Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 207 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh a realizace zařízení pro automatické sledování technologických parametrů v gastronomii
Chovan, Hynek ; Formánek, Martin (oponent) ; Krejčí, Petr (vedoucí práce)
ato práce se zaměřuje na automatizaci monitorování teploty a dalších provozních parametrů v gastronomických provozech. Navržené zařízení umožňuje sledování teploty, vlhkosti a dalších parametrů v reálném čase s možností vzdáleného přístupu. Využívá mikrokontrolér ESP32, senzory SHT40 a HX711 a nabíjecí obvod TP4056 s ochranným obvodem DW01A. Data jsou přenášena na Gateway zařízení, které je zobrazuje prostřednictvím webového rozhraní. Testování prokázalo dostatečný dosah komunikace a dlouhou výdrž baterie. Zařízení splňuje požadavky na kompaktnost, spolehlivost a efektivitu. Tento projekt představuje pokrok v oblasti IoT aplikací pro zajištění bezpečnosti a efektivity při manipulaci s potravinami v gastronomických provozech.
Možnosti využití planě rostoucích rostlin ve výživě člověka
JEZLOVÁ, Jana
Plané rostliny a plevele se dříve běžně využívaly jako zelenina či koření. Naši předkové si je cenily pro jejich výživové i chuťové vlastnosti, stejně tak pro jejich léčivé účinky. Cílem této práce bylo zpracovat možnosti, přínosy a perspektivy využívání planě rostoucích druhů ve výživě člověka na našem území. Práce vychází z historického a geografického kontextu, čerpá z vlivu tradic a kultury na konzumaci planých druhů i plevelů, je zohledněn i aspekt jejich ochrany před nadměrným sběrem a vyhubením. Zvláštní pozornost je zaměřena na nutriční vlastnosti, upozorněno na toxikologická rizika, popsány jsou možnosti sběru jednotlivých částí rostlin a jejich kulinářské úpravy. Na základě literární rešerše byl z dostupných publikací sestaven přehled rostlin s uvedením charakteristik a způsobů jejich použití. Je provedeno srovnání s dalšími etnobotanickými studiemi realizovanými na území České republiky a sousedních zemích. Provedené dotazníkové šetření o přístupu ke konzumaci planých druhů dokládá měnící se motivace pro využívání planých rostlin, upřednostňování zelených částí rostlin, jejich konzumaci v syrovém stavu a v jednoduchých úpravách. Na závěr je doporučeno ke komfortnímu použití dvanáct druhů rostlin (Aegopodium podagraria, Alliaria petiolata, Allium vineale, Bellis perennis, Crataegus laevigata, Epilobium angustifolium, Galinsoga parviflora, Helianthus tuberosus, Impatiens glandulifera, Stellaria media, Reyoutria japonica, Viola odorata) s uvedením jejich podrobných charakteristik, výživových benefitů, možností zpracování a také důvodů, pro které si právě tyto druhy zaslouží pozornost a zařazení na jídelníček.
Komerční centrum Miris Garden v Chorvatsku
Uherková, Jana ; Vintr, Jan (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení a dokumentace pro provádění stavby, které vychází ze zadání, které bylo poskytnuto ve 3. ročníku v zimním semestru v předmětu BGA 032 – Ateliér architektonické tvorby IV. Tématem studie je návrh novostavby komerčního centra v areálu nově plánovaného dovolenkového resortu v Chorvatsku. Řešený pozemek se nachází v oblasti chorvatské Dalmácie, poblíž vesnice Stari Grad-Paklenica. V současnosti je nevyužívaný, nezastavěný a zarostlý zelení. Konceptem architektonického řešení bylo vytvořit budovu, která bude svým tvarem reagovat na svažitý terén, jenž se na řešeném pozemku nachází, a která svým vzhledem poskytne svým budoucím návštěvníkům alespoň trochu ducha a atmosféry chorvatské architektury. Toho je docíleno použitím kamenného obkladu a dřevěných stínících prvků, tedy typických materiálů této architektury. Budova nepravidelného tvaru je tvořena dvěma nadzemními podlažími. První nadzemní podlaží slouží pro stravování, komerci a sport, druhé nadzemní podlaží pro stravování, služby, administrativu a zábavu. Toto podlaží je oproti prvnímu, co se týče hloubky menší, a je zde tak vytvořena pochozí terasa, z které jsou jednotlivé jednotky přístupny. Na terase se také nachází venkovní sezení pro gastro podniky, doplněné o dřevěné pergoly s posuvným látkovým stíněním. Jedním z dominantních prvků komplexu je venkovní pobytové schodiště propojující obě podlaží. Je to prvek, který nás nejenom někam směruje, ale také prvek, který nám odkrývá pohled na moře a zapadající slunce. Při návrhu byl kladen důraz i na veřejné prostory. V předprostoru komerčního centra na severovýchodní straně je prostor členěn zelenými ostrůvky s posezením. Tyto zelené ostrůvky spolu s vodním prvkem dotváří prostor náměstíčka, nacházejícího se před budovou komerčního centra směrem k moři. V tomto prostoru nalezneme i dřevěné pergoly s posuvným látkovým stíněním, připomínající svým tvarem vlny moře, které poskytují návštěvníkům gastro podniků stín.
