Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 34 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh a implementace aplikace pro stravovací zařízení
Havíř, Petr
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací kompletní webové aplikace pro stravovací zařízení. Teoretická pasáž práce se věnuje restauraci, legislativnímu rámci provozování restaurace, analýze existujících řešení a představení použitých technologií. Výsledné řešení je vytvořen v jazyce PHP s využitím frameworku Laravel. Závěr práce je věnovaný ekonomickému a technickému zhodnocení aplikace.
Uvádění alergenů v podmínkách stravovacích zařízení
MALÁTOVÁ, Tereza
Nová potravinářská legislativa EU ustanovila povinnost uvádět alergeny u hotových pokrmů, a vymezila konkrétní možnosti realizace. Cílem práce je zjistit způsoby uvádění alergenů v nabídce pokrmů a nápojů u vybraných restaurací. Analyzována bude zároveň spokojenost zákazníků s jednotlivými způsoby podáváním informací o alergenech. V závěru pak bude uvedeno doporučení reflektující požadavky evropské legislativy a názory provozovatelů stravovacích služeb i jejich zákazníků.
Návrh projektu gastronomického zařízení
Hrabalová, Dominika ; Kvítková, Zuzana (vedoucí práce) ; Mlejnková, Lena (oponent)
Cílem této bakalářské práce je na základě vlastní analýzy stravovacích zařízení v Mnichově Hradišti a výsledků dotazníkového šetření odhalit potenciální mezeru v tržní nabídce a navrhnout nový podnik, který by tuto mezeru zaplnil. Práce se nejprve zabývá teoretickými východisky týkajícími se stravovacích služeb a sestavování podnikatelského plánu, po kterých následuje představení zkoumané lokality. Praktická část práce dále přináší výsledky vlastní analýzy nabídky stravovacích zařízení formou komparačních tabulek, interpretaci výsledků dotazníkového šetření ohledně poptávky po stravovacích zařízení v Mnichově Hradišti a spokojenosti rezidentů se současnou nabídkou. V poslední části práce je navržen nový podnik z hlediska hlavní cílové skupiny, kategorie, velikosti, umístění, produktových skupin a marketingového plánu odbytu.
Nabídka biopokrmů na území statutárního města České Budějovice
CVACHOVÁ, Denisa
Diplomová práce je zaměřena na analýzu využití bioproduktů ve stravovacích zařízeních na území statutárního města České Budějovice. Průzkumy na úrovni stravovacích zařízení jsou doplněny o spotřebitelský průzkum, který zjišťuje názory zákazníků na využití bioproduktů v gastronomii. Dílčím cílem práce je srovnání situace v České republice s vybranými státy Evropské unie. V úvodní části práce jsou na základě odborné literatury představeny základní pojmy týkající se ekologické produkce a stravovacích zařízení. Výstup praktické části obsahuje představení konkrétních stravovacích zařízení s nabídkou biopokrmů, výsledky průzkumu u stravovacích zařízení s i bez nabídky biopokrmů a výsledky spotřebitelského průzkumu. V závěru práce je zhodnocen současný stav a možný budoucí vývoj využití bioproduktů v gastronomii na území města České Budějovice.
Marketingová analýza vybraného podniku cestovního ruchu
Macková, Martina ; Kvítková, Zuzana (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií restaurace Na Pekárně. Analyzovány jsou příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky restaurace prostřednictvím analýzy SWOT, politicko-právní, ekonomické, sociálně-kulturní a technologické prostředí prostřednictvím analýzy PEST, mikroprostředí ve vztahu k zákazníkům, konkurenci a dodavatelům, současná marketingová strategie restaurace a použité marketingové nástroje. Pro získání podrobnějších informací o podniku byl využit marketingový výzkum ve formě hloubkového rozhovoru a Mystery shoppingu. Na základě výsledků analýz bude navrhnuta vhodná marketingová strategie pro budoucí období a také případná zlepšení.
Podnikání v cestovním ruchu
Hámor, Lukáš ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Beranová, Markéta (oponent)
Bakalářská práce zaměřená na rozvoj podnikání a zvýšení konkurenceschopnosti v cestovním ruchu v Malokarpatském regionu, konkrétně v obci Slovenský Grob. Popisuje a vymezuje pojmy jako cestovní ruch, služby, podnikaní, region a jiné. Soustředí se především na Pezinský mikroregion, obce, které do něho patří a stručně obeznamuje o jejich historiích a kulturně-společenských akcích, které se konají každý rok. Analyzuje tradici husích hodů, jejich momentální situaci a vysvětluje z čeho se husí hody skládají. Představuje sdružení Cech husacinárov Slovenského Grobu, jejich jednotlivých členů, cíle a podstatu založení sdružení. Zpracované teoretické poznatky jsou použité v praktické časti. V praktické časti je využitá metoda dotazování. Na základě vyhodnocení průzkumu jsou navrhnutá opatření na zlepšení daného stavu poskytování služeb.
Provozní analýza gastronomického zařízení
Švehlová, Lenka ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Cílem práce je provedení provozní analýzy vybraného stravovacího zařízení Café Restaurant Mondi. Práce je rozdělena do pěti kapitol. V teoretické části práce jsou definovány stravovací služby a jejich specifika, formy a funkce společného stravování, kategorizace a typologie provozoven a materiální podmínky zajištění provozu. Stěžejní část práce tvoří analýza vybraného podniku a jeho prostředí a analýza zajištění provozu. Provoz je analyzován z hlediska lokality a konkurence, materiálního vybavení provozovny, personálního a dodavatelského zajištění, nabízeného sortimentu a marketingového zajištění odbytu. V závěru práce je provedena SWOT analýza podniku, zhodnocení jeho konkurenceschopnosti a následné navržení nápravných opatření.
Provozní analýza gastronomického zařízení v Řecku
Dušková, Veronika ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Cílem bakalářské práce je analýza vybraného gastronomického zařízení v Řecku, spojená s charakteristikou jeho provozu, analýzou jídelního lístku a porovnáním s konkurencí, s jejichž pomocí lze nalézt silné a slabé stránky podniku. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První část se zabývá obecným vymezením pojmů z oboru stravovacích služeb. Druhá kapitola je zaměřena na charakteristiku Řecké republiky a řecké a krétské gastronomie. V třetí kapitole lze nalézt charakteristiku ostrova Kréta a lokality gastronomického zařízení spolu s analýzou jeho konkurence. Čtvrtá část se zabývá charakteristikou provozu podniku a pátá kapitola poskytuje návrhy na zlepšení do budoucnosti.
Kvalita gastronomických služeb v Praze
Sojková, Lucie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Bakalářská práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb a ukazuje její význam na příkladu gastronomických služeb poskytovaných v Praze. Cílem práce je zhodnotit význam kvality v oblasti gastronomie. V první kapitole jsou definovány základní pojmy týkající se gastronomie a kvality. Druhá kapitola se zabývá legislativní úpravou pro oblast gastronomických služeb. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality a legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České republice. Další část práce stručně představuje hlavní gastronomické průvodce. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na síť stravovacích zařízení v Praze včetně možností její kontroly. Kapitola obsahuje aktuální výsledky kontrol kompetentních orgánů. Klíčovou částí práce je realizovaný primární výzkum mezi návštěvníky pražských gastronomických zařízení. Z výzkumu vyplývá vnímání hlavních aspektů kvality pražské gastronomie, odhalení konkrétních nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 34 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.