Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 821 záznamů.  začátekpředchozí812 - 821  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský plán - Fit bar
Kundschofský, Michal ; Cejthamr, Václav (vedoucí práce) ; Dědina, Jiří (oponent)
Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu k založení restaurace a ověření reálnosti tohoto projektu. Práce je rozdělena do dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na všeobecné postupy, jak vytvořit podnikatelský plán a je zde popsáno, jak by měl podnikatelský plán podle zkušených autorů a samotných podnikatelů vypadat. Náplní druhé části práce je samotný podnikatelský plán restaurace Fit bar s analýzou tržního prostředí, finančním plánem, marketingovým plánem, či popisem poskytovaných výrobků služeb.
Podnikatelský plán
Slabá, Kateřina ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Martinec, Tomáš (oponent)
Předmětem této diplomové práce je komplexně shrnout jednotlivé kroky, které je potřeba podstoupit před otevřením vlastního podniku, vypracování podnikatelského plánu pro nově vznikající restauraci a zhodnocení, zda je tento podnikatelský záměr proveditelný, reálný a zda má šanci na úspěch. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická je zaměřena na vysvětlení stěžejních pojmů souvisejících s danou problematikou, tzn. co je podnikání, podnik, popis profilu úspěšného podnikatelem, činnosti, které by měl podnikatel provést před vlastním podnikáním včetně činností, kterých by se měl vyvarovat. Dále následuje popis nejdůležitějších aspektů podnikatelského plánu, tj. význam, uživatelé, zásady zpracování i podrobná struktura a náležitosti. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán restaurace na Mělnicku. Zabývá se volbou právní formy podniku, optimálním umístěním restaurace a zřizováním provozovny, přes analýzu trhu, tvorbu produktu, plánování vhodné marketingové strategie až po sestavení provozního a finančního plánu včetně prognózy vývoje hospodaření na několik let dopředu. Plán byl tvořen tak, aby mohl být předložen peněžním institucím při žádosti o finanční podporu a zároveň aby mohl sloužit jako stěžejní dokument při strategickém řízení a vedení restaurace jejich majiteli.
Analýza nekuřáckých restaurací v Praze
Proksch, Jan ; Písař, Pavel (vedoucí práce) ; Loužek, Marek (oponent)
Bakalářská práce se pokouší zachytit nastupující vlnu nekuřáckých restaurací a podobných nekuřáckých zařízení v Praze. Klade si za cíl zjistit, zda se nekuřácký podnik dokáže prosadit na trhu a zda si získá dostatečnou klientelu. Naopak tématem zjišťování také je možné snížení počtu návštěvníků a ekonomické ztráty u kuřáckých restaurací, hospod a barů po zavedení protikuřáckých zákonů a nařízení. Tyto údaje jsou získány formou dotazníků. Teoretická část se zaměřuje na polemiku o nutnosti státní regulace, zvláště v oblasti ochrany nekuřáků v restauracích. Dále se zabývá důležitostí role spotřebitele ve vztahu restaurací a státu. Práce se snaží odpovědět na otázku, jestli stát příliš neomezuje vlastnická práva v boji proti kouření a zda zdravotní hledisko problému není zde druhořadé.
Mexická gastronomie v Praze - analýza nabídky a poptávky
Lorenzová, Veronika ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Klima, Michael (oponent)
Cílem práce bylo v prvé řadě zanalyzovat současnou nabídku a poptávku po mexické gastronomii a vyhodnotit potenciál mexické gastronomie v Praze. V rámci analýzy nabídky mexických restaurací bylo sledováno 10 restauračních zařízení v Praze. Pro analýzu poptávky bylo využito vlastního dotazníkového šetření.
Segmentace trhu veřejného stravování
Zatyko, Petr ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Pejzl, David (oponent)
Cílem mé diplomové práce bylo zanalyzovat trh veřejného stravování, resp. pohostinských zařízení, a především pak jeho spotřebitele, mezi nimiž jsem objevoval některé typické skupiny (tržní segmenty), odhaloval jejich význačné charakteristiky a na jejich základě stanovil příslušná marketingová doporučení. To vše se zaměřením především na regiony Prahy a Středočeského kraje.
Podnikatelský plán restaurace "U Zámecké kachny"
Třísková, Hana ; Švecová, Lenka (vedoucí práce) ; Mejdrech, Vlastimil (oponent)
Diplomová práce podává ucelený popis podnikatelského plánu na založení restaurace. Konkretizuje jednotlivé kroky předcházející zahájení činnosti podniku, od rekonstrukce prostor a volby právní formy podnikání, přes tvorbu marketingového a obchodního plánu, až po zhodnocení projektu po stránce finanční. V závěru je pak zvažována jeho realizace.
Inzertní portál pohostinských zařízeních Gastrosvět.cz
Procházka, Petr ; Křížek, Miroslav (vedoucí práce) ; Srpová, Jitka (oponent)
Popis plánování, vzniku a rozvoje inzertního portálu pohostinských zařízeních Gastrosvět.cz, jakožto vlastního projektu realizovaného prostřednictvím Podnikatelského inkubátoru VŠE.
Podnikatelský plán
Padevět, Tomáš ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Vochozka, Marek (oponent)
Cílem diplomové práce bylo zpracovat podnikatelský plán pro vznikající společnost provozující restauraci a ověřit reálnost a výhodnost této investice. Teoretická část práce rozebírá předpoklady, které by měl podnikatel splňovat, a okolnosti, jimiž se musí před i po zahájení podnikání zabývat. Praktickou část tvoří samostatný podnikatelský plán použitelný pro investora při žádosti o úvěr.
Podnikatelský plán restaurace \\\\
Maskaliova, Maryia ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Řehoř, Václav (oponent)
Podnikatelský plán nově vzníklající restaurace
Podnikání ve veřejném stravování v U. S. A.
Bečvarovský, Matěj ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kruisová, Hana (oponent)
Charakteristika odvětví veřejného stravování, jako důležité součásti cestovního ruchu i národní ekonomiky U. S. A. Práce nastiňuje problémy a náležitosti, se kterými se potýkají podnikatelé v U. S. A. , kteří se rozhodnou otevřít restauraci, rychlé občerstvení nebo jiný podnik veřejného stravování. Uvedený podnikatelský plán provozovny Healthy Choice zdůrazňuje důležitost zodpovědné přípravy a pečlivého plánování při otevření nové provozovny.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 821 záznamů.   začátekpředchozí812 - 821  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.