National Repository of Grey Literature 109 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Apartment building
Mikasová, Natálie ; Pilík, Václav (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The subject of the bachelor's thesis was the creation of project documentation for the construction of a new apartment building on the street Labská zahrada, in the city of Hradec Králové, cadastral area Třebeš. It is a designed free-standing building, which has a basement along its entire floor plan. The building has a basement along its entire floor plan. In the basement there is a technical background of the building, common and storage areas. Each floor is designed with a different layout. On the first floor there are 2 residential units and space for business (hairdressing). There are 3 residential units on the second floor and 2 large residential units on the third floor. The fourth above-ground is formed only by the entrance to the main roof plane, which is designed as a flat, single-skinned with intense vegatation. The aim of processing the project documentation was, in accordance with applicable standards, laws and decrees, to fulfill the assignment and design the functional premises of the apartment building, which will create a pleasant living environment for future residents of this building. The design of the apartment building took place with regard to the currently valid zoning plan of the city of Hradec Králové.
Apartment building
Kaňa, Josef ; Pilík, Václav (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The bachelor's thesis, entitled Apartment building, deals with project documentation at the level of documentation of construction for an apartment building. The building itself is located on the outskirts of the village Holešov in the direction of the village Přílepy. New construction sites have been created in the locality and development is planned. At the time of processing the project documentation, there are no buildings in the area and only preparatory work and installation of engineering networks are taking place there. The object is of a simple rectangular shape set in the middle of the plot. Most of the areas in the building are used for housing, the rest for technical and communication facilities. All living rooms are oriented favorably to the sides of the world. The apartment building has three floors and is partially basemented by one underground floor. Flats on the first floor of 4 + KK, flats on the second floor of 3 + KK, flats on the third floor of 2 + KK. The building is designed with a transverse wall masonry system of ceramic brick blocks, based on foundation strips. The project addresses two variants of ceiling structures, namely folded beam ceilings with superstructure and monolithic ceilings made of reinforced concrete. The building is covered with a flat roof. The building uses the ETICS contact thermal insulation system in a variant with mineral wool.
AUTOCENTRUM VW GROUP MIKULOV
Šešulková, Jana ; Hudeček, Vladimír (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
The aim of this bachelor's thesis was to design a new car center of the Volswagen group. The project is based on an architectural study, which was prepared within the subject AG033 – Architecture design studio on the topic of Autocentrum VW Group Mikulov in the 2nd year of bachelor's study. The plot is located in the cadastral territory of Mikulov in Moravia, Břeclav district, It is located in the industrial part of the city, the surrounding buildings are made up of industrial buildings, especially storages and productions. There is also a scrap metal purchase and warehouse. The plot is currently registered as an area intended for construction by production. The plot is located on flat terrain. The proposed object responds to the required functions. It is oriented perpendicular to Jiráskova Street, the main entrances are oriented to the main street towards the built-up part of the city. The building is located longitudinally on the plot and corresponds to its shape. It consists of three objects that are interconnected. Individual objects have their own function. The first building is adapted and designed mainly for sales and car show purposes. This is the most dominant building. It is followed by a significantly smaller and partially hidden storage area, which also includes facilities for employees and hygiene loops. In the last, rear part is the service. This is the second dominant part, highlighted by an illuminated expanded metal facade. The main material on the building is concrete, which is in line with the industrial character of the building and its surroundings. The façade is made of Cetris cement-fiber boards, which resemble the structure of white concrete. In the service building, the facade is solved with an openwork facade made of expanded metal, under which there is a smooth lime-cement plaster of white color. Concrete structures are also copied into the interior, especially by the recognized load-bearing elements in the individual parts.
AUTOCENTRUM VW GROUP MIKULOV
Świderová, Dorota ; Hudeček, Vladimír (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
This bachelor´s thesis deals with the design of a new VW group car centre. The project is based on the studio work AG 033 carried out in the second year. The land is located in Mikulov at Jiráskova Street. This is a part of Mikulov located in the industrial zone. The building is designed next to a former agricultural centre. On the south side, the land is surrounded by a field. It is a flat plot. The whole building consists of three interconnected buildings. Each of them has a different function. The entrance building is a car showroom used for the sale of cars of the VW concern, which also includes the brands Audi, Škoda and Seat. This is the only one of the three buildings that has two storeys with six offices on the second floor. It is followed by a lower building serving as warehouses. The third property is a car repair shop. The supporting structure of the showroom is formed by a skeleton. The beams are made of two UPE 280 profiles, on which a lattice truss is welded, supporting the roof structure. The second type of horizontal load-bearing structures are reinforced concrete beams, supporting the second floor and then the roof. The warehouse building is designed as a wall supporting system. The building has an industrial character; the facade of the car centre is designed as a ventilated facade, covered with DEKMETAL cassettes. The Schüco facade system has been used for the showroom glazing.
