|
Prekarita jako reálná zkušenost sebezaměstnaných a mikropodniků
Marková Volejníčková, Romana ; Lukeš, M. ; Maříková, Hana ; Zouhar, J. ; Švarcová, Markéta ; Orel, M. ; Dvouletý, O.
Výzkumná zpráva shrnuje výsledky komplexních aktivit projektu. A to čtyř expertních studií, které se zaměřily na platformové a rodinné podnikání, začínající podniky a coworking. Součástí zprávy jsou závěry z kvantitativního výzkumu OSVČ a mikropodnikajících (do 10 zaměstanců/kyň) a sonda zacílená na začínající podnikatele a podnikatelky i nové formy podnikání. Dále jsou zde prezentovány závěry ze dvou kvalitativních sond zaměřených na strategie mikropodnikajících v oblasti zabezpečení se dobu výpadku příjmu z podnikání v době nemoci a na nízkopříjmové OSVČ a jejich strategie udržení podnikání např. v době pandemie covidu 19. Dohromady tak části zprávy tvoří komplexní mozaiku, která nejen reflektuje prekérní specifika osob samostatně výdělečně činných a mikropodnikajících, ale ukazuje také na jejich dopady.
|
| |
|
Podnikatelský plán
Remer, Tomáš ; Koráb, Vojtěch (oponent) ; Veselý, Josef (vedoucí práce)
Předmětem zpracování diplomové práce je podnikatelský záměr, který spočívá v založení nového podniku s vlastními ořechovými produkty. První kapitola obsahuje teoretická východiska práce týkající se podnikání a stanovených analytických metod. Druhá část práce se zabývá analýzou současné situace vnějšího a vnitřního prostředí podniku, s aplikací marketingového výzkumu. Třetí část práce se věnuje tvorbě konkrétního podnikatelského plánu, s využitím poznatků z předchozích kapitol.
|
|
Podnikatelský plán založení vegetariánského bistra
Divoká, Nikola ; Presse, Michal (oponent) ; Zinecker, Marek (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce představuje návrh podnikatelského plánu – vegetariánského bistra. Práce je rozdělena do tří částí, teoretické, analytické a návrhové. V teoretické části jsou podrobně rozepsány základní pojmy, které se týkají vybraného tématu. Analytická část popisuje současnou situaci na trhu a shrnuje analýzu současného stavu. Návrhová část práce obsahuje vlastní návrh podnikatelského plánu.
|
| |
| |
|
Podnikatelský plán pro založení cukrárny
Vašulínová, Kateřina ; Němcová, Radka (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským plánem pro založení cukrárny. Cílem této práce je zpracování podkladů k zahájení podnikatelské činnosti v oblasti výroby a prodeji cukrářských produktů. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s podnikáním a rozebírá strukturu podnikatelského plánu. Praktická část je zaměřena na analýzu prostředí a na konkrétní vypracování podnikatelského plánu.
|
|
Optimalizace zdanění společnosti
Gretschelová, Aneta ; Husseini, Jana (oponent) ; Kopřiva, Jan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou společného podnikání více fyzických osob podle nového občanského zákoníku. Zaměřuje se na daňové aspekty před a po založení společnosti, zdanění fyzických osob a výpočet daňové povinnosti. Dále obsahuje srovnání při převedení společnosti na vybrané korporace a výběr nejlepší možnosti.
|
|
Založení malé kavárny
Hejlová, Monika ; Hégr,, Kamil (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na založení malé kavárny v České Třebové. Návrh na založení kavárny vychází z teoretických poznatků a provedených analýz. Podrobně zkoumá dotazníkové šetření a finanční plán projektu. Obsahuje návrh podnikatelského plánu pro úspěšné založení podniku.
|
|
Rozvoj malé firmy
Chroust, Pavel ; Kulíšek, Jakub (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce informuje o malých a středních podnicích v ČR, konkrétně o možnostech jejich rozvoje. Obsahuje teoretickou charakteristiku odvětví a příležitostí rozvoje aplikované na konkrétní podnikatelský subjekt za účelem vytvoření návrhu rozvoje této firmy.
|