Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 202 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský záměr na založení penzionu se zaměřením na agroturistiku
Stískalová, Radka ; Kupec, Tomáš (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem podnikatelského plánu na založení rodinného penzionu zaměřeného na agroturistiku v malé obci Dolní Újezd v Olomouckém kraji. Cílem práce je na základě provedených analýz navrhnout a zhodnotit možnost realizace, včetně finančního plánu a plánu rizik.
Podnikatelský plán pro založení agroturistického penzionu v Moravskoslezském kraji
Szymanik, Filip ; Milichovský, František (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení agroturistického penzionu v Moravskoslezském kraji. V první části jsou popsány pojmy a definice související s danou problematikou. Ve druhé části jsou zpracovány analýzy vnějšího a vnitřního prostředí, marketingový výzkum a analýza vlastních zdrojů a schopností. V třetí části je v návaznosti na tyto analýzy zpracován podnikatelský plán pro založení agroturistického penzionu.
Vinařství Mikulov
Vlček, Martin ; Boleslavská, Yvona (oponent) ; Mléčka, Jan (vedoucí práce)
MIKULOV VINAŘSTVÍ U LOMU Návrh vinařství je vázán na místo, které dobře znám ze svého dětství - dům v Mikulově pod Turoldem. Dům, ve kterém mí prarodiče bydlí už řadu let a budují tu svůj domov a zázemí. Idea mé diplomní práce spočívá v návrhu vinařství, které by pokračovalo v místní i rodinné tradici. Kromě rodinného domku s bydlením vinaře a jeho rodiny (soukromá část) by zde byla i výroba vína soustředěná spíše na kvalitu, než na kvantitu (výrobní část). Součástí návrhu je vyvýšený nárožní objekt, který reprezentuje samotné vinařství - hostinec s vyhlídkovou galerií s nabídkou místních vín a specialit. Na něj je vázaná rozlehlá zahrada s kvetoucími ovocnými stromy, pergolou s grilem a posezením. V sousedství letní zahrádky je navrženo menší náměstíčko, které objímají domečky, které nabízejí ubytování v soukromí pro milovníky kultury a jiné. Ty jsou koncipované jako dvoulůžkové mezonetové jednotky s výhledem na panorama města Mikulov. Objekt v čele náměstí funguje v přízemí jako bezbariérový. Nárožní objekt je v podzemí provozně propojen se sklípkem, kde se budou odehrávat degustace pro větší skupiny milovníků vinného nápoje v samostatné klenuté místnosti pod terénem. V prostranství mezi náměstím a nárožním objektem se uplatňuje vodní prvek – měděná studna zásobovaná vodou z pramene. Místo je symbolicky spjato s mědí, která odkazuje na osídlení této krajiny v eneolitu (době měděné). Celkově projekt reflektuje potenciál místa a zrcadlí tradiční způsob hospodaření do podoby současného vinařství.
Penzion Repechy - obnova a dostavba selského stavení
Vrba, Petr ; Janok, Jakub (oponent) ; Sátora, Josef (vedoucí práce) ; Novotný, Miloslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu, který byl vypracován v letním semestru 3. ročníku bakalářského studia. Předmětem zadání práce je obnovení a dostavba bývalého selského stavení na okraji obce Repechy v Olomouckém kraji, okres Prostějov. Stavení pochází přibližně z počátku 20. Století. K jeho současnému havarijnímu stavu přispělo jak období 2. Světové války, tak i pozdější nevhodné zásahy, dlouhodobé nevyužívání a chátrání. Budova je postavena převážně z pálených cihel a kamene. Výstavba probíhala ve více stavebních etapách. Nejdříve byla postavena dvoupodlažní, částečně podsklepená, obytná část s neobytným podkrovím a přidruženou hospodářskou částí. V další etapě byly vybudovány chlévy ve tvaru písmene „U“, čímž celý objekt získal charakter uzavřeného stavení s venkovním atriem. Toto atrium bylo později zastřešeno plechovou krytinou. Hlavním cílem projektu byla snaha co nejvíce zachovat původní tvar a vzhled typického selského stavení, avšak s novým funkčním využitím, které by mohlo v obci Repechy zatraktivnit turistický ruch a využívat půvabné krajiny Drahanské vrchoviny. Tento návrh uvažuje s funkcí penzionu se službami, jako jsou rekreační pobyty, včetně možnosti stravování, wellness pobyty, agroturistika a cyklistika. Asi za nejvýznamnější funkci penzionu lze považovat hipoterapii, pro jejíž účely byla navržena speciálně stájová část. Vzhledem k nevhodnému až havarijnímu stavu celého objektu se jedná spíše o demolici a následnou dostavbu nežli o rekonstrukci. Uvažuje se pouze o zachování historicky nejstaršího a nejozdobnějšího severovýchodního průčelí a severozápadního nároží původní obytné části. V tomto průčelí se nachází i hlavní vstup do penzionu a původní okenní otvory s šambránami a nadokenními ozdobami. Z důvodu požadované kapacity penzionu bylo třeba zvětšit jeho rozměry. Původní tvar zůstal však zachován včetně venkovního atria a tvaru střechy. V nově navržených částí budovy jsou zvoleny novodobé prvky v podobě prosklený
