Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 128 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Založení malého pivovaru
Doležalová, Hana ; Belková, Eva (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je vytvoření reálného podnikatelského plánu pro založení malého podniku zabývající se výrobou piva v Dolních Libchavách. Práce se skládá ze dvou částí teoretické a praktické. V teoretická části dojde k seznámení se základními pojmy, vymezení potřebných analýz a podrobnému popisu jednotlivých částí podnikatelského plánu. V praktické části je zpracován podnikatelský plán pro pivovar. Jsou zde provedeny analýzy vnitřního a vnějšího prostředí a nakonec finanční zajištění podnikatelské činnosti.
Pivovar ve městě, město v pivovaru
Štěpánek, Martin ; Poláček, Jaroslav (oponent) ; Kopáčik, Gabriel (vedoucí práce)
Areál znojemského pivovaru, přestože se nachází na velmi atraktivním místě historického centra, patří k nejrozsáhlejším nevyužívaným plochám ve městě. Oživení tohoto území je velkým úkolem, se kterým se bude Znojmo v nejbližších letech potýkat. V podmínkách malého města s nevelkým rozvojovým potenciálem, není pravděpodobně možné počítat s jednorázovou realizací celé operace, ale spíše s řadou postupných zásahů.
Penzion s pivovarem
Gőghová, Orsolya ; Kalánek, Jiří (oponent) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Novostavba penzionu s malým pivovarem situovaný v mestě Prostejov. Objekt je třipodlažní s plochou střechou, neni podsklepený. V prvním podlaží se nachází pivovar se skladem, středně velký kuchyň s příslušnými sklady, hygienické zázemí a restaurace. Kuchyň je dimenzováno pro přípravu 150 jídel, v restauraci na přízemí je 81 míst pro návšteníky a část galerie má kapacitu 70 míst. V prvním nadzemním podlaží ješte se nacházi pokoj pro invalidy. Na další polaží se nachazí pokoje pro hostů a technické místnosti pro vzduchotechniky.
Automatizace varny pivovaru
Krykorka, Daniel ; Pásek, Jan (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá automatizací varny pivovaru v Ústeckém kraji. První část práce popisuje technologií vaření piva. Druhá část rozebírá provedené změny v technologii a zavedení vzdálené správy. Dále je podrobně popsán návrh a implementace algoritmů do stávajícího PLC a návrh SCADA systému včetně jeho nasazení. Poslední část popisuje postup testování a ladění celého systému včetně analýzy záznamu scezování.
Obnova kláštera ve Šternberku
Sarvašová, Anna ; Kocourek, Tomáš (oponent) ; Guzdek, Adam (vedoucí práce)
Predmetom diplomovej práce bola architektonická štúdia návrhu obnovy augustiniánskeho kláštora Šternberk. Objekt je vo vlastníctve mesta, ktorého úlohou je vytvárať pre opátstvo nové funkcie a využitie. Mesto plány na výstavbu kláštora nekonkretizovalo, išlo skôr o víziu budúcnosti a objavenie nových možností. Na základe analýzy jestvujúcej domény sa vyvodia závery o využití nových funkcií. Opátstvo je centrálne umiestnené a je prevádzkovo a štrukturálne prepojené s rímskokatolíckym kostolom Zvěstování Panny Marie. Ku kláštoru patrí aj záhrada, ktorá je v súčasnosti neprístupná a nevyužívaná. V pláne je revitalizácia záhrady a vybudovanie podzemného parkoviska, ktoré bude slúžiť kláštoru a mestu. Záhrada bude prístupná verejnosti a zároveň umožní prístup do inej časti mesta. Oživenie kláštora a jeho záhrad by malo lokalitu zatraktívniť a pritiahnuť ľudí do mesta. Cieľom návrhu je vytvorenie kvalitného verejného prostredia v historickom jadre mesta Šternberk.
REVITALIZACE A PROSTOROVÁ KULTIVACE KLÁŠTERNÍHO PIVOVARU V BROUMOVĚ
Jirka, Martin ; Zíka, Vratislav (oponent) ; Havliš, Karel (vedoucí práce)
Hledání nového využití staré budovy pivovaru na okraji centra Broumova.