AUTOCENTRUM VW GROUP MIKULOV
Běhůnek, Ondřej ; Hudeček, Vladimír (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of project for the building permit and for the construction of the VW Car Centre in Mikulov. The documentation follows the study maked during the summer semester of the academic year 2019/2020, within the AG033. The aim of the study was to develop an available, functional, and architectural solution. The bachelor's thesis elaborates this study in detail. The building site is in South Moravia, on the northwestern edge of Mikulov in the former collective farm. The building is connected to the local road by Jiráskova Street, two entrances, connected by an asphalt road around the building. Around road, there are parking areas for visitors and employees, as well as parking areas for serviced vehicles and vehicles intended for sale. The building is divided into several functional units, especially the sale of new cars, with administrative, sale of spare parts with a handy warehouse and authorized service, with facilities for employees and a spare parts warehouse. These units are reflected in structure, consisting of three blocks, different in height, adapted to the requirements for traffic height. In the first, one-floor block, there is a car shop, in the middle, two-floor block, storage and sale of spare parts on the ground floor, the administrative on the second floor. In the third block is the service. The parts are interconnected and thus form one continuous object. From an architectural point of view, the building is based on the surrounding industrial buildings and is flattened with a titanium-zinc overhanging perforated shell. The sun exposure of the building is ensured by curtain walls on the sides of the building, on the second floor by windows. Furthermore, the building is illuminated by skylights. In the interior of the sales and administrative part, there is a dominant steel console staircase, connecting these two units. The building is designed to the principles of barrier-free use.
AUTOCENTRUM VW GROUP MIKULOV
Abikenova, Kamilya ; Hudeček, Vladimír (referee) ; Dýr, Petr (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
BACHELOR THESIS DEALING WITH DOCUMENTATION FOR DSP AND DPS NEW BUILDINGS OF VOLKSWAGEN GROUP AUTOCENTRE. THE WORK IS BASED ON A PREVIOUSLY ESTABLISHED STUDY IN SUBJECT AG33. THE PROPOSED CONSTRUCTION IS LOCATED IN MIKULOV. THE LAND IS LOCATED ON A PREVIOUSLY FLAT LAND BETWEEN JIRASKOVÁ AND REPUBLICAN DEFENSE STREETS AND THE LAND ON THE WEST SIDE DEFINES THE WINE FIELDS. THE AUTOCENTER BUILDING CONSISTS OF FOUR OVERHEAD BUILDING OBJECTS, MULTI-DILATED, WHICH MEET THE REQUIREMENTS OF AUTOCENTRAL OPERATION. THESE ARE THE PRESENTATION, SALE AND SERVICE OF CARS, INCLUDING ACCESSORIES OF FOUR BRANDS ASSOCIATED IN THE VW GROUP. THE BUILDINGS ARE UNBORNEY, SINGLESTOREY-HALL TYPE. THE EXCEPTION IS ONLY THE SHOWROOM OFFICES LOCATED ON THE SECOND ABOVE FLOOR, WHICH SO DIVIDES THE ALREADY SPACE. THE CONSTRUCTION SYSTEM IS THE SAME FOR ALL OBJECTS. IT CONSISTS OF REINFORCEMENT OF A SKELETON STRUCTURE WITH STEEL TROLLEYS. THE OBJECTS ARE BASED ON REINFORCED CONCRETE FEET. VERTICAL STRUCTURES ARE MADE OF REINFORCED CONCRETE PILLARS, CLADDING OF KINGSPAN PANELS AND SCHÜCO GLASS FACADE SYSTEM. HORIZONTAL STRUCTURES CREATE STEEL COMPARTMENT TROLLEYS SPIROLL PANEL. THE ROOFING OF OBJECTS IS CREATED BY SINGLE-COATED SLOPE ROOFS DRAINED BY INTERNAL LEADS. IN SHOWROOM, THE LEADS ARE HIDDEN INSIDE THE SDK. THE INTEGRITY OF THE FOUR OBJECTS IN ONE UNIT IS ACHIEVED BY THE REPEAT OF THE SAME VIEWING ELEMENTS AND, ON THE SAME, THE LEGIBILITY OF THE INDIVIDUAL STRUCTURES IS OBJECTED BY THE GRADUATION OF INDIVIDUAL MATERIALS AND THEIR CLEAR DIVISION OF OBJECTIVES.
