Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 91 záznamů.  začátekpředchozí82 - 91  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení současných výživových zvyklostí dětí předškolního věku
Čadová, Denisa ; Kočí, Jana (vedoucí práce) ; Hanyš Holemá, Irena (oponent)
Tato práce se zabývá hodnocením současných ​stravovacích návyků dětí předškolního věku. ​Představuje význam vyvážené stravy z hlediska tělesného, ​​duševního a sociálního vývoje dětí. Popisuje rizika, která mohou nastat v důsledku špatné stravy​, jako je dětská obezita, diabetes druhého typu a různé duševní poruchy. ​Práce popisuje optimální stravu předškolních dětí z hlediska makronutrientů, mikroživin a pitného režimu. ​Dále se v práci pojednává o konkrétních výživových doporučení pro stravování dětí předškolního věku. Popisuje skutečný stav výživy předškolních dětí a poté navrhuje způsoby, jak podpořit zlepšení výživy dětí v mateřských školách. Praktická část práce se zabývá hodnocením stravování dětí v konkrétních mateřských školách. Byla zhotovena analýza dat ze strukturovaného dotazníku. Cílem této práce je hodnocení výživy dětí předškolního věku z pohledu učitelů mateřských škol a poukázat na možnost využití některých programů zabývající se zlepšováním výživy v mateřských školách. Klíčová slova: ​výživa, stravování, zdraví, návyk, dítě, škola, hodnocení, riziko, obezita, prevence, podpora, programy
Stravování žáků druhého stupně
Bílková, Monika ; Kočí, Jana (vedoucí práce) ; Váchová, Alena (oponent)
Zdravá strava je dnes nejenom důležitý aspekt života jako takového, ale stále více diskutované téma na školách a jedna z kapitol předmětu Výchova ke zdraví. Díky včasné prevenci můžeme zabránit vzniku civilizačních chorob, jako jsou ischemická choroby srdeční, diabetes mellitus, rakovina, nebo obezita. Všem těmto chorobám se díky zdravé stravě, dostatku pohybu a vedení ke zdravému životnímu stylu dá předejít. Zlom ve vývoji člověka nastává v období dospívání, a proto mne zajímá, zda se žáci sídlištní základní školy stravují v souladu s výživovými doporučeními, či nikoliv. To je také cílem této práce. Zjistit do jaké míry se žáci druhého stupně stravují zdravě, zda se jejich stravování vzhledem k vývoji dětí v důsledku dospívání zlepšuje a ve které oblasti stravování nebo stravovacích návyků dosáhli žáci nejlepších a nejhorších výsledků. Práce má dvě části. V teoretické části jsem se zabývala zdravím a vhodným stravováním adolescentů obecně. Tato část vychází z odborné literatury zabývající se zdravím, zdravím dětí a doporučenou výživou populace, zejména pak výživou dětí na druhém stupni základní školy. Na základě dosavadních poznatků týkajících se zdravého stravování jsem v praktické části srovnávala obecné požadavky na výživu s výsledky žáků základní školy. Dále pak tato část zahrnuje projekt žáků...
Vztah stravovacích návyků a znalostí o výživě u žáků devátého ročníku základních škol a návrh nutričního edukačního programu
Kočí, Jana ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Dohnal, Karel (oponent) ; Fialová, Ludmila (oponent)
Obezita a nadváha dětí jsou signifikantně celosvětovým problémem současnosti. Podle dat Regionálního úřadu pro Evropu (2006) vzrostla prevalence obezity po celém světě v posledních dvou desetiletích až trojnásobně. Se záměrem zpomalit narůstající incidenci obezity je v současnosti pozornost věnována podpoře zdraví a prevenci nemocí obyvatelstva prostřednictvím komplexní edukace ke zdraví od raného věku jedinců. Práce se zabývá pedagogickými aspekty zdraví, konkrétně formováním nutričních návyků žáků základních škol a systematickým prohlubováním osvojených znalostí o zdravé výživě prostřednictvím intervenčního edukačního programu správného stravování. Cílem studie bylo určit míru souvislosti stravovacích návyků a znalostí o zdravé výživě žáků devátých tříd základních škol v Jihočeském kraji a na základě výsledků realizovaných analýz a získaných zkušeností studiem nutričně-edukačního programu Nebraské univerzity v Lincolnu v praxi navrhnout výživový edukační program pro výuku na druhém stupni základních škol. Pro účely hodnocení míry souvislosti stravovacích návyků a vybraných znalostí o zdravé výživě žáků 9. tříd základních škol v Jihočeském kraji byly vyvinuty Výživový dotazník pro žáky staršího školního věku a Vědomostní kvíz o výživě a správném stravování, jejichž platnost byla testována...
