Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kalkulační vzorec pro stanovení ceny lůžka v ubytovacím zařízení
Baňková, Tatiana ; Špičák, David (vedoucí práce) ; Krupička, Josef (oponent)
Bakalářská práce je zaměřena na kalkulace prodejní ceny lůžek v hoteliérství. Hlavním cílem práce je podat návrh na optimalizaci kalkulačního systému vybraného ubytovacího zařízení. Práce se člení na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována nákladům a popsání problematiky kalkulací. Dále popisuje oblast hoteliérství v České republice a kalkulační vzorce, které se pro stanovení ceny lůžek využívají. V praktické částí je představeno vybrané ubytovací zařízení, analyzovány náklady a stávající kalkulační systém. Jádro praktické částí tvoří srovnání kalkulačních vzorců a výběr vhodné alternativy. V závěru práce je určen bod zvratu ubytovacího zařízení a vytvořen sezónní kalendář jako pomůcka pro stanovení tržní ceny lůžek.
Podnikatelský plán MSP
Beránková, Alena ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Habrmanová, Blanka (oponent)
Cílem této diplomové práce je vypracovat podnikatelský plán pro začínající podnik působící v oblasti pohostinství s důrazem na zdravý životní styl. Práce je složena ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Teoretická část, vycházející z odborné literatury, poskytuje čtenáři metodické postupy, které jsou uplatňovány při koncepci podnikatelského plánu. Nejprve jsou zde vymezeny základní pojmy z oblasti podnikání a obecná doporučení v souvislosti s danou problematikou, dále je podrobněji rozebrána struktura podnikatelského plánu. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem. Neméně významnou součástí práce je také závěr, který shrne poznatky, zjištěné v praktické části, ohledně výhodnosti a realizovatelnosti projektu.
Analýza omezení kouření v pohostinských zařízeních vybraných států EU
Zágorová, Lucie ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zákazu kouření na veřejných místech. Jedná se o velice diskutované, kontroverzní a přitom aktuální téma, které vyvolává debaty, zda jsou plošné zákazy kouření na veřejných místech prospěšné a jestli by tento trend měl být zaváděn i v dalších zemích. Cílem této práce je charakterizovat současný stav kouření ve světě a v Evropské unii a zhodnotit přístup k zavádění regulace kouření na veřejných místech, se zaměřením na pohostinství v jednotlivých zemích. Tyto výsledky vycházejí z výzkumů, které byly vypracovány Evropskou unií a dalšími světovými institucemi, které se touto problematikou zabývají. Díky studiím, které byly vypracovány v určitých zemích, jsou analyzovány ekonomické, zdravotní a společenské dopady, které s sebou regulace přinesla. Tyto závěry jsou využity pro předpověď možného vývoje v případě zavedení zákazu kouření v barech a restauracích v České republice.
Marketingová strategie hotelu Jana a.s.
Němečková, Kateřina ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Kvítková, Zuzana (oponent)
Cílem této diplomové práce je sestavení marketingové strategie pro hotel Jana a.s. v Přerově (střední Morava). Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část čtenáře seznamuje se základními pojmy marketingu a praktická část je následně aplikuje na konkrétní příklad hotelu Jana a.s. Součástí je proto marketingový výzkum vnějšího i vnitřního prostředí hotelu, který monitoruje aktuální situaci a nastiňuje možný vývoj. Použita byla data poskytnutá hotelem, získaná z hotelových výročních zpráv, od Českého statistického úřadu a zainteresovaných ministerstev. Finance analyzuje vertikální a horizontální analýza aktiv a pasiv a některé vybrané ukazatele (ROA, ROE atd.). Na základě získaných informací je sestavena strategie a navržen marketingový mix.
Podnikatelský plán
Tlolková, Kristýna ; Habrmanová, Blanka (vedoucí práce) ; Molín, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského záměru v oblasti pohostinství, přesněji rychlého občerstvení nabízejícího produkty zdravé výživy. Koncept podniku odráží trend dnešní doby, kterým se stala orientace spotřebitele na zdravou a vyváženou stravu. Cílem práce je vytvořit podnikatelský plán v oblasti rychlého a zdravého stravování nabízeného zákazníkům v příjemném domácím prostředí rodinného bistra-café a závěrem zhodnotit jeho realizovatelnost. Diplomová práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na teorii, která vychází z odborné literatury. Obsahem praktické části je popsání podnikatelského záměru, provedení analýzy trhu, zákazníků a konkurence. Na základě výsledků jednotlivých analýz je pak sestavena marketingová strategie podniku. Finanční plán obsahuje realistickou, optimistickou a pesimistickou verzi. V závěru práce je hodnocen celý podnikatelský záměr a jeho realizovatelnost.
Provoz a řízení pivovaru a restaurace U Fleků v Praze
ADAMÍKOVÁ, Kateřina
Práce se věnuje analýze geografického okolí zkoumaného zařízení a analýze konkurenčních minipivovarů v okolí zkoumaného zařízení. Dále se práci zabývá analýzou provozu a prvků řízení zkoumaného zařízení. Informace jsem získávala nejen ze sekundárních zdrojů, ale také pomocí řízených rozhovorů s vedením podniku a jeho zaměstnanci. Zajímala jsem se o strukturu klientely podniku, potřebu inovace produktu, podílení se zaměstnanců na řízení společnosti a vnitropodnikovou komunikaci. Na základě těchto informací jsem navrhla inovativní opatření - speciální týdenní menu s kalkulací a věrnostním systémem a zlepšení vnitropodnikové komunikace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.