Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ochrana životního prostředí před negativními vlivy humánních léčivých přípravků
Slabá, Kateřina ; Žákovská, Karolina (vedoucí práce) ; Stejskal, Vojtěch (oponent)
Ochrana životního prostředí před negativními vlivy humánních léčivých přípravků Abstrakt Léčivé přípravky pomáhají lidstvu, ale mohou pro něj být i rizikem? V posledních letech dochází ke sledování výskytu jejich reziduí v životním prostředí a jejich vlivu na něj. Zjišťuje se, že jejich výskyt je rozsáhlý. I přes malé koncentrace, ve kterých se vyskytují, je dokázáno, že ovlivňují např. vodní organismy. Problematika reziduí léčivých přípravků v životním prostředí je aktuálním tématem, kterému se začíná věnovat i Evropská unie. Diplomová práce se zabývá popisem právní úpravy ochrany životního prostředí před negativními vlivy humánních léčivých přípravků, hodnotí její účinnost a obsahuje návrhy de lege ferenda. Nejprve čtenáři nastiňuje problematiku a rozsáhlost výskytu reziduí léčivých přípravků v životním prostředí a jejich rizik pro něj. Dále se práce zabývá právní úpravou procesu registrace léčivých přípravků upravenou právem Evropské unie, v rámci které je vytvořeno hodnocení environmentálního rizika. Jsou popsány nedostatky samotného postupu hodnocení rizika, neexistence návaznosti na něj, která by účinně chránila životní prostředí, a nezpřístupňování jeho výsledků, které je v rozporu s právem na informace o životním prostředí. Navazuje část věnující se spotřebě již registrovaného léčivého přípravku a...
Podnikatelský plán
Slabá, Kateřina ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Martinec, Tomáš (oponent)
Předmětem této diplomové práce je komplexně shrnout jednotlivé kroky, které je potřeba podstoupit před otevřením vlastního podniku, vypracování podnikatelského plánu pro nově vznikající restauraci a zhodnocení, zda je tento podnikatelský záměr proveditelný, reálný a zda má šanci na úspěch. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická je zaměřena na vysvětlení stěžejních pojmů souvisejících s danou problematikou, tzn. co je podnikání, podnik, popis profilu úspěšného podnikatelem, činnosti, které by měl podnikatel provést před vlastním podnikáním včetně činností, kterých by se měl vyvarovat. Dále následuje popis nejdůležitějších aspektů podnikatelského plánu, tj. význam, uživatelé, zásady zpracování i podrobná struktura a náležitosti. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán restaurace na Mělnicku. Zabývá se volbou právní formy podniku, optimálním umístěním restaurace a zřizováním provozovny, přes analýzu trhu, tvorbu produktu, plánování vhodné marketingové strategie až po sestavení provozního a finančního plánu včetně prognózy vývoje hospodaření na několik let dopředu. Plán byl tvořen tak, aby mohl být předložen peněžním institucím při žádosti o finanční podporu a zároveň aby mohl sloužit jako stěžejní dokument při strategickém řízení a vedení restaurace jejich majiteli.
Finanční analýza podniku Qualichem spol. s r.o.
Slabá, Kateřina ; Hnilica, Jiří (vedoucí práce) ; Smrčka, Luboš (oponent)
Cílem mé práce bylo vytvořit finanční analýzu výrobního podniku Qualichem spol. s r.o za období 4 let od roku 2002 - 2005. Použité informace jsem čerpala z výročních zpráv za dané čtyři roky. Na závěr analýzy jsem porovnala podnik v rámci celého odvětví.

Viz též: podobná jména autorů
1 SLABÁ, Karolína
1 Slabá, Klára
3 Slabá, Kristýna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.