Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 773 záznamů.  začátekpředchozí757 - 766další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Vzájemný vztah poptávky po staročeské gastronomii a nabídky vybrané restaurace
Heroutová, Kateřina ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Dragula, Ladislav (oponent)
Práce detailně definuje historii a charakteristiku české gastronomie, která se v současné době dostává do ústraní kvůli trendu zdravého životního stylu. Každá ze dvou tržních stran je analyzována samostatně a v závěru jsou tyto výsledky porovnány. Poptávka byla monitorována pomocí dotazníků, které byly distribuovány v restauraci rezidentní i zahraniční klientele. Výsledky analýzy poptávky byly předány provoznímu restaurace, na základě kterých budou pravděpodobně přijata rozhodnutí o budoucích změnách. Na druhé straně je provozní analýza hodnotící stranu nabídky a zaměřující se především na marketingovou strategii provozovny a její nabídku.
Podnikatelský plán
Jindrová, Magdaléna ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Mikan, Pavel (oponent)
Cílem této diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení restaurace, který bude konkretizovat spatřenou podnikatelskou příležitost. Práce se skládá ze dvou částí. První část práce je teoretická a věnuje se aspektům podnikání a postupu pro psaní podnikatelského plánu. Druhá část práce je praktická a je tvořena samotným podnikatelským plánem pro založení restaurace v Praze 8 -- Karlín. Klíčovými částmi plánu jsou potom exekutivní souhrn, analýza konkurence a finanční plán. Práce má poskytovat rámec pro realizaci tohoto podnikatelského záměru a pro vytvoření představy o jeho finanční stránce.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Železnorudsko
ŠEFLOVÁ, Dana
Hlavním posláním bakalářské práce bylo analyzovat současnou situaci v ubytovacích a stravovacích službách v oblasti Železnorudska. Byl hodnocen počet, struktura a kvalita ubytovacích a stravovacích zařízení a dále kvalita a množství poskytovaných služeb. Pro posouzení současné situaci, bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky regionu, dále řízené rozhovory s majitelem ubytovacího zařízení a pracovníkem Turistického informačního centra Železná Ruda. Jako třetí zdroj informací byly využity všechny dostupné informace o regionu a nakonec také vlastní pozorování a zkušenosti. Na závěr byla provedena syntéza všech získaných údajů a na základě získaný výsledků jsem vypracovala návrhy a doporučení pro zlepšení stávající situace.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Klatovsko
MARTÍNKOVÁ, Zuzana
Cílem bakalářské práce bylo zanalyzovat trh ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti Klatovsko, zjistit počet těchto zařízení a úroveň poskytovaných služeb. Pro zhodnocení stávající situace bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky ubytovacích zařízení na Klatovsku a řízený rozhovor s majitelkou hotelu a vedoucí informačního centra. Jako doplňková forma výzkumu byla použita metoda pozorování. Tyto informace se staly podkladem pro zpracování syntézy údajů, která měla za úkol naznačit celkovou situaci v oblasti. Vyplynulo z ní též několik problémů vyskytujících se v oboru cestovní ruch. Důležitou částí práce bylo stanovit návrhy a doporučení pro zkvalitnění a rozvoj ubytovacích a stravovacích služeb na Klatovsku.
Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Strakonicko
LINHARTOVÁ, Monika
Bakalářská práce podrobně popisuje ubytovací a stravovací služby v oblasti Strakonicko. Cílem práce bylo zanalyzovat nabídku ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti. To umožnilo především vlastní zkoumání a pozorování, provedení dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Potřebné informace se staly podkladem k sestavení syntézy údajů. Ta následně přispěla k vypracování návrhů a opatření, které jsou uvedeny v závěru práce.
Využití trendu zážitkového turismu v gastronomii
ADRIÁNOVÁ, Jana
Základním cílem této diplomové práce bylo zjištění nových trendů v gastronomii a jejich uplatnění v současném životě. Především, jak na tyto novodobé trendy reagují lidé, jaké jsou jejich požadavky a do jaké míry je aplikují nebo přijímají. Dále, jak vnímají {\clqq}zážitkovou gastronomii``, čemu dávají přednost a zda jsou spokojeni či naopak.
Zkvalitnění infrastruktury obce v odvětví cestovního ruchu jako rozvojový faktor v regionu.
SLEZÁČEK, Miroslav
Tento projekt výrazně přispěje k rozvoji města Horní Stropnice a potažmo celého Jihočeského kraje v oblasti cestovního ruchu, který je jednou z klíčových oblastí ekonomického rozvoje regionu. Ze závěrů jednotlivých kapitol této studie plyne, že budou vytvořeny potřebné organizační, technické a finanční předpoklady pro zajištění realizace daného objemu investic a následný provoz jednotlivých zařízení, na něž je projekt zaměřen. Realizací akce budou v provozní etapě projektu vyvolány výnosy, které převyšují náklady a celý projekt generuje kladný hospodářský výsledek.
Podnikatelský plán
Kraváriková, Beata ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Pevná, Jana (oponent)
Zpracování podnikatelského plánu konkrétní firmy, provedení ekonomického hodnocení metodou finanční analýzy.
The business plan for establishing a restaurant
Pandošová, Petronela ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Eysseltová, Sylvie (oponent)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit podnikateľský plán, který pomůže při realizaci cíľů a naplnění představ o podnikání v gastronomické oblasti. V teoretické částí jsou popsané jednotlivé části podnikatelského plánu na základě naštudované literatury.Praktická část se zabýva konkrétnim podnikatelským plánem vytvořeným pro restauraci Family v Humennom.
Provozně-marketingová studie gastronomického zařízení
Pertilová, Klára ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Práce je věnována provozně-marketingové studii gastronomického zařízení. Účelem je ověřit, zda je třeba využívat teoretických znalostí marketingového plánování v praxi, analyzovat stávající situaci restaurace a vyvodit opatření na zlepšení současného stavu. První část se týká teorie - gastronomické služby v rámci cestovního ruchu, legislativní úprava podnikání v gastronomii a marketingový mix. Druhá část je samotná analýza restauračního zařízení - jedna kapitola je zaměřena na provoz a druhá na použité marketingové nástroje.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 773 záznamů.   začátekpředchozí757 - 766další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.