Konverze pivovaru v Prostějově
Vašut, Radka ; Zemánek, Václav (oponent) ; Zemánková, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce má za cíl nastínit možnosti nového funkčního využití areálu bývalého akciového pivovaru v Prostějově z roku 1897. V práci je zahrnuta etapizace realizace projektu, kde v jednotlivých fázích řeší demolice nevhodných objektů, otevření areálu a nové napojení přes řeku Hloučelu a postupné začleňování do chodu města přidáváním nových funkčních náplní. Ze stávajících objektů jsou ponechány 4 stavby – vlastní budova pivovaru, původní jízdárna, lahvovna a vila majitele pivovaru. V rámci práce jsou řešeny tři z nich, čtvrtá – vila, zůstává bez zásahu a je dále využívána jako bytový dům. Do areálu je postupně umístěno coworkingové centrum, multifunkční sál, bistro, obchodní pasáž, atraktivní pronajímatelné nebytové prostory, 6 bytových jednotek, sportovní hala a mateřská škola. Cílem je vytvořit místo pro širokou škálu obyvatel, které slouží jak k bydlení, tak k práci a volnočasovým aktivitám.
Návrh podnikatelského plánu pro vznik a rozvoj vybraného podniku
Kropáček, Lukáš ; Kobzík, Petr (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Hlavním cílem předkládané absolventské práce je vytvořit návrh podnikatelského záměru pro vznik a další rozvoj minipivovaru.
Historický pivovar - potenciál regionálního rozvoje
Mosler, Štěpán ; Boháč, Ivo (oponent) ; Králová, Eva (oponent) ; Zemánková, Helena (vedoucí práce)
V dnešní době existují stovky pivovarů, které jsou roztroušené po Čechách, Moravě a Slezsku a stále hledají svoji novou budoucnost. Jsou to pivovary opuštěné nebo v soukromém vlastnictví a mnohé z nich chátrají beze zbytku naděje na obnovu. Nezbývá jich mnoho a velmi obtížně se pro ně hledá nová funkce nebo osvícený investor. Důležité je, jak se k těmto historickým budovám budeme stavět v budoucnosti. Využít tento neopakovatelný potenciál, nebo nechat prostor pro nové využití? Jakým způsobem přistupovat k těmto stavbám? Jaké možnosti nám dávají a co potřebují? Dizertační práce se snaží charakterizovat a ukázat hodnoty pivovarské architektury, která se díky dramatickým změnám společnosti stala ohroženým druhem. Prostuduje a představí pozitivní příklady využití potenciálu původních pivovarů a vepsání tohoto dědictví do soudobé urbanistické struktury měst a jejich zapojení do rozvojových projektů, konverzí a revitalizací, případně i dalšími způsoby. Pokusí se nabídnout možnosti, jak k těmto cenným stavbám přistupovat, aby zůstal zachován alespoň jejich charakter a atmosféra pro další generace.
Dopady pandemie COVID-19 na podnikání malých a středních podniků
Štarhová, Eva
Štarhová, E. Dopady pandemie COVID-19 na podnikání malých a středních podniků. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2024. Náplní diplomové práce je s využitím pomocných nástrojů pro analýzu vnějšího prostředí, posoudit dopad pandemie Covid–19 na malé a střední podniky v odvětví pivovarnictví a identifikovat faktory, které umožňují úspěšně reagovat na krizové situace související s pandemií. Dále jsou formulována opatření pro případ neočekávaných negativních změn ve vnějším prostředí podniků. Práce vychází z obsahové analýzy sekundárních kvantitativních dat, což umožňuje zobecnit výsledky na širší spektrum podniků. Krizová opatření, které minipivovary přijaly, zdůrazňují jejich adaptabilitu a kreativitu při rychlém přizpůsobování se nepředvídatelným tržním podmínkám. Konkrétní doporučené strategie jsou navrženy jako preventivní opatření s cílem eliminovat potenciální negativní vlivy ve vnějším prostředí podniků, zejména v reakci na nestabilitu tržních podmínek a dynamiku spotřebitelského chování.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 128 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.