Municipal house, Lhota
Šenovský, Jan ; Kacálková, Lenka (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The aim of the diploma thesis is to develop the design documentation for the construction of the object of civic amenities. It is a multifunctional building, there are municipal office, library and cultural hall. It is detached building, which consists of two dilated parts, part A – Cultural hall and part B – Administration. Part A is single-storey with internal gallery accessible from the second floor of part B. Part B has a basement and three floors. Part A has external and internal reinforcing walls proposed as cast-in-place reinforced structure from fair-faced concrete. Part B is proposed as traditional masonry building made of brick blocks, the external walls in the basement are from concrete blocks of permanent formwork. The floor-structures will be made of hollow prestressed panels supplemented by reinforced cast-in-place structures. The roof structures are designed as warm flat green roofs. The facade of part A is proposed as ventilated, external wall finish is timber horizontal cladding. The facade of part B will be contact, external wall finish is made of brick facing tapes.
Municipal authority with nursery school
Müller, David ; Kacálková, Lenka (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The subject of my diploma thesis is a new-building of a municipal authority with a nursery school in Obora near Boskovice. The objects are statically and operationally separated from each other, but they formo ne unit. The building is located on the corner of the village in a flat terrain and thus forms the dominant feature of the village and a landmark. The target of the design was to create a building that will harmoniously connect to the surrounding buildings, public spaces and the school garden. The municipal authority has a rectangular floor plan, two-storey, basement, covered with a sloping roof, the building has a designed elevator. In the basement there are cellars of local associations, on the ground floor there is information center, a municipal library and on the first floor there is a municipal office with a registry office and a ceremonial hall. The attic can be used in the future for municipal apartments for rent. An official board with a public space is designed ahead of the municipal office. A photovoltaic power plant will be located on the roof of the municipal office. The nursery school has a trapezoidal floor plan, ground floor, no basement, covered with a vegetated flat roof. In the nursery school there is a children's day room with a storage room, storage of mattresses, teaching aids, food preparation, technical and hygienic facilities. The structural systém of both objects is longitudinal, wall. The underground part of the municipal office is designed in a white concrete tub system. The vertical load-bearing constructions are made from cut ceramic blocks. The horizontal constructions in the municipal office are monolithic, ferroconcrete, and in the nursery school they are prefabricated, ferroconcrete. The project was made in AutoCad software application, 3D model in 3D modelling computer program SketchUp.
Fire station
Horváthová, Radka ; Kacálková, Lenka (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The topic of the diploma thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a fire station with almost zero energy consumption. The building will serve as a fire station type P4 with the scope of the JPO I unit - a unit of the fire department with a territorial scope, usually within 20 minutes drive from the place of deployment. The designed building is a detached object with two above-ground and one underground floor. The building is designed as a reinforced concrete skeleton. It consists of two operating units. The administrative and operational part has three floors. In this part, the main entrance to the building is on the 1st floor, oriented on the south side. The technical rooms of the fire department are located on the first floor and are functionally connected to the administrative part. Exit garages, a car wash and a dryer are also attached to it. Prior to the elaboration of the project, a visit to the regional fire station in Trnava and a consultation with the director of this station took place regarding the needs and requirements of the fire department.
Apartment building
Poledníková, Hana ; Navrátil, Michal (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The aim of bachelor thesis is to elaborate the project documentation for realization of new apartment house located in the town of Krnov. The new detached apartment house has 4 floors, detached and has basement. Roof is covered with a non-walkable skin flat roof and a waterproofing layer made of asphalt strips. The object has basement where are spacious cellar rooms which belongs to each apartment. The building includes 5 apartments about different sizes. 2 bedrooms with kitchen, 3 bedrooms with kitchen and 4 bedrooms with kitchen. The garden terraces, balconies and spacious roof terrace are part of house. The construction system is designed as a brick, transverse, wall is made of cut brick blocks and formwork. The ceiling construction contains girder and brick inserts with poured concrete. The contact thermal insulation system ETICS is installed in facade of building. Facade with white surface plaster and with a dominant lining of tape imitating bricks. The building is based on foundation strips.

National Repository of Grey Literature : 109 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
2 Kacálek, Pavel
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.