Komerční centrum Miris Garden v Chorvatsku
Žilková, Monika ; Doležal, Ondřej (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je zhotovení projektové dokumentace pro stavební povolení a části dokumentace pro provádění stavby na základě zadání, které bylo poskytnuto v předmětu BGA032 – Ateliér architektonické tvorby 4. Tématem studie je návrh novostavby komerčního centra Miris Garden v Chorvatsku u obce Starigrad. Objekt má tvořit stěžejní bod nově budovaného resortu na svažitém pobřeží Jaderského moře. Komerční centrum má zastat funkci obchodní (s vícero menšími obchůdky a gastro podniky) a v části objektu také administrativní, kde jsou k dispozici kanceláře pro vedení centra i pro nájemníky. Tři budovy tvořící jednotný celek jsou koncipovány do tvaru dvou centrických šestiúhelníků, čímž je vytvořen prostor imitující obchodní ulici. Ta pak vrcholí v náměstí s výhledem na moře. Centrum má celkem tři podlaží, která jsou ovšem zapasována do terénu tak, že v pohledu směrem k moři působí jako jednopodlažní budova, tudíž neruší výhledy okolním vilám. Novostavba bude umístěna do volné krajiny, její výstavba ani provoz tedy nebudou nikterak rušit žádné okolní obyvatele.
Vliv robotizace a digitalizace na hospodaření firem v gastronomii
ŠNICEROVÁ, Nela
Tématem bakalářské práce je vliv digitalizace a robotizace na hospodaření firem v gastronomii. Zaměřuje se na vysvětlení různých druhů digitalizace a robotizace, které se v gastronomii využívají a přibližuje tak lidem technologie, které podniky používají. Pro zlepšení a zrychlení práce mohou zaměstnanci používat stroje a technologie nejen ve výrobě. Zároveň se nesmí zapomínat na zákazníky, kteří mohou využít technické pomůcky, které podniky nabízejí. Příkladem mohou být QR kódy v restauracích nebo samoobslužné tabule. Avšak digitalizace se netýká pouze výroby a příjmu objednávek, ale také způsobu doručení. Zde zákazníci mohou využít aplikací, díky kterým jim je zboží doručeno až ke dveřím. Dále je v bakalářské práci popsáno, jak dokázala digitalizace zvýšit tržby vybraného podniku a jak lidé využívají moderních technologií ke kterým mají přístup.
Design průmyslového planetového mixéru
Škodová, Nina ; Rajlich, Jan (oponent) ; Rubínová, Dana (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na design průmyslového planetového mixéru o objemu díže 40 litrů. Cílem je vytvoření designu zohledňující ergonomii a konstrukční a technologické požadavky.
Řízení jakosti v oblasti gastronomie
Groulíková, Petra ; Šimara, Jan (oponent) ; Bartes, František (vedoucí práce)
Předkládaná diplomová práce se zabývá hodnocením kvality služeb v oblasti gastronomie ve vybraných zařízeních ve městě Brně. V rámci práce je provedena analýza současného stavu v rámci podniků i odvětví. Na základě analýzy je vybrána metoda SERVQUAL pro hodnocení úrovně kvality ve stravovacích zařízeních. Po aplikaci této metody jsou vyjádřena doporučení a navrženy systémy řízení kvality pro podnik.
Administrativní objekt
Smejkal, Petr ; Spáčilová, Jitka (oponent) ; Sedláková, Markéta (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace administrativní budovy v jiho-východní části Brna. Objekt má sedm nadzemních podlaží z toho pět nadzemních podlaží bude využíváno jako kancelářské prostory, jedno nadzemní podlaží bude sloužit pro komerční využití a gastronomii. V posledním nadzemním podlaží bude dojezd výtahu a technické zázemí pro vzduchotechniku. Nosný systém je navržen jako železobetonový skelet založený na železobetonové desce a pilotech. Fasáda je navržena jako lehká provětrávaná s obložením z lícových cihel. Pro tento objekt je zvolena jednoplášťová plochá střecha.
Návrh na rozšíření gastronomických služeb firmy Imperial Catering
Sichler, Radim ; Malý, Milan (oponent) ; Mikulec, Luděk (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou návrhu na rozšíření gastronomických služeb firmy IMPERIAL CATERING, s.r.o. Práce popisuje a analyzuje oblasti gastronomie a tržního oboru podnikání, ve kterém se firma pohybuje. Snaží se najít možnosti zlepšení poskytovaných služeb a tím docílit zlepšení současné pozice firmy na trhu.
Podnikatelský záměr – cateringové služby
Stržinek, Daniel ; Vilímová, Monika (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu pro založení nového podniku v oblasti gastronomických služeb na bázi cateringu. Teoretická část se zabývá strukturou podnikatelského plánu, potřebnými analýzami, zdroji financování a možnostmi právní formy podniku. Praktická část je založena na poznatcích z odborné literatury a zkušenostech z oboru. Závěr je tvořen uceleným výběrem jedné nejvhodnější varianty, která je sestavena na základě širokých možností v jednotlivých kapitolách.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 207 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.