Koncept strategického rozvoje malého rodinného vinařství
Válka, Vojtěch ; Válka, Karel (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
Hlavním předmětem této práce je vytvoření střednědobého a dlouhodobého strategického konceptu pro rodinné Vinařství Válka. Práce se také zaměřuje na rozvoj rodinné společnosti a to s ohledem na marketing, konkrétně pak marketing značky a její budování, agroturismus a jeho možnosti rozvoje, budování a nastavení správného obchodního modelu a celkové plánování a rozvoj Vinařství Válka. Druhá kapitola je zaměřena na teoretická východiska pro další kapitoly. Ve třetí kapitole najdeme kompletní analýzu společnosti od obecného prostředí, přes specifika pro vinařský trh, až po konkrétní ukazatele rodinného Vinařství Válka. V poslední kapitole najdeme závěrečné zhodnocení a vlastní návrhy jako koncept plánu, možnosti budování v oblasti agroturismu a výroby společně s ekonomickým zhodnocením a akčním plánem k jednotlivým návrhům.
Podnikatelský záměr pro založení malého podniku
Šilhavá, Lucie ; Tylšarová, Soňa (oponent) ; Koudelková, Petra (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a zpracováním podnikatelského plánu na založení malého podniku se zaměřením na agroturistiku. Výše zmíněný podnikatelský plán bude aplikován na konkrétní případ, kterým je areál jezdecké stáje Karolína Zbraslav. Celá práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na teorii. Zde budou objasněny některé základní pojmy týkající se podnikání, podnikatelského plánu a agroturistiky. Druhá praktická část je zaměřena na návrh a vypracování podnikatelského a finančního plánu. Dále je podrobně prozkoumán současný stav celého areálu a je provedena analýza konkurence v dané oblasti.
Viniční majer v Jaroslavicích
Pavlovská, Ema ; Sochor, Jan (oponent) ; Foretník, Jan (vedoucí práce)
Areál vinařství obsahující výrobu, degustaci a ubytování hostů umisťuji na východní část pozemku. Tím majiteli zajišťuji určitou míru soukromí a zejména oddělení pracovních povinností od domácích radostí. Další výhodou je případná možnost prodeje jednotlivých částí zvlášť. V reakci na krajinný ráz a typické sklepní uličky, které se v Jaroslavicích nacházejí jsou jednotlivé funkce rozděleny do více drobnějších staveb.
Návrh podnikatelského plánu pro založení rodinné farmy s agroturistikou
Navrátil, Radek ; Jančaříková, Eliška (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Bakalářská práce je návrhem podnikatelského plánu, který slouží pro založení společnosti farma NAVRÁTIL. Předmětem podnikání této společnosti bude rostlinná výroba, živočišná výroba, pronájem konferenčních prostor a agroturistika. Teoretická část obsahuje informace spojené s problematikou podnikání a podnikání v zemědělství, které jsou nezbytné pro založení společnosti. Dále je v práci provedena analýza současného stavu a navrhnut podnikatelský záměr.
Stavba v krajině - Winery
Mikláš, Jan ; Vojtová, Lea (oponent) ; Urbášková, Hana (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá optimálním návrhem řešení viničního hospodářství ve vinařské oblasti Strachotín. Cílem je využití přírodního potenciálu CHKO Pálava a vodního díla Nové Mlýny s podporou rozvoje agroturistiky v oblasti. Teoretická část diplomové práce zahrnuje rozbory, průzkumy a vývoj oblasti, problematiku výroby a zpracování vinné révy. Praktická část obsahuje soubor problematických výkresů, použité technologie a materiály pro zabezpečení správného plnění funkce stavby.
Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín
Panáčková, Miroslava ; Borecká,, Eva (oponent) ; Urbášková, Hana (vedoucí práce)
Táto diplomová práca je zameraná na urbanistické riešenie vybraného územia v obci Strachotín a architektonický návrh objektu zasadeného v danej lokalite. Cieľom návrhu je prepojiť objekt s ohľadom na okolitú krajinu a turisticky zatraktívniť lokalitu v okolí severného brehu nádrží Nové Mlýny. Koncept návrhu je postavený na modulárnom usporiadaní jednotlivých častí objektu. Funkčné rozdelenie predstavuje hotel, wellness, reštaurácia a výroba kozmetiky.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 202 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.