Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 24 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba vína se zaměřením na rozdíly v produkci "bio" vína a vína připravovaného běžnou cestou
Kubicová, Lenka ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vitoulová, Eva (vedoucí práce)
Bakalářská práce stručně popisuje technologii výroby bílého, červeného a růžového vína. Je zaměřena na bioprodukci vína, která je v současné době na vzestupu. Zahrnuje hlavní zásady a ochranné opatření ekologického zemědělství. Popisuje rozdíly v pěstování a technologii bio vína a vína připravovaného běžným způsobem. Popisuje choroby vína a napadení vína škůdci a ochranu proti nim v bio a nebio produkci. Také se zabývá rozdílem v organoleptických vlastnostech mezi těmito víny.
Marketingové předpoklady rozvoje bio produkce v České republice
Jindrová, Marta ; Spanilý, Ivo (oponent) ; Chalupský, Vladimír (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovými předpoklady rozvoje ekologické produkce v České republice. Je zaměřena na spotřební chování zákazníků na trhu biopotravin, situaci na trhu biopotravin a také na situaci ekologického zemědělství v ČR. Cílem práce je prozkoumat vztah českých spotřebitelů k biopotravinám a pokusit se nalézt postupy pro zlepšení situace ekologických zemědělců.
Optimalizace e-shopu firmy
Kodeš, Jakub ; Zeman, David (oponent) ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu současného stavu firmy Biosféra eshop s.r.o., ze které vychází návrh nového elektronického obchodu zjednodušující procesy ve firmě a zkvalitňující služby pro koncové zákazníky.
Bioplynová stanice Telč
Novák, František ; Hubáček,, Petr (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Skála, Jiří (vedoucí práce)
Bioplynová stanice v Telči. Administrativní a laboratorní budova ležící v areálu bioplynové stanice na okraji města Telč v oblasti vědecko technického parku. Z poloviny dvoupodlažní objekt bude sloužit k laboratorním zkouškám , které za různých provozních podmínek a nastaveních budou testovat měnící seskladbu vstupních plodin, optimalizaci těchto parametrů při různých technologických nastaveních s cílem maximalizovat energetický výkon. Dále bude sloužit k administrativnímu vedení areálu bioplynové stanice. Budova leží v mírně svažitém terénu v nadmořské výšce 539,350 m. n. m. a splňuje bezbariérový přístup.
Tools of Marketing Support of the Organic Food Market
Jindrová, Marta ; Doležel, Vojtěch (oponent) ; Chalupský, Vladimír (vedoucí práce)
This master's thesis is focused on organic food products market in the Czech Republic. It analyses the market and used marketing tools. It contains recommendations of improving marketing tools performance to support the market growth of organic food products in the Czech Republic.
Hodnocení analytických a organoleptických vlastností vín z nových PIWI odrůd
Mikulčík, Jan
Tato práce se zabývá hodnocením analytických a organoleptických vlastností z nových PIWI odrůd. Cílem této práce je popsat a zhodnotit vhodnost vybraných PIWI odrůd pro pěstování ve vinicích České republiky. V této práci je analyzováno, degustováno, hodnoceno a krátce popsáno padesát dva lahví odrůdových vín a cuvée vín z České republiky, Německa, Nizozemí, Dánska, Polska a Švédska. Všech devatenáct testovaných odrůd by se dalo doporučit do určitých pěstitelských podmínek v České republice. Nejlépe hodnocenými odrůdami, s třemi a více vzorky, jsou PIWI odrůdy Cabernet blanc, Solaris a Hibernal. Všechny odrůdy prokázali schopnost produkovat průměrně až nadprůměrně harmonická vína, která se mohou stát základem pro pěstování révy vinné v ekologickém vinohradnictví v České republice.
Jakostní parametry vybraných výrobků z jahod v maloobchodní síti
Kopřivová, Anna
V bakalářské práci na téma Jakostní parametry výrobků z jahod jsou popsány základní charakteristiky jahod a jejich složení. Jsou vypsány možnosti konzervárenského zpracování, které upraví jahody do stavu, který upravuje čerstvé suroviny na trvale uchovatelné výrobky. Deset jahodových džemů bylo podrobeno zkoumání v laboratoři, senzorické analýze a statistické analýze výsledků. U každého z jahodových džemů bylo provedeno stanovení obsahu refraktometrické sušiny, titračních kyselin, antioxidační kapacity, senzorické analýzy. Bylo potvrzeno, že mezi jednotlivými výrobky jsou značné rozdíly v obsahu antioxidační kapacity. Výsledky senzorické analýzy potvrdily, že vysoká cena výrobku nemusí znamenat odpovídající senzorické vlastnosti. Z dotazníků respondentů vyplynulo, že nikdo výrazně nepodporuje BIO produkty.
