| |
| |
|
Optimalizace e-shopu firmy
Kodeš, Jakub ; Zeman, David (oponent) ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu současného stavu firmy Biosféra eshop s.r.o., ze které vychází návrh nového elektronického obchodu zjednodušující procesy ve firmě a zkvalitňující služby pro koncové zákazníky.
|
|
Bioplynová stanice Telč
Novák, František ; Hubáček,, Petr (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Skála, Jiří (vedoucí práce)
Bioplynová stanice v Telči. Administrativní a laboratorní budova ležící v areálu bioplynové stanice na okraji města Telč v oblasti vědecko technického parku. Z poloviny dvoupodlažní objekt bude sloužit k laboratorním zkouškám , které za různých provozních podmínek a nastaveních budou testovat měnící seskladbu vstupních plodin, optimalizaci těchto parametrů při různých technologických nastaveních s cílem maximalizovat energetický výkon. Dále bude sloužit k administrativnímu vedení areálu bioplynové stanice. Budova leží v mírně svažitém terénu v nadmořské výšce 539,350 m. n. m. a splňuje bezbariérový přístup.
|
| |
|
Hodnocení analytických a organoleptických vlastností vín z nových PIWI odrůd
Mikulčík, Jan
Tato práce se zabývá hodnocením analytických a organoleptických vlastností z nových PIWI odrůd. Cílem této práce je popsat a zhodnotit vhodnost vybraných PIWI odrůd pro pěstování ve vinicích České republiky. V této práci je analyzováno, degustováno, hodnoceno a krátce popsáno padesát dva lahví odrůdových vín a cuvée vín z České republiky, Německa, Nizozemí, Dánska, Polska a Švédska. Všech devatenáct testovaných odrůd by se dalo doporučit do určitých pěstitelských podmínek v České republice. Nejlépe hodnocenými odrůdami, s třemi a více vzorky, jsou PIWI odrůdy Cabernet blanc, Solaris a Hibernal. Všechny odrůdy prokázali schopnost produkovat průměrně až nadprůměrně harmonická vína, která se mohou stát základem pro pěstování révy vinné v ekologickém vinohradnictví v České republice.
|
|
Jakostní parametry vybraných výrobků z jahod v maloobchodní síti
Kopřivová, Anna
V bakalářské práci na téma Jakostní parametry výrobků z jahod jsou popsány základní charakteristiky jahod a jejich složení. Jsou vypsány možnosti konzervárenského zpracování, které upraví jahody do stavu, který upravuje čerstvé suroviny na trvale uchovatelné výrobky. Deset jahodových džemů bylo podrobeno zkoumání v laboratoři, senzorické analýze a statistické analýze výsledků. U každého z jahodových džemů bylo provedeno stanovení obsahu refraktometrické sušiny, titračních kyselin, antioxidační kapacity, senzorické analýzy. Bylo potvrzeno, že mezi jednotlivými výrobky jsou značné rozdíly v obsahu antioxidační kapacity. Výsledky senzorické analýzy potvrdily, že vysoká cena výrobku nemusí znamenat odpovídající senzorické vlastnosti. Z dotazníků respondentů vyplynulo, že nikdo výrazně nepodporuje BIO produkty.
|
|
Mediální konstrukce biomatek v českých médiích
Lišková, Iva ; Vochocová, Lenka (vedoucí práce) ; Šmejkalová, Jiřina (oponent)
Magisterská diplomová práce se zabývá případovou studií konstrukce pojmu biomatka v českých médiích v letech 2010-2015. Pojem bio, nálepka zapůjčená z oblasti ekologického zemědělství, ve společnosti rezonuje delší dobu. Výzkumná část práce přináší odpověď, proč byl pojem spojen právě s obdobím mateřství, a proč média nezůstala u původního výkladu pojmu, ale postupně přidávala další pojem definující témata. Práce si pokládá tři hlavní výzkumné otázky: Jaký byl trend ve vývoji obrazu biomatek v českých médiích v průběhu zkoumaného období? Jaká souvztažná témata se k pojmu přidávala? Jaká je role médií v tomto procesu: jsou propagátoři alternativních hodnot nebo inklinují k prosazování konzervativních hodnot? Mediální obraz biomatek se vyznačoval výraznou dynamikou a v průběhu zkoumaného období se proměňoval k větší komplexnosti i kontroverzi. Některé charakteristiky však pojem biomatka provázejí od začátku, zůstávají neměnné a jsou pro něj klíčové. Patří sem inklinace k nákupu biovýrobků, k podpoře všeho, co je "přírodní", a vyhledávání forem alternativní léčby. Z poměrně pozitivního a nekomplikovaného obrazu biomatky coby vyznavačky ekologického zemědělství, přírodního životního stylu a bioproduktů se během zkoumaného období (2010-2015) stává obraz velmi obsáhlý, zahrnující popis životního stylu...
|
|
Strategická analýza farmy BioVavřinec
Štolbová, Kristýna ; Rojík, Stanislav (vedoucí práce) ; Lucie, Lucie (oponent)
Tato diplomová práce je na téma Strategická analýza farmy BioVavřinec. Úkolem práce je zhodnotit a navrhnout vhodná strategická doporučení, pomocí strategické analýzy. Práce se zabývá současným stavem společnosti a jejím postavením na trhu. Dále se práce věnuje vnějším faktorům, které pomohou identifikovat příležitosti a ohrožení plynoucí externího okolí podniku. Z vnitřních faktorů budou zjištěny silné a slabé stránky podniku. Ze získaných poznatků z vnitřních a vnějších analýz bude sestavena SWOT analýza. Práce bude rozložena do dvou částí. V teoretické části budou popsány jednotlivé postupy a nástroje pro vypracování strategické analýzy. V praktické části budou aplikovány konkrétní metody na vybranou farmu BioVavřinec. Poslední část práce bude obsahovat navržená strategická doporučení, která budou vhodná pro budoucí rozvoj farmy BioVavřinec.
|
|
Zhodnocení obchodu s biobrodukty u vybraného subjektu
Macháčová, Kamila ; Toth, Štefan (vedoucí práce) ; Pavel, Pavel (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou biopotravin. V prvních kapitolách
jsou uvedeny definice pojmů, které jsou úzce spojeny s tímto tématem. Kapitoly
zahrnují pojmy jako ekologické zemědělství, zaměřené tedy zejména ne pěstování
rostlin a chov zvířat neboť tyto dvě odvětví nám produkují právě tzv. biopotraviny.
V dalších kapitolách nalezneme popis výroby, kontroly, značení a cen biopotravin.
Důležitá část práce je věnována franšízovému konceptu Sklizeno. Cílem je sestavení
návrhu obchodní strategie pro tuto společnost a dále návrh nejvýhodnější lokality města
Prahy pro umístění prodejny Sklizeno. V rámci práce je využita metoda popisu a
metoda kvantitativního šetření - použity formou interaktivního i terénního dotazníkové
šetření. Cílem těchto metod je získání dostatečných informací o oblastech města Prahy a
jejich obyvatel, které nám slouží jako podklady k rozhodnutí o výběru vhodné lokality.
Závěr obsahuje návrh obchodní strategie pro franšízový projekt Sklizeno a návrh
vhodné oblasti k umístění jejich prodejny.
|