Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 104 záznamů.  začátekpředchozí85 - 94další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Analýza gastronomických služeb v Českém Krumlově
MAJERSKÁ, Dana
Téma této bakalářské práce je analýza gastronomických služeb v Českém Krumlově. Sekundární data byla získána z odborné literatury a internetových zdrojů. Primární data byla získána díky dotazníkovému šetření. Hlavním cílem této bakalářské práce byla analýza gastronomických služeb v Českém Krumlově z pohledu zákazníka a současně návrh možných změn, které by vedly ke zlepšení současného stavu.
Založení podniku v oboru pohostinství
Fikotová, Zdeňka ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Předmětem této diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu založení kavárny v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje základním pojmům týkajících se podnikání a obecnému popisu a struktuře podnikatelského plánu. V praktické části je sestaven kompletní podnikatelský plán Divadelní kavárny a vinárny. Tento plán má za úkol ověřit použitelnost teoretických postupů v praxi a prokázat, že je projekt realizovatelný a má šanci na úspěch.
Catering services in slovak rail transport
Molnár, Ján ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Účelem této práce je podat ucelený přehled o české železniční dopravě a v ní poskytovaných službách. První kapitola poskytuje úvod do problematiky společného stravování. Druhá kapitola je zaměřena na dopravní infrastrukturu na Slovensku a postavení železniční dopravy v ní. Třetí kapitola je věnována současným evropským trendům v oblasti služeb vyšší kvality v železniční dopravě. Závěrečná kapitola obsahuje analýzu služeb některých poskytovatelů služeb vyšší kvality působících v české železniční dopravě a také podává srovnání dvou nejvýznamnějších.
Možnosti stravování na železnici v České republice
Steklá, Radka ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Bakalářská práce se zabývá stravovacími službami na železnici v České republice. Cílem práce je podat ucelený přehled o stravovacích možnostech na české železnici a provést analýzu nabídky a cenové hladiny jednotlivých poskytovatelů služeb. V prvních dvou kapitolách jsou definovány základní pojmy z oblasti dopravy a stravování v dopravě. Třetí kapitola se zaměřuje na charakteristiku českých poskytovatelů služeb železničního stravování a v poslední kapitole je provedena analýza nabídky a cenové hladiny v jídelních vozech projíždějících naším územím.
Srovnání stravovacích návyků u studentů Zdravotně sociální fakulty
FILIPOVÁ, Petra
Teoretická část je zaměřena na základní pojmy stravování, na vlivy, které působí na výživu a na jednotlivé složky stravy a jejich význam. Mimo jiné je v této části kladen důraz i na správný příjem živin a výživová doporučení. V praktické části byly stanoveny tři cíle. Hlavním cílem bylo zjistit stravování u vysokoškolských studentů Jihočeské univerzity Zdravotně sociální fakulty, zda splňují správný denní příjem kalorií a živin. Zjistit, co vede studenty k nesprávnému způsobu stravování a na základě zjištěných hodnot navrhnout zdravější způsob stravování. K dosažení cílů byl vybrán kvalitativní výzkum. Byla zvolena metoda dotazování ? technika polořízeného rozhovoru s 10 studentkami. Rozhovory jsem provedla v druhé polovině února roku 2011. U všech respondentek byly zaznamenány čtyři dny počínaje nedělí. Po zpracování a vyhodnocení rozhovorů bylo zjištěno, že 9 z 10 respondentek má znatelné výkyvy v denním příjmu kalorií. U 10 respondentek byla zaznamenaná nepravidelnost stravy a nedostatek příjmu zeleniny a ovoce, tím nedostatek vitamínu C. Na základě polořízených rozhovorů bylo zjištěno u 8 z 10 studentek nadbytečný příjem bílkovin, který může mít až negativní dopady na tělo. 9 z 10 studentek determinuje ve výběru potravin cena. 10 studentek nemá žádné zdravotní omezení v příjmu potravy. Výzkum ukázal, že stravovací zvyklosti se během studia na vysoké škole u 1 z 10 studentek změnily pozitivním směrem, dále u 2 studentek nedošlo k žádné změně a u 7 studentek se stravovací zvyklosti zhoršily. Bakalářskou práci lze využít pro lepší orientaci v dané problematice, která poukáže na chyby ve stravování a nabídne rozšíření informovanosti u laické i odborné veřejnosti.
Perspektivy uplatnění biopotravin v lázeňských zařízeních (Jihočeský kraj)
CHUCHELOVÁ, Michaela
Diplomová práce posuzuje možnosti uplatnění biostravy ve vybraných lázeňských zařízeních Jihočeského kraje a nabídku regionálních biopotravin. Výsledků bylo dosaženo pomocí primárních a sekundárních dat. Sekundární data byla opatřena studiem odborné literatury a následným vytvořením literární rešerše. Primární data byla získána provedením dotazníkového šetření a řízených rozhovorů.
Analýza stravování zaměstnanců
Šťastná, Věra ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Cílem této práce je analyzovat zaměstnanecké stravování, jeho význam a jednotlivé možnosti zajištění. V teoretické části jsou nejprve vysvětleny základní pojmy a je zde stručně popsána obecná problematika oboru stravování. Dále se práce zabývá samotným stravováním zaměstnanců, je zde popsán vývoj, význam, legislativa, nejrůznější možnosti zajištění a jejich charakteristiky. Jedna z kapitol se zabývá soudobými trendy zaměstnaneckého stravování, cateringem a systémem stravenek. V praktické části jsou analyzovány výsledky provedeného dotazníkového šetření.
Catering jako specifická stravovací služba
Albínyiová, Eva ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat vybranou cateringovou společnost Maxiservice z hlediska její struktury, nabídky a aktuální konkurenční situace. Teoretická část je zaměřena na definici základních pojmů týkajících se stravování, zejména oblasti cateringu. Praktická část se zabývá analýzou zvolené firmy a přiblížením všech činností souvisejících s organizací společenské události či gastronomického eventu.
Podnikatelský plán
Horáček, Jakub ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Kotáb, Jiří (oponent)
Pohostinství je rozšířenou formou podnikání, která poskytuje zaměstnání tisícům lidí a pro kterou se každoročně rozhodne mnoho začínajících podnikatelů. Přesto podnikání v této oblasti a především začínajícím podnikatelům téměř nikdo nevěnuje větší pozornost. Jako reakce na tuto situaci vznikla tato práce, která se zabývá sestavením podnikatelského plánu, který popisuje jeho specifika spojená s oblastí pohostinství. V první části se práce zabývá teoretickými aspekty podnikání, především specifiky podnikání v pohostinství a jeho současnými trendy. Na ně navazuje obecný popis přípravy podnikatelského plánu. Druhá, praktická, část práce popisuje vzorový podnikatelský plán restaurace, který je strukturovaný dle běžné praxe. Obsahuje popis podniku a tržní situace, marketingový, finanční a operační plán, personální zdroje a analýzu rizik. Celá praktická část je koncipována tak, aby v maximální míře blížila realitě. Všeobecně lze konstatovat, že tato práce nabízí čtenářům z řad začínajících podnikatelů v pohostinství řadu doporučení a námětů, jak postupovat při založení podniku.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 104 záznamů.   začátekpředchozí85 - 94další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.