Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 132 záznamů.  začátekpředchozí68 - 77dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rekonstrukce bývalého okresního soudu ve Zlíně
Šagátová, Patrícia ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Berková, Petra (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá obnovou a novým využitím bývalého Okresního soudu ve Zlíně. Objekt už dlouho neplní žádnou funkci. Proto je cílem této práce nalezení vhodného architektonického návrhu, který by splňoval požadavky pro nové využití. Jedná se o penzion s restaurací, pivovarem, wellness službami a malou posilovnou. Vzhledem k rozsáhlému poškození přístaveb ze severní strany k původnímu objektu, je zachován objekt bývalého soudu a část novější přístavby. Ta ale musela být snížena o dvě podlaží kvůli nestabilnímu podloží a nekvalitnímu provedení izolace ploché střechy. Rekonstrukce má být co nejpříznivější ke zlínské architektuře, proto je navrženo nové opláštění přístavby do lícového zdiva. Fasáda objektu soudu je zachována, v pastelových barvách.
Českobudějovické hostince a jejich provozovatelé v 16. - 19. století
Vávrová, Eliška ; Ebelová, Ivana (vedoucí práce) ; Mendelová, Jaroslava (oponent)
Předložená práce se zabývá provozováním pohostinských zařízení všech typů v Českých Budějovicích, a to od 16. do 19. století. Kromě sestavení typologie jednotlivých podniků a jejich přiblížení na příkladech konkrétních budějovických hospod se práce zaměřuje i na zvláštní postavení hostinských cechů mezi cechy ostatních řemesel, což je demonstrováno na základě několika cechovních instrukcí z různých časových období. Jádrem práce bylo sestavení přehledu původních právovárečných domů, v nichž mohly být provozovány šenky, a následné představení významných budějovických hostinců, hospod a vináren provozovaných v historickém centru Českých Budějovic. Jmenováni jsou zde i majitelé domů a provozovatelé hostinců a v práci nejsou opomenuta ani domovní znamení, jakožto typický průvodní znak hostinských podniků. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Pivovarnictví na komorním panství Brandýs nad Labem v 16.-17. století
Zich, Ondřej ; Hojda, Zdeněk (vedoucí práce) ; Vorel, Petr (oponent)
Ondřej ZICH, Pivovarnictví na komorním panství Brandýs nad Labem v 16.-17. století, bakalářská práce, Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta, 2013, Práce představuje dva hlavní pivovary na brandýském komorním panství v letech 1547 - 1700, a sice společný měšťanský pivovar cechu nákladníků a sladovníků v Brandýse nad Labem a vrchnostenský podnik při zámku tamtéž. Zmapování městského pivovarnictví dává dopodrobna nahlédnout do statut a fungování cechu právovárečných měšťanů, včetně jejich členstva a otázky šenku piva, a to skrze památné knihy městské a památné knihy cechovní. Naproti tomu o prameny Nové manipulace opřené bádání o zámeckém pivovaru ukazuje jeho stavební proměny, zaměstnance a hospodářské výsledky. Závěrečná část práce je věnována vzájemné teritoriální i cenové konkurenci a porovnání obou podniků. Klíčová slova: Brandýské komorní panství, Brandýs nad Labem, pivovarnictví, 16. a 17. století
Založení malého pivovaru
Doležalová, Hana ; Belková, Eva (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je vytvoření reálného podnikatelského plánu pro založení malého podniku zabývající se výrobou piva v Dolních Libchavách. Práce se skládá ze dvou částí teoretické a praktické. V teoretická části dojde k seznámení se základními pojmy, vymezení potřebných analýz a podrobnému popisu jednotlivých částí podnikatelského plánu. V praktické části je zpracován podnikatelský plán pro pivovar. Jsou zde provedeny analýzy vnitřního a vnějšího prostředí a nakonec finanční zajištění podnikatelské činnosti.
K poznání zázemí středověkého hradu (13.-16.stol.) na příkladu Náchodska
Buryška, Tomáš ; Klápště, Jan (vedoucí práce) ; Klír, Tomáš (oponent)
Diplomová práce se zabývá zázemím hradů na Náchodsku ve středověku (13.- 16. století). U 15 ti hradů na Náchodsku proběhl povrchový průzkum, který přinesl nové poznatky o hradním zázemí. Zásadním přínosem práce je objev opevněného podhradí hradu Adršpach, které je v práci podrobně analyzováno. Dále jsou řešena obecná kritéria potřebnosti hospodářského zázemí pro existenci hradu a také vztahy hradu k jednotlivým složkám hospodářského provozu. Největší pozornost je věnována vztahům hradu k městu, podhradí, hospodářskému dvoru, mlýnu a pivovaru. Výsledky práce jsou srovnávány v širším kontextu.