Vliv výchovných strategií ve volnočasovém zařízení Drak na životní postoje dětí
Medáčková, Petra ; Duschinská, Karolina (vedoucí práce) ; Kočí, Jana (oponent)
této diplomové práci řešen problém pedagogiky volného času především z výchovného. Záměrem této studie zkoumat vlivy volnočasových aktivit dítě. Její hlavní otázka směřuje k volnočasovým aktivitám dětí budoucí životní styl, přístup dalšímu vzdělávání či výběru profesní dráhy. Klade otázku, v jakých oblastech působí pravidelná sportovní činnost jedince. Práce rozdělena část teoretickou teoretické části autorka věnuje popisu středisek volného času z různých pohledů dále také oblasti pedagogiky volného času, definuje motivaci chování k různým činnostem, mapuje oblast životního stylu dětí sportovní aktivity. Součástí teorie jsou také profesní orientaci. Empirická část obsahuje kvalitativní výzkum. Výzkumné šetření bylo provedeno pomocí polostrukturovaných rozhovorů dotazníků, výsledky byly následně analyzovány. Empirická část zjišťuje, v jakých oblastech působí pravidelná sportovní činnost životě dětí, které byly sportovními aktivitami nejvíce ovlivněny.
Problematika inkluze na málotřídní škole
Vlčková, Markéta ; Kovaříková, Miroslava (vedoucí práce) ; Kočí, Jana (oponent)
Diplomová práce se zabývá tématem inkluze, které je v současné době neustále aktuálním a rozsáhlým, neboť ovlivňuje mnoho životů. Od učitelů a žáků, přes asistenty pedagoga, rodiče, odborníky i širší veřejnost. Tato práce se zabývá teoretickým vymezením inkluze jako takové, přičemž se opírá o aktuální zákony a odbornou literaturu. Poskytuje ucelený pohled na informace o problematice inkluze, včetně jejího vlivu na klima školy i jednotlivých tříd, které bezprostředně působí na zdraví všech účastníků školního života. Zároveň detailně popisuje prostředí málotřídní školy v České republice, které je klíčové v praktické části této práce. Cílem empirické části práce je zjištění názorů, zkušeností a pocitů asistentů pedagoga na vesnické málotřídní škole, které se týkají vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Součástí toho je i popis reálné situace na prvním stupni málotřídní základní školy a zjištění, o jaký počet a typ žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, se jedná. Stěžejní metodou byly zvoleny rozhovory s asistenty pedagoga, přičemž otázky se soustředí na každodenní činnosti a vztahy mezi asistenty pedagoga a dalšími aktéry školního života. Následně jsou analyzovány a na základě vyhodnocení byly učiněny návrhy pro reálné využití v praxi, a to zejména v komunikaci a ve vztahu...
Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku
Brabcová, Věra ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Kočí, Jana (oponent)
Název: Česky: Genderové rozdíly v přístupu ke stravování u žáků staršího školního věku Autor: Věra Brabcová Katedra: Pedagogiky Vedoucí práce: PaedDr. Eva Marádová, CSc. ANOTACE: Cílem bakalářské práce, která je rozdělena na dvě části, je zjistit, zda existují rozdílné přístupy ke stravování u žáků II. stupně základní školy. Práce porovnává chlapce a dívky ve věku 11 - 16 let. Teoretická část se zabývá faktory, jež ovlivňují stravování, definuje období staršího školního věku, sleduje výživová doporučení v tomto období a popisuje oblasti, kde genderové rozdíly lze vysledovat. Objasňuje pojmy, které souvisí s touto problematikou a také je zde popsána důležitost dodržování stravovacích návyků od dětství v souvislosti s poruchami příjmu potravy a obezitou v dalším životě jedince. Empirická část mapuje, zda žáci II. stupně základní školy mají znalosti o správném stravování a jídelníčku. Cílem práce je vysledovat, zda již v tomto období existují rozdíly v přístupu k životnímu stylu u děvčat a chlapců. Data byla získána dotazníkovým šetřením u jedinců vybraných základních škol 6. -9. ročníku. klíčová slova: stravování, jídelní návyky, zdravá strava, poruchy výživy, starší školní věk

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 91 záznamů.   začátekpředchozí82 - 91  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
11 KOČÍ, Jan
2 KOČÍ, Jiří
14 Kočí, Jakub
11 Kočí, Jan
2 Kočí, Jiří
2 Kočí, Josef
2 Kočí, Julie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.