele. Tato část byla zpracována na základě studia odborné literatury. Praktická část se věnuje výsledkům dotazníkového šetření. Hlavním cílem práce je zjistit, jak nahlížejí na zdravý životní styl a jak se stravují dvě odlišné skupiny konzumentů. První skupinu představují zákazníci obchodu se zdravou výživou a druhou zákazníci fast food restaurací. V neposlední řadě práce charakterizuje na základě sociodemografických údajů obě skupiny konzumentů.
Nákladová komparace diferencovaných přístupů stravování ve vybrané regionální mateřské škole
Melounová, Gabriela ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Bakalářská práce se zabývá aplikací projektu dvou přístupů ve vaření stejného modelu jídelníčku, avšak za použití odlišných surovin ve vybrané Mateřské škole. Toto projektové vaření přímo provede Mateřská škola Val ve své školní jídelně. Cílem práce je identifikovat rozdíly v nákladovosti obou přístupů vaření a stravování, zjištění případných finančních rozdílů a zjištění zájmu rodičů o daný typ stylu stravování i za předpokladu, že by zaplatili vyšší cenu stravného. Metodika vlastní práce zahrnuje sestavení dvou jídelníčků ve stejném složení, podle doporučených dávek spotřebního koše, podle kterých se školní jídelny musí řídit. Pro tyto jídelníčky je vyčíslena nákladovost vaření a součástí zjištění je pak vyhodnocení doprovodného dotazníku pro rodiče, který vypovídá o případné ochotě platit vyšší stravné za čerstvé a lokální potraviny.
Spotřebitel a nákup biopotravin ve vybraném regionu
Nachtigallová, Julie ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Hrubcová, Barbora (oponent)
Bakalářská práce charakterizuje ekologické zemědělství a trh s biopotravinami v České republice. Cílem bakalářské práce je porovnat chování spotřebitelů na trhu s biopotravinami mezi Středočeským krajem a hlavním městem Prahou, k čemuž bylo využito dotazníkového šetření v těchto krajích. Výsledky dotazníkového šetření jsou následně zpracovávány v programu Excel a porovnávány mezi sebou. V diskuzi jsou výsledky vlastního šetření porovnávány s odbornou literaturou a jsou zde navržena doporučení výrobcům a distributorům biopotravin v České republice pro zlepšování jejich postavení na trhu s potravinami.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.