Mediální konstrukce biomatek v českých médiích
Lišková, Iva ; Vochocová, Lenka (vedoucí práce) ; Šmejkalová, Jiřina (oponent)
Magisterská diplomová práce se zabývá případovou studií konstrukce pojmu biomatka v českých médiích v letech 2010-2015. Pojem bio, nálepka zapůjčená z oblasti ekologického zemědělství, ve společnosti rezonuje delší dobu. Výzkumná část práce přináší odpověď, proč byl pojem spojen právě s obdobím mateřství, a proč média nezůstala u původního výkladu pojmu, ale postupně přidávala další pojem definující témata. Práce si pokládá tři hlavní výzkumné otázky: Jaký byl trend ve vývoji obrazu biomatek v českých médiích v průběhu zkoumaného období? Jaká souvztažná témata se k pojmu přidávala? Jaká je role médií v tomto procesu: jsou propagátoři alternativních hodnot nebo inklinují k prosazování konzervativních hodnot? Mediální obraz biomatek se vyznačoval výraznou dynamikou a v průběhu zkoumaného období se proměňoval k větší komplexnosti i kontroverzi. Některé charakteristiky však pojem biomatka provázejí od začátku, zůstávají neměnné a jsou pro něj klíčové. Patří sem inklinace k nákupu biovýrobků, k podpoře všeho, co je "přírodní", a vyhledávání forem alternativní léčby. Z poměrně pozitivního a nekomplikovaného obrazu biomatky coby vyznavačky ekologického zemědělství, přírodního životního stylu a bioproduktů se během zkoumaného období (2010-2015) stává obraz velmi obsáhlý, zahrnující popis životního stylu...
Strategická analýza farmy BioVavřinec
Štolbová, Kristýna ; Rojík, Stanislav (vedoucí práce) ; Lucie, Lucie (oponent)
Tato diplomová práce je na téma Strategická analýza farmy BioVavřinec. Úkolem práce je zhodnotit a navrhnout vhodná strategická doporučení, pomocí strategické analýzy. Práce se zabývá současným stavem společnosti a jejím postavením na trhu. Dále se práce věnuje vnějším faktorům, které pomohou identifikovat příležitosti a ohrožení plynoucí externího okolí podniku. Z vnitřních faktorů budou zjištěny silné a slabé stránky podniku. Ze získaných poznatků z vnitřních a vnějších analýz bude sestavena SWOT analýza. Práce bude rozložena do dvou částí. V teoretické části budou popsány jednotlivé postupy a nástroje pro vypracování strategické analýzy. V praktické části budou aplikovány konkrétní metody na vybranou farmu BioVavřinec. Poslední část práce bude obsahovat navržená strategická doporučení, která budou vhodná pro budoucí rozvoj farmy BioVavřinec.
Zhodnocení obchodu s biobrodukty u vybraného subjektu
Macháčová, Kamila ; Toth, Štefan (vedoucí práce) ; Pavel, Pavel (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou biopotravin. V prvních kapitolách jsou uvedeny definice pojmů, které jsou úzce spojeny s tímto tématem. Kapitoly zahrnují pojmy jako ekologické zemědělství, zaměřené tedy zejména ne pěstování rostlin a chov zvířat neboť tyto dvě odvětví nám produkují právě tzv. biopotraviny. V dalších kapitolách nalezneme popis výroby, kontroly, značení a cen biopotravin. Důležitá část práce je věnována franšízovému konceptu Sklizeno. Cílem je sestavení návrhu obchodní strategie pro tuto společnost a dále návrh nejvýhodnější lokality města Prahy pro umístění prodejny Sklizeno. V rámci práce je využita metoda popisu a metoda kvantitativního šetření - použity formou interaktivního i terénního dotazníkové šetření. Cílem těchto metod je získání dostatečných informací o oblastech města Prahy a jejich obyvatel, které nám slouží jako podklady k rozhodnutí o výběru vhodné lokality. Závěr obsahuje návrh obchodní strategie pro franšízový projekt Sklizeno a návrh vhodné oblasti k umístění jejich prodejny.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 24 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.