Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Feasibility Study of Vegan Tattoo Studio Opening
Knechtová, Natalie ; Zich, Robert (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
This bachelor thesis is focusing on processing feasibility study of new vegan tattoo studio opening in Brno fighting against cruelty to animals, nature, and the earth itself. Author will define basic theoretical basis of the thesis, analyze contemporary situation on the market including clarification of contemporary problems mentioned and, last but not least proposes the way of solving them through business together with a feasibility analysis of the whole project.
Výživa veganů a informovanost o možném deficitu nutričních látek a jejich kompenzace
LÁCHOVÁ, Aneta
V mé bakalářské práci s tématem Výživa veganů a informovanost o možném deficitu nutričních látek a jejich kompenzace jsem se zabývala tím, zda mají vegani dostačující znalosti o tomto způsobu stravování, aby u nich nedocházelo k možnému deficitu nutričních látek, který s sebou může přinést řadu zdravotních komplikací. V teoretické části charakterizuji pojem veganství a jaké mohou být důvody pro přechod na veganství. Dále se podrobněji zaměřuji na veganské stravování, a to hlavně na živiny, u kterých je na veganské stravě zvýšené riziko nedostatečného příjmu. Zabývám se jejich doporučeným denním příjmem a také uvádím, v jakých potravinách rostlinného původu se vyskytují či je jejich příjem nutný dodávat pomocí doplňků stravy. Pro praktickou část mé práce jsem stanovila 2 cíle. První cíl měl zmapovat, zda mají zkoumaní jedinci potřebné informace o možném deficitu nutričních látek a ví jak je na veganské stravě doplnit. Druhým cílem bylo zjistit, zda veganské jídelníčky jednotlivých respondentů skutečně odpovídají jejich energetickým potřebám. Můj výzkumný soubor tvořilo 5 respondentů, 3 ženy a 2 muži. Data jsem od nich získala pomocí polostrukturovaného rozhovoru a ze záznamu jejich týdenního jídelníčku. Z výsledku bylo zjištěno, že respondenti nemají zcela všechny informace o veganské stravě, které jsou důležité pro zajištění všech živin a předcházení zdravotním komplikacím. Energetický příjem zjištěný ze záznamů stravy byl v průměru u všech respondentů nižší oproti jejich doporučení. Také poměr jednotlivých živin se zcela neshodoval s denním doporučením, které bylo stanoveno.
Experiences of Vegan and Vegetarian Men Living in Turkey
Dinçer, Kemal ; Helman, Ivy Ann (vedoucí práce) ; Pavlík, Petr (oponent)
Key words: Hegemonic masculinity, vegan, vegetarian, meat and men, masculinity. Although there have been many different academic studies on veganism/vegetarianism in recent years, there are limited studies specifically addressing vegan/vegetarian men. Considering the studies on this subject in Turkey, it is also seen that there is almost no research focusing on vegan and vegetarian men. This study aims to find the relation between men and meat and the role of this relationship in the experiences of vegan/vegetarian men in Turkey. Using hegemonic masculinity as a theoretical framework, I aim to illustrate if veganism/vegetarianism is popular among men in Turkey, in which environments and areas vegan and vegetarian men are exposed to negative experiences, what kind of reactions do they get in social environments and what institutions are directly or indirectly involved in the experience of vegan and vegetarian men. Additionally, my thesis researches the position of vegetarian and vegan men within Turkey-specific hegemonic masculinity practices. My work also specifically addresses the question of whether vegan and vegetarian men challenge this Turkey-specific hegemonic masculinity, and if so, how does the process take place.
Způsob stravování, nakupování a chování české společnosti vzhledem k životnímu prostředí – Potraviny 2021
Hanzlová, Radka
Pro českou veřejnost je při nakupování potravin nejdůležitější cena a následně složení, naopak nejméně důležitý je obalový materiál. Pro nadpoloviční většinu (51 %) dotázaných je důležité, jaký je dopad výroby potravin, které kupují, na životní prostředí a pro 45 % dotázaných to důležité není. Naprostá většina (91 %) české veřejnosti se stravuje běžnou stravou bez žádného omezení, 3 % shodně vegetariánsky a flexitariánsky a zbývající 3 % jiným výživovým směrem (bezlepková strava, dia, veganství). Biopotraviny alespoň občas nakupuje třetina (33 %) respondentů, což je v porovnání s rokem 2020 nárůst o 10 procentních bodů.
Feasibility Study of Vegan Tattoo Studio Opening
Knechtová, Natalie ; Zich, Robert (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
This bachelor thesis is focusing on processing feasibility study of new vegan tattoo studio opening in Brno fighting against cruelty to animals, nature, and the earth itself. Author will define basic theoretical basis of the thesis, analyze contemporary situation on the market including clarification of contemporary problems mentioned and, last but not least proposes the way of solving them through business together with a feasibility analysis of the whole project.
Komentovaný překlad: Vegan (Marie Laforêt, Éditions La Plage, Paris 2014, str. 8-12, 19-27)
Pazderová, Vendula ; Belisová, Šárka (vedoucí práce) ; Duběda, Tomáš (oponent)
Obsahem této bakalářské práce je komentovaný překlad vybraných kapitol z publikace Vegan. Jejím prostřednictvím dva autoři, francouzská bloggerka Marie Laforêt a lékař a odborník na zdravou stravu Jérôme Bernard-Pellet, seznamují čtenáře s problematikou veganství. Práce je složena ze dvou částí - samotného překladu a jeho následného komentáře, jenž se zabývá analýzou výchozího textu, problémy při překladu a ukázkami užitých překladatelských postupů.
Etnografie veganské restaurace
Mikovcová, Markéta ; Halbich, Marek (vedoucí práce) ; Vandrovcová, Tereza (oponent)
Hlavním cílem práce je poznání prvků a procesů, které dávají vzniknout konkrétní veganské Restauraci. Základní výzkumnou metodou je etnografie, tedy zúčastněné pozorování doplněné o rozhovory s majitelem Restaurace a zákazníky. Majitel, stejně jako Restaurace a stejně jako každý jedinec, je hybridem tvořeným biologickými, duchovními, kulturními, technickými a mnohými dalšími prvky. Na základě pozorování jsem tyto prvky rozdělila do čtyř velkých kategorií - filozofická, jídlo, materiální a lidská, které se vzájemně prolínají, vyvažují i kontrastují a společně vytváří estetiku Restaurace. V každé kapitole pak odkrývám odlišné reality a Restauraci vždy sleduji z úhlu pohledu jednotlivých aktérů - prvků. Odkrýváním jejich kontextu a jejich vysvětlováním vzniká síť vztahů, které Restauraci vytvářejí. Klíčová slova: etnografie, restaurace, vegan, vegetarián, hybrid

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.