Historie znojemského pivovaru (1363-2010)
Kočí, Jan ; Foltýn, Dušan (vedoucí práce) ; Hruška, Libor (oponent)
Historie znojemského pivovaru (1363-2010) - abstrakt Obsahem mé bakalářské práce je kompletní historie a stavební vývoj v letech 1720 - 2010 jediného zbývajícího, dnes již nefunkčního, znojemského pivovaru. Zároveň tato práce popisuje dějiny pivovarnictví ve Znojmě, a to od prvních zmínek ze 13. století, (s důrazem na rok 1363, který se stal pro znojemské pivovarnictví legendárním), až do roku 2010, kdy byl jediný znojemský pivovar kompletně uzavřen a tradice vaření piva ve Znojmě, trvající téměř 700 let, byla přerušena. Další kapitoly popisují např. původ jména Hostan, současného názvu znojemského piva, věnují se všem produktům, kdysi vyráběným ve znojemském pivovaru, či titulům a oceněním, které dříve věhlasně dobré znojemské pivo Hostan nasbíralo po celé České republice. V neposlední řadě práce kompletně shrnuje všechny ročníky novodobé tradice "Pivních slavností", která díky pivovaru vznikla, a která s ním nyní také skončila. Vše je doprovázeno dobovými fotografiemi, otisky nejstarších listin, portréty důležitých osobností, grafy produkce piva ve Znojmě v průběhu času, fotografiemi exteriérů a interiérů všech budov, atd. Tato bakalářská práce je první kompletně souhrnou prací, samostatně pojednávající o bývalém znojemském pivovaru (Hostan). Klíčová slova: Hostan, Morava, Pivovarnictví, Pivovar, Znojmo.
Strategická analýza vybraného podniku
Bohatyrov, Dmytro ; Dvořáček, Jiří (vedoucí práce) ; Krause, Josef (oponent)
Tato bakalářská práce je věnována analýze strategického postavení podniku Plzeňský Prazdroj, a.s. Teoretická část je zaměřena na popis zdrojů, ze kterých vychází pohled na strategii jako proces hledání shody mezi příležitostmi, které plynou ze struktury mikrookolí podniku, a interními zdroji společnosti, které tyto příležitosti umožňují využit; dále se věnuje popisu nástrojů, které během analýzy byly použity, a charakteristik podniku a okolí, které byly vyhodnoceny. Praktická část tyto nástroje aplikuje na podnik Plzeňský Prazdroj, a.s. a ve výsledku nabízí závěr o jeho strategickém postavení a možných směrech budoucího vývoje. Práce je ukončená několika obecnými doporučeními k formulaci strategie na základě předchozí analýzy.
Automatizace varny pivovaru
Krykorka, Daniel ; Pásek, Jan (oponent) ; Štohl, Radek (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá automatizací varny pivovaru v Ústeckém kraji. První část práce popisuje technologií vaření piva. Druhá část rozebírá provedené změny v technologii a zavedení vzdálené správy. Dále je podrobně popsán návrh a implementace algoritmů do stávajícího PLC a návrh SCADA systému včetně jeho nasazení. Poslední část popisuje postup testování a ladění celého systému včetně analýzy záznamu scezování.
Konverze pivovaru v Prostějově
Vašut, Radka ; Zemánek, Václav (oponent) ; Zemánková, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce má za cíl nastínit možnosti nového funkčního využití areálu bývalého akciového pivovaru v Prostějově z roku 1897. V práci je zahrnuta etapizace realizace projektu, kde v jednotlivých fázích řeší demolice nevhodných objektů, otevření areálu a nové napojení přes řeku Hloučelu a postupné začleňování do chodu města přidáváním nových funkčních náplní. Ze stávajících objektů jsou ponechány 4 stavby – vlastní budova pivovaru, původní jízdárna, lahvovna a vila majitele pivovaru. V rámci práce jsou řešeny tři z nich, čtvrtá – vila, zůstává bez zásahu a je dále využívána jako bytový dům. Do areálu je postupně umístěno coworkingové centrum, multifunkční sál, bistro, obchodní pasáž, atraktivní pronajímatelné nebytové prostory, 6 bytových jednotek, sportovní hala a mateřská škola. Cílem je vytvořit místo pro širokou škálu obyvatel, které slouží jak k bydlení, tak k práci a volnočasovým aktivitám.
Historické pivovary: budoucnost nebo minulost?
Mosler, Štěpán
Do dnešní doby je v České republice evidováno na 1400 objektů pivovarů a to jak funkčních nebo využívaných k jiným účelům, tak i opuštěných nebo zaniklých. Bohužel většina z nich jsou objekty opuštěné a chátrající. Důležité je jak se k těmto historickým budovám budeme stavět v budoucnosti. Využít tento neopakovatelný potenciál nebo nechat prostor pro nové? Jakým způsobem přistupovat k těmto stavbám? Jaké možnosti nám dávají a co potřebují? Příspěvek se snaží stručně charakterizovat a upozornit na mimořádné vlastnosti jedné velké skupiny výrobních budov, které se díky dramatickým změnám společnosti stala ohroženým druhem. Pokusit se nabídnout možnosti jak k těmto cenným stavbám přistupovat, aby zůstal zachován aspoň jejich charakter a atmosféra pro další generace.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 132 záznamů.   začátekpředchozí68 